בית המשפט המחוזי בפרנקלין שבמדינת אוהיו בארה"ב, חייב את חברת המיחזור "Closed Loop" מאוהיו לשלם יותר מ-18 מיליון $ על הפרת הסכם השכירות באתר המרכזי של החברה והותרת מצבורי זכוכית CRT (מסכי זכוכית של מכשירים אלקטרוניים) לא ממוחזרת בהיקף של כ-50,000 טון. לשם השוואה, בישראל נוצרת מדי שנה כמות של כ-130,000 טון פסולת אלקטרונית.
על פי כתב האישום, למרות התחייבות החברה לבניית תנור למיחזור זכוכית CRT, היא מעולם לא פיתחה את הטכנולוגיה ובסופו של דבר סגרה מספר אתרים באוהיו ובאריזונה ב-2016.
לחברת המיחזור "Closed Loop" שולמו סכומים משמעותיים כדי שזו תקבל CRTs ממגוון מקורות, כולל תוכניות מיחזור של פסולת אלקטרונית הממומנות על ידי יצרני ציוד מקורי (OEM), חברות מיחזור עצמאיות והממשלה הפדרלית.
"החברה לא הייתה מעורבת בפעולות מיחזור לגיטימיות אלא בצבירה ספקולטיבית (של CRT), ולאחר מכן נטישה וסילוק של פסולת CRT בנכסים ללא כל אמצעי אפשרי למיחזור", כתב השופט.
ביהמ"ש חייב את החברה בתשלום של 14 מיליון $ עבור ניקוי השטח, ואת בעלי החברה בכ-4 מיליון $ על הפרת הסכם השכירות.
-------
כתבות רלוונטיות לנושא:
גופים לייעוץ ויישום חוק פסולת אלקטרונית:
חברה | איש קשר | טלפון | מייל |
---|---|---|---|
אקומיוניטי (גוף יישום מוכר) |
צחי עין גל | 072-3712251 | ecommun@infospot.co.il |
מאי | אמנון שחרור | 077-5001090 | mai@infospot.co.il |
ערנות (מלווה ביישום החוק) |
ערן בושארי | 072-3713040 | eranut@infospot.co.il |
לאינדקס הספקים>>> |