בהמשך לדיווח שלנו מלפני 3 חודשים על פרסום טיוטת הנחיות לתפעול ותחזוקת מפרידי שמן, פרסם השבוע המשרד להגנ"ס, לאחר התייחסותו להערות הציבור וקבלת חלק מהערות, הנחיות חדשות לתפעול ותחזוקת מפרידי שומן.
מטרת ההנחיות, לדברי המשרד, היא להנחות כיצד לתפעל ולתחזק את מפרידי השומנים והשמנים המשמשים לטיפול בשפכים תעשייתיים המכילים שומנים ושמנים, זאת במסגרת חוק רישוי עסקים. ההנחיות חלות על מפעלים ועסקים המפעילים מפריד שומנים ושמנים. אולמות אירועים, מסעדות וקניונים שצריכת המים שלהם קטנה מ-5 קוב ליום ויוכיחו כי עומדים בהוראות אלה נכון ל-1 בינואר 2018, לא יכללו בתכנית הניטור של תאגיד המים המקומי.
שומנים מוגדרים כמרכיבים ממקור צמחי או מהחי עם צפיפות הנמוכה מ-95 גרם/סמ"ק שאינם מסיסים באופן מלא או חלקי במים ויכולים לעבור סיבון (ספוניפיקציה).
עפ"י ההנחיות, יש להשתמש במפריד שמנים ושומנים בעסקים הבאים:
על מפעל להגביל את הזרמים הזורמים אל מפריד השמן, כך שרק זרמי שפכים המכילים שומנים ושמנים יוזרמו אליו. ולא יוזרמו שפכים סניטריים, נגר עילי נקי, זרם אמבט ההשרייה המשמש להסרת שומנים קשים וזרמי שפכים המכילים שמן ממקור מינרלי.
בנוסף שפכים המכילים כמות משמעותית של שומן שאינו ניתן להפרדה לא יוזרמו למפריד, אין להזרים שמן טיגון משומש, אלא לפנותו לאתר מורשה. בנוסף יש להימנע מהזרמת שפכים בטמפרטורה שמעל 60 מעלות צלזיוס.
בעקבות פרסום טיוטת ההנחיות, התקבלו במשרד להגנ"ס 61 הערות מהציבור, כאשר בחלקן המשרד נענה לבקשה. להלן חלק קטן מההערות:
------------
כתבות נוספות בנושא:
----------
מסמכים רלוונטיים:
------------
חברות לטיפול בשפכים תעשייתיים: