חופש המידע במשרד להגנ"ס
המשרד להגנ"ס פרסם דו"ח שנתי המסכם את טיפולו בבקשות שהוגשו אליו לקבלת מידע סביבתי בשנת 2012
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 10/7/2014

חוק חופש המידע קובע את זכותו של כל אזרח ותושב לקבל מידע מרשות ציבורית, תוך שמירה על זכויות מוגנות כמו: בטחון המדינה, שמירת הפרטיות, סודות מקצועיים ומסחריים ועוד. מרבית הפניות מגיעות מאמצעי תקשורת ועמותות. במסגרת החוק, אחת לשנה, מפרסם המשרד להגנ"ס סיכום של הבקשות לקבל מידע.

על-פי הדו"ח השנתי שהמשרד להגנ"ס פירסם השבוע, בשנת 2013 הוגשו למשרד 124 בקשות לקבלת מידע לפי חוק חופש המידע . ל - 50 פונים מסר המשרד את כל המידע המבוקש ולעוד 3 פונים מסר מידע חלקי. כמו כן, הטיפול בבקשה של 15 פונים הופסק מטעמים הנוגעים לפונה או בשל אי תשלום אגרה, 18 מהבקשות נדחו ו - 38 מהבקשות עדיין נמצאות בבדיקה.

בדו"ח מפורטות הסיבות לדחיית חלק מהבקשות ע"י המשרד. הסיבה העיקרית לפי הדו"ח היא חוסר יכולת לאתר את המידע, אחריה מופיעות הסיבות "החוק אינו חל", "סוד מסחרי", "תנאי לאי מסירה", "פגיעה בפרטיות" ו"שיבוש תיפקוד הרשות" (המשרד).

משך זמן הטיפול בבקשות השתנה מפניה לפניה. כ-23 בקשות נענו תוך פחות מחודש ימים, 20 בקשות נענו כעבור מעל ל – 120 ימים ו- 28 בקשות תוך פחות מארבעה חודשים.

המשרד להגנ"ס פרסם את הדו"ח בעקבות הוראת חוק חופש המידע, לפיה כל רשות ציבורית מחוייבת לפרסם דו"ח שנתי עם מידע על פעילותה ותחומי אחריותה, וכן על דרכיה ליישום החוק בשנה שחלפה.

----------

קישורים רלוונטיים:

  1. דו"ח שנתי בנושא חופש המידע (2013) – המשרד להגנ"ס [pdf]
  2. מידע נוסף על חופש המידע באתר המשרד להגנ"ס
  3. קישור לחוק חופש המידע באתר infospot