לפני כשנה דיווחנו כי המשרד להגנת הסביבה אישר את פרוטוקול (IRBCA (Israel RBCA לשימוש בישראל, אך כי עדיין נותרו מספר חסמים על מנת להקל את השימוש בו. כעת המשרד להגנת הסביבה ניגש לטפל בחסמים אלה ומפרסם מכרז לבחירת חברת ייעוץ שתלווה אותו בהטמעת פרוטוקול ה IRBCA בישראל.
ה IRBCA מבוסס על פרוטוקול אמריקאי העוסק בביצוע סקר סיכונים בתחום שיקום קרקעות מזוהמות. הפרוטוקול מציע אלטרנטיבה לערכי הסף הכלליים בהם משתמשים כיום לקביעת מידת זיהום של קרקע, ערכי הסף למזהמים בקרקע (2004). ה- IRBCA מאפשר לקבוע ערכי סף ספציפיים לאתר, העלולים להיות מחמירים יותר או פחות מערכי הסף הנהוגים כיום, אך נקבעים באופן "אישי" בהתאם למאפייני האתר והזיהום.
עד לאחרונה פרוטוקול IRBCA היה זמין רק באנגלית, אך כפי שדיווחנו לאחרונה פורסם תרגום חופשי של הפרוטוקול לעברית (אינו מחליף את המסמך באנגלית, אלא לנוחות המשתמשים בלבד).
כאמור, המשרד להגנת הסביבה מפרסם כעת מכרז לרכישת שירותים מקצועיים להטמעת ההנחיות הישראליות לביצוע הערכת סיכונים במתודולוגיית IRBCA. המכרז מיועד לחברות ישראליות בעלות ניסיון בשיקום קרקעות מזוהמות, שיש להן התחייבות להתקשרות בחוזה עם גוף ייעוץ בעל ניסיון בינלאומי בביצוע סקרי סיכונים מזיהומי קרקע ומים. בין השירותים הנדרשים במכרז:
ניתן להגיש הצעות למכרז עד לתאריך 01.05.2016. לפרטים נוספים לחץ כאן.
המשרד להגנת הסביבה מבהיר כי על מנת למנוע ניגוד עניינים, הזוכה לא יהיו רשאי לבצע סקרי סיכונים לקרקעות מזוהמות בישראל במשך תקופת מתן חלק מהשירותים למשרד, כמפורט במסמכי המכרז.
תקופת ההתקשרות מוגבלת לתקופה מרבית של שלוש שנים.
כחלק מתהליך שיקום הקרקע לאחר דליפת הנפט בשמורת עברונה נעשה סקר סיכונים בשיטת IRBCA. הסקר נעשה בליווי חברה בין לאומית עם ניסיון בתחום לקביעת אופן הטיפול בזיהום שנותר וקביעת ערכי היעד לשיקום.
-----
מסמכים רלוונטיים:
---------
קישורים רלוונטיים
ספקים לטיפול בזיהום קרקע:
חברה | איש קשר | טלפון | מייל |
---|---|---|---|
LDD | ד"ר רפי מנדלבאום | 072-3712254 | Ldd@infospot.co.il |
WINDEX | דורון בכר | 054-9360419 | windex@infospot.co.il |
קומפוסטאור | ליאת גרוס | 072-3719906 | compost@infospot.co.il |
איזיטופ | טל אביטוב | 072-3712248 | easytop@infospot.co.il |
לאינדקס הספקים>> |