חילופים בצמרת קבוצת אדמה
ד"ר אלי אברמוב, סמנכ"ל תפעול גלובלי, פורש לאחר 6 שנים בתפקיד. יחליפו - ג'ו קרקוסקה
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 04/1/2018

קבוצת אדמה (אדמה פתרונות לחקלאות בע"מ – לשעבר מכתשים אגן), הודיעה כי ג'וזף מ. קרקוסקה, מונה לסמנכ"ל בכיר לתפעול גלובלי, במקומו של ד"ר אלי אברמוב, שפרש מתפקידו לאחר 6 שנים.

סמנכ"ל התפעול הנכנס | ג'ו קרקוסקה 

עבד בחברת Dow Chemical במשך 30 שנה במגוון תפקידים ניהוליים בכירים בתחומי המו"פ, הייצור והתפעול הגלובלי. בתפקידו האחרון שימש כמנהל שרשרת האספקה הגלובלית ב-Dow AgroSciences.

לקרקוסקה ניסיון רב בתכנון וניהול מגוון פעילויות גלובליות בתחומי תפעול שונים ביניהן רכש, ייצור וניהול יצרני משנה, וניהול שרשרת אספקה. הוא בעל תואר ראשון בהנדסה כימית מאוניברסיטת פנסילבניה ולימודים נוספים באוניברסיטאות מישיגן, הרווארד ות'נדרבירד, ויעבוד במטה החברה בארץ.

קבוצת אדמה היא מהחברות המובילות בעולם בתחום הגנת הצומח ומציעה לחקלאים פתרונות ושירותים יעילים להתמודדות עם עשבים, מזיקים ונגעים, ולשפר את יבוליהם.

סמנכ"ל התפעול היוצא | ד"ר אלי אברמוב

ד"ר אברמוב שימש לפני כן כמנכ"ל ברן, קבוצת ניהול ההנדסה והפרויקטים הגדולה בישראל. ולפני כן שימש בתפקידי ניהול שונים במרכז למחקר גרעיני בנגב. אברמוב גם משמש כיו"ר איגוד תעשיות הכימיה פרמצבטיקה ואיכות הסביבה בהתאחדות התעשיינים.

התייחסויות

חן ליכטנשטיין, נשיא ומנכ"ל אדמה: "אני מודה לאלי אברמוב על תרומתו הרבה לחברה. תחת הנהגתו, אדמה הפחיתה באופן משמעותי את רמות המלאי שלה, צמצמה את עלויות הייצור, הרכש והלוגיסטיקה והתמקדה באיכות המוצרים ובצמצום טביעת הרגל הסביבתית. אלי היווה דמות מפתח בהקמת הפלטפורמה התפעולית שלנו בסין, ואנו מודים לו ומאחלים לו הצלחה והגשמה בשנים הבאות.

אני מברך את ג'ו על הצטרפותו לקבוצת אדמה. ג'ו ניחן ביכולת חשיבה אסטרטגית והוביל לאורך הקריירה שלו מבנים ארגוניים מורכבים בקנה מידה עולמי בתעשיית האגרוכימיה. אני בטוח שיחד עם צוות התפעול הגלובלי המצוין של הקבוצה, הוא ימשיך לחזק את המיצוב שלנו בשוק ואת הפלטפורמה התפעולית של אדמה לשנים קדימה".

---------

כתבות רלוונטיות לנושא:

  1. "אנחנו לא מוכנים לשים שיקולים כלכליים לפני איכות סביבה", 19.12.2017
  2. לראשונה בישראל: חברת אדמה תגביל כניסת רכבים מזהמים, 05.09.2016
  3. יו"ר חדש לאיגוד הכימיה, פרמצבטיקה ואיכ"ס בהתאחדות התעשיינים, 05.12.2016