בית המשפט השלום בתל אביב נתן לאחרונה פסק דין בו הטיל קנס של 325 אלף ₪ ומאסר על תנאי על חברה העוסקת בשיווק כימיקלים ועל בעליה ומנהליה בגין מכירת חומרים מסוכנים ללא היתר רעלים ועל אחסנת חומרים מסוכנים בכמויות גדולות יותר מהמותר לה על פי היתר הרעלים.
על פי פסק הדין לחברת 'לוי לבל' מחסן באזור התעשייה חולון וחנות בת"א, כאשר רק למחסן היה היתר רעלים והותר לה לעסוק במסחר ובאחסנה של חומרים מסוכנים. משנת 2012 עד אמצע 2014 מכרו הנאשמים בחנות בת"א ב-212 הזדמנויות חומרים מסוכנים, חומצות מסוגים שונים, בכמויות שמכירתם מצריכה היתר, למרות שלא היה להם היתר לעסוק ברעלים בחנותם.
בנוסף, רכשה החברה ב-73 הזדמנויות חומרים מסוכנים, בכמויות גדולות מהמותר לה על פי היתר הרעלים, ואחסנה אותם במחסן בחולון. ברוב המקרים מדובר על חריגות של 20%-50%, ב-9 מקרים מדובר בחריגות גדולות יותר שהגיעו אפילו מעל 100%. כמו כן במספר הזדמנויות ערבבו הנאשמים רעלים, מזגו ומהלו אותם בניגוד להיתר הרעלים שבו החזיקו.
כתבות רלוונטיות לנושא:
המדינה טענה שיש לראות בכל אחד מ-285 המקרים אירוע נפרד ולקבוע בגינו מתחם ענישה נפרד. אבל השופט קבע שמדובר באירוע אחד במובנו של חוק העונשין. הנאשמים הודו במעשיהם, אך טענו שלא הכירו את המגבלות הקבועות בתקנות החומרים המסוכנים, ואילו הכירו לא היו נוהגים כפי שנהגו.
בית המשפט גזר עליהם את העונשים הבאים:
עורכי דין בתחום המשפט הסביבתי:
חברה | איש קשר | טלפון | מייל |
---|---|---|---|
ליפא מאיר ושות'- עורכי דין | ד"ר ציפי איסר-איציק | 072-3718653 | Lipameir@infospot.co.il |
לאינדקס הספקים>> |