גם בשנת הפעילות 2015, כמו בשנת 2014, הצליח תאגיד המיחזור החברתי "אקומיוניטי ERP" לעמוד ביעדי המחזור שהציב החוק למיחזור פסולת אלקטרונית. היעד לשנת 2015 עמד על מיחזור 20% ממשקל המוצרים האלקטרוניים המוכנסים לשוק, כאשר מבחינת אקומיוניטי פירוש הדבר הוא הבאת כ-8,200 טון של פסולת אלקטרונית לשערי מפעלי המיחזור. אקומיוניטי עמדה ביעד ויותר מכך: במהלך 2015 הצליח התאגיד החברתי למימון האיסוף והמיחזור של פסולת אלקטרונית למחזר פסולת במשקל כולל של למעלה מ- 10,000 טון.
שנת 2015 היא שנת הפעילות השנייה ליישום חוק פסולת אלקטרונית. בהתאם, אקומיוניטי מדווחת על עלייה משמעותית בכל הפרמטרים. במקביל, מסמנים באקומיוניטי את האתגרים לשנים הקרובות ובראשם תחרות המחירים האגרסיבית שהתפתחה בתחום, העלולה לגרום ל"מרוץ לתחתית" ומצב בו לא ניתן יהיה ליישם את החוק. להזכירכם, בניגוד לחוקי מיחזור אחרים שיושמו בישראל (פסולת אריזות ופיקדון למכלי משקה), המשרד להגנת הסביבה אפשר לשני שחקנים להיכנס כבר מהיום הראשון לתחום של פסולת אלקטרונית, אך לא הסדיר את התחרות בינהם.
יבואנים או יצרנים של ציוד אלקטרוני: 77 יבואנים ויצרנים עבדו עם אקומיוניטי בשנת 2105. מספר זה מהווה עלייה משמעותית ביחס לשנה שעברה (47).
משווקים של ציוד אלקטרוני: 49 יבואנים ויצרנים עבדו עם אקומיוניטי בשנת 2105. מספר זה כפול ביחס לשנה שעברה (25).
אתרים לטיפול ומיחזור בפסולת אלקטרונית: גם כאן אקומיוניטי הכפילה את כמות הארגונים איתה היא עובדת, 21 בשנת 2015 לעומת 10 בשנת 2014.
עסקים ומפעלים (מחזיקים בפסולת אלקטרונית שלא מהמגזר הביתי): צמיחה של 350% בשנת 2015 עם 225 עסקים ומפעלים שעבדו עם אקומיוניטי.
רשויות מקומיות: באקומיוניטי הצליחו בשנת 2015 להתקשר לראשונה עם 5 רשויות מקומיות. תחום זה נחשב לבעייתי במיוחד לאור התחרות בתחום שטרם הוסדרה על ידי המשרד להגנת הסביבה.
באקומיוניטי מספרים כי במהלך 2015 יוצאו למיחזור לחו"ל מעל ל- 50 טון סוללות (אלקליין, ליתיום וניקל קדמיום), שנאספו מרשויות מקומיות, מחזיקי פסולת שאינה ביתית ומשווקים. צעד זה מהווה שיפור סביבתי, היות ועד כה סוללות בישראל הוטמנו ברמת חובב ואילו כעת הם יעברו תהליך מיחזור.
בנוסף, במהלך השנה נאספו על ידי אקומיוניטי כ- 60 טון נורות (בעיקר פלורסצנט), שהועברו לגריסה בתהליך מבוקר וידידותי לסביבה.
צחי עין גל, מנכ"ל אקומיוניטי ERP: "שמנו לעצמנו כמטרה להוביל את מהפכת המחזור האלקטרוני בישראל, לצד קידום העסקת אנשים עם מוגבלויות, וגם השנה הצלחנו לעקוף את יעדי המיחזור. מעבר לחברות המצטרפות – גם הציבור מתחיל להבין שיש כאן מהפכה ומשקל המוצרים הנאספים מבתי הלקוחות עולה. השנה גם התחלנו לאסוף ברשויות המקומיות, תחום שיצבור תאוצה ב-2016. הישג נוסף הוא בכך שהחוק מחייב העסקת אנשים עם מוגבלויות בתהליך המיחזור, עובדה שהובילה מפעלי מחזור רבים לחבור לעמותות המסייעות לאלו ולקלוט לשורותיהם עשרות עובדים עם מוגבלויות המועסקים כיום בתנאי שכר מלאים ושוויוניים. לצד ההישגים יש גם אתגרים לא פשוטים להמשך: כך לדוגמא יש צורך למנוע מצב שבו תחרות אגרסיבית תוביל לרמות מחירים בהן לא ניתן ליישם את החוק – דבר שיפגע באיכות החיים של כל אחד ואחת מאיתנו"
-------
קישורים רלוונטיים
גופים לייעוץ ויישום חוק פסולת אלקטרונית:
חברה | איש קשר | טלפון | מייל |
---|---|---|---|
אקומיוניטי (גוף יישום מוכר) |
צחי עין גל | 072-3712251 | ecommun@infospot.co.il |
מאי | אמנון שחרור | 077-5001090 | mai@infospot.co.il |
ערנות (מלווה ביישום החוק) |
ערן בושארי | 072-3713040 | eranut@infospot.co.il |
לאינדקס הספקים>>> |