אכיפה נגד תחנות דלק בחיפה שלא התקינו מערכת מישוב אדים בזמן
תחנות הדלק במפרץ חיפה סיימו התקנת מערכות מישוב אדים להפחתת זיהום האוויר; נפתחו הליכי אכיפה נגד התחנות שהתעכבו בהתקנה
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 13/2/2017

המשרד להגנת הסביבה מעדכן כי הסתיימה התקנת מערכות למישוב אדים בכל 97 תחנות התדלוק שהוגדרו במסגרת התוכנית הלאומית לצמצום זיהום אוויר וסיכונים סביבתיים במפרץ חיפה. במקביל, המשרד פתח בהליכי אכיפה נגד תחנות הדלק שלא ביצעו את ההתקנות במועד. כמו-כן, לדברי המשרד, בוצעו פיקוח ואכיפה מוגברים על תחנות התדלוק, בהתאם ליעדים שעליהם התחייב המשרד להגנת הסביבה בתוכנית.

איך עובדות מערכות מישוב האדים?

מערכות מישוב האדים קולטות את אדי הבנזין המשתחררים בתהליך פריקת הדלק ממשאית המכלית למכלי האחסון שבתחנת הדלק (Stage1) ואת אדי הבנזין המשתחררים בתהליך תדלוק רכבים (Stage2) ומונעת את פליטתם לאוויר. מערכות אלה מפחיתות את פליטת אדי הדלק ב-85%-90%.

כתוצאה מהתקנת המערכות, בשנת 2015 נמנעה פליטה של 49 טון אדי דלק לאוויר, ובשנת 2016 נמנעה פליטה של 35 טון אדי דלק נוספים.

הליכי אכיפה נגד תחנות דלק | 83 סיורי פיקוח ב 2016

המשרד להגנ"ס מציין כי במהלך שנת 2016 בוצעו בחיפה 83 סיורי פיקוח על תחנות תדלוק על-ידי המשרד להגנת הסביבה ואיגוד הערים לאיכות סביבה מפרץ חיפה, ובשנת 2017 מתכנן האיגוד לבצע פיקוח מלא על 67 תחנות תדלוק. מטרת הפיקוח היא לוודא את תקינות מערכות מישוב האדים בתחנה וכי אין זיהום קרקע בתחנת התדלוק. הפיקוח יבוצע באמצעות בדיקה פיזית וכן תוך שימוש במצלמה תרמית לאיתור דליפות.

בעקבות סיורי הפיקוח החלו גם תהליכי אכיפה. כך, בנובמבר 2016 נערך שימוע לחברת דלק בעקבות חשד לזיהום אוויר בלתי סביר עקב תקלה במערכות מישוב אדים, והמשך הפעלתם ללא תיקונם אף לאחר גילוי התקלה בתחנות התדלוק "דלק רם" ותחנת התדלוק "דלק אלדור".

התקלות תוקנו והוחל נוהל המחייב את "דלק" בדיווח יומי על מערכת מישוב האדים בכל תחנות החברה. דיווחים אלה מועברים בכל חודש במרוכז למשרד להגנת הסביבה ואיגוד ערים מפרץ חיפה עבור כל התחנות הדלק של החברה באזור מפרץ חיפה.

התייחסויות

השר להגנת הסביבה, ח"כ זאב אלקין: "אנו פועלים על-מנת להפחית את זיהום האוויר בכלל הארץ וברחבי מחוז חיפה על-ידי פיקוח רציף במפעלים וכן בתחנות התדלוק. כל פעולותינו מכוונות כדי לצמצם את הפליטות מכל מקורות הזיהום ולשמור על בריאות הציבור והסביבה".

סגן השר להגנת הסביבה, ח"כ ירון מזוז: "על מנת לשפר את איכות האוויר במפרץ חיפה כולם יידרשו לתת כתף. הממשלה, הרשויות המקומיות, המפעלים, בעלי כלי-הרכב, וגם חברות הדלק. לא נצליח לעמוד במשימה של הפחתת זיהומים וסיכונים לתושבי ישראל ללא מאמץ משותף".

---------

קישורים רלוונטיים:

  1. אגד שילמה קנס של 1,600,000 ₪ בגין הפרות אוויר נקי, 24.01.2017
  2. חיפה אישרה הגבלת תנועת רכבים מזהמים לעיר, 21.09.2016
  3. קנס של 2,718,300 ₪ לחברת הסעות בגין הפרות בתחום אוויר נקי, 10.11.2016
  4. לראשונה בישראל: חברת אדמה (מכתשים) תגביל כניסת רכבים מזהמים לשטחה, 05.09.2016
  5. מי הם ציי האוטובוסים המזהמים ביותר בישראל? 05.06.2016
  6. מידע נוסף על זיהום אוויר מתחבורה | infospot

--------

ספקים מומלצים לטיפול בזיהום אוויר: