המשרד להגנת הסביבה מודיע הבוקר על תוכנית לעידוד מוניות היברידיות ידידותיות לסביבה בשיתוף קק"ל וחברת יוניון מוטורס, יבואנית טויוטה לישראל' שזכתה במכרז הרלוונטי. זאת כחלק מתוכניות המשרד להגנת הסביבה לצמצום זיהום האוויר בקרבת ריכוזי אוכלוסייה.
לדברי המשרד להגנ"ס, בישראל נעות כ-22 אלף מוניות, כמעט כולן עם מנועי דיזל. למוניות השפעה ניכרת על זיהום האוויר הפוגע בבריאות הציבור משום שהן נוסעות לרוב במרכזים העירוניים במשך שעות רבות, והסולר מזהם יותר מאשר מנועי בנזין.
החל מהיום, ניתן לקבל הנחה לרכישת מונית היברידית מופחתת זיהום בסבסוד ממשלתי של עד 20,000 ₪ עבור דגמי הרכב המשתתפים בתוכנית.
תקציב התוכנית עומד על 30 מיליון ₪ אשר ממומנים על ידי קרן קיימת לישראל ובאמצעותם המשרד יוכל לסבסד רכישה של עד 1,500 מוניות היברידיות מופחתות זיהום המהוות כ – 7% מסך המוניות בישראל.
המשרד להגנ"ס מסביר כי תוכנית זו היא חלק מהפעילות הממשלתית לעידוד השימוש במוניות מופחתות זיהום, הכוללת הטבות מס שכבר אושרו (פחת מואץ למס הכנסה) והטבות מס שהוחלט לקדם במסגרת החלטת ממשלה. לדברי המשרד, ההשקעה הכוללת בתוכניות של המשרד להגנת הסביבה וקרן קיימת לישראל להפחתת זיהומים וסיכונים סביבתיים עומדת על 390 מיליון שקל.
הדגמים שישתתפו בתוכנית
הדגם | נפח מנוע (סמ"ק) | המרכב | רמת גימור | מספר דלתות | הספק משולב [כ"ס] |
---|---|---|---|---|---|
יאריס היברידי | 1497 | הצ'בק | STYLE | 5 | 99 |
אוריס היברידי | 1798 | הצ'בק | HATCHBACK | 5 | 136 |
אוריס היברידי SKY | 1798 | הצ'בק | HATCHBACK SKYVIEW | 5 | 136 |
אוריס היברידי TS | 1798 | סטיישן | TS | 5 | 136 |
אוריס היברידי TS SKY | 1798 | סטיישן | TS SKYVIEW | 5 | 136 |
פריוס | 1798 | הצ'בק | GLI | 5 | 122.4 |
פריוס פלוס | 1798 | MPV | GLI | 5 | 136 |
קאמרי היברידי LE | 2494 | סדאן | LE | 4 | 200 |
קאמרי היברידי XLE | 2494 | סדאן | XLE | 4 | 200 |
ח"כ זאב אלקין, השר להגנת הסביבה: "הזיהום ממנועי דיזל מסרטן ומסוכן לאדם. מעבר למונית היברידית ידידותית לסביבה יביא באופן ישיר לצמצום זיהום האוויר ובכך יתרום לשמירה על בריאות הציבור. נמשיך בתוכניות נוספות לצמצום זיהום האוויר מתחבורה, גם במסגרת תוכנית לאומית בהיקף של 260 מיליון שקל לשנתיים"
יו"ר קק"ל, דני עטר: ״עם כנסתי לתפקיד הגדרתי כי פעילותה של קק"ל תשלב את ייעודה המקורי עם האתגרים המודרניים של מדינת ישראל ובכך תעזור לה להיות מדינה מודרנית, מתקדמת וירוקה. כארגון הירוק הגדול בישראל, חתמנו על שיתוף פעולה אסטרטגי עם המשרד להגנת הסביבה, במטרה להילחם יחד בזיהום האוויר ולשפר את איכות החיים של כולנו. המטרה שלנו היא פיתוח טכנולוגיות ירוקות ועידוד פרויקטים סביבתיים חדשניים. אני שמח שפרויקט המוניות ההיברידיות יוצא לדרך, פרויקט שיוכל לשפר את איכות החיים של כולנו ולהפוך את ישראל למקום טוב יותר לחיות בו״
---------
קישורים רלוונטיים: