לפני כ – 3 חודשים דיווחנו על פיתוח חדשני של חברת שרותי אקולוגיה, מפעל המתמחה בטיפול בחומרים מסוכנים, אשר פיתחה מערכת למיחזור אריזות רכות וציוד מזוהם שבא במגע עם שמנים, כימיקלים וחומרים מסוכנים ועקב כך הפך לפסולת מסוכנת. מתקן המיחזור החדש קולט בכניסה פסולת מזוהמת כגון ביג בגים, ניילונים, מטליות, סמרטוטים, כפפות, חלוקים, וכו' ופולט ביציאה פיסות נקיות ויבשות המיועדות למיחזור, כחומר גלם לתעשיית הפלסטיק והטקסטיל.
כעת, אנחנו מקבלים הצצה בזמן אמת לפעולת המתקן החדש, שהחל לעבוד לאחרונה. הפרטים לפניכם.
השם שניתן למתקן המיחזור החדש הוא "דיאנה" על שם הנסיכה דיאנה מאנגליה, שכן חלק מהמכונה יוצר בשיתוף עם יצרן אנגלי. התהליך מתחיל בקליטה של האריזות והציוד המזוהם בתחנת המעבר של חברת שרותי אקולוגיה וביצוע בדיקות על מנת לאמת את זהות החומרים המסוכנים שבאו במגע עם האריזות ולמיין את סוגי חומרי הגלם השונים.
לאחר מכן, האריזות המזוהמות מועמסות על מסוע המוביל אותן אל מכונת הגזירה החותכת אותן לחתיכות בגודל של מספר סנטימטרים בודדים. החתיכות מוסעות אל מתקן השטיפה הראשון המכיל תמיסה אלקלית. ביצוע השטיפה לאחר החיתוך מאפשר שטיפה יסודית יותר עקב מגע רב יותר של החלקיקים עם נוזלי השטיפה.
לאחר השטיפה מתבצעת סחיטה כך שמתקבל גוש דחוס, אשר נפתח בנפה ייעודית ועובר שטיפה נוספת במים טריים ממוחזרים. לאחר מכן מתבצעת סחיטה נוספת, ייבוש שני, ייבוש שלישי, הפרדת החלקיקים ואריזה לבאלה של בין 200 ל- 300 ק"ג המכילה חתיכות פלסטיק המשמשות כחומר גלם לתעשיית הפלסטיק.
המערכת מחוברת למערכת של פילטר שקים לסינון המזהמים מהאוויר.
למתקן אפשרות לקלוט אריזות ריקות רכות ציוד מזוהם מקשת רחבה של גורמים: יצרני חומרי הדברה, פסולת מתעשיית המחצבים, חברות הייטק ומעבדות, ציוד מזוהם מחדרים נקיים, תעשיית הדפוס וכמובן מפעלי תעשייה "קלאסיים".
שקי ביג בג וניילונים שבאו במגע עם חומרי גלם או בוצות ועוד. מטליות, סמרטוטים, כפפות, ניילונים וכל אריזה רכה או ציוד רך שמתלכלך במהלך הייצור.
המתקן מוציא בסיום התהליך פיסות נקיות המהוות חומר גלם לתעשיית הפלסטיק. יצרן פלסטיק ישראלי קונה את התוצר של מתקן המיחזור, ברובו פוליפרופילן, מעביר אותו תהליך גרעון ומוכר אותו מחדש כחומר גלם המשמש במוצרי פלסטיק שאינם מיועדים לתעשיית המזון.
אגב, עד היום, הפסולת המסוכנת הזאת הלכה לשריפה במתקן השריפה לפסולת מסוכנת ברמת חובב. כעת, הודות לפיתוח הישראלי החדש יש טכנולוגיה סביבתית שיודעת למחזר את החומרים המדוברים ומציעה פתרון סביבתי במחיר תחרותי.
קישורים רלוונטיים:
חברות לטיפול בפסולת מסוכנת: