משרד האנרגיה מדווח, כי הוא מעמיק את שיתוף הפעולה עם משרד האנרגיה של ארה"ב והרשות לחדשנות בתחום המחקר והפיתוח המתבטא בהגדלת התקציב ל-12 מיליון $ - גידול של פי 3. המשרדים ישקיעו יחד עד 8 מיליון $ למחקר ופיתוח בתחום האנרגיה, זאת בנוסף ל-4 מיליון $ שמשקיעים המשרדים בקרן BIRD אנרגיה, משנת 2009.
מדובר בחיזוק משמעותי של שיתוף הפעולה האנרגטי בין המדינות שהחל בשנת 2009. ההשקעה המשותפת הינה המשך של הסכם היישום עליו חתמו שר האנרגיה, ד"ר יובל שטייניץ, ומזכיר האנרגיה האמריקאי לשעבר, ארנסט מוניז, בשנת 2016. במסגרת הסכם זה הורחבו תחומי שיתוף הפעולה בין המדינות בתחום האנרגיה, וכעת כוללים בין היתר את תחום הדלקים ותחליפיהם לרבות גז טבעי, טכנולוגיות רשת חכמה ורשת החשמל בכלל, התפלה וטיפול במים והגנה פיזית וקיברנטית על מתקני תשתיות אנרגיה ומים.
עם אישור התקציב האמריקאי בסנאט, יפרסמו המשרדים קול קורא להקמת מרכז מחקר ופיתוח משותף בתחום האנרגיה, שיכלול שותפים מהצד העסקי/טכנולוגי והן מהצד האקדמי בשתי המדינות.
--------
קישורים רלוונטיים: