משרד הפנים דיווח אמש כי הודיע במכתב ששלח לאנדריי אוזן, כי יסיים את כהונתו ב-28 לפברואר כראש המועצה המקומית תעשייתית נאות חובב. מצד אוזן טוענים כי הפסקת הכהונה היא הדחה שנעשית ממניעים זרים.
במכתב ששלח מנכ"ל משרד הפנים מרדכי כהן לאוזן, נכתב בין היתר: ״לאחר שנשקלו מכלול השיקולים ובהסתמך על חוות דעת משפטית בנושא, תופסק כהונתו כראש המועצה ב 28 בפברואר 2017״.
משרד הפנים מציין כי אנדרי אוזן מכהן בתפקידו החל ממאי 2010 ולאחר שהתקיים שימוע בעניינו, הוחלט כי קציבת כהונה הינה סבירה וראויה. בחירת מחליף לראש המועצה נאות חובב, תעשה כבר בשבועות הקרובים.
ב 3 לינואר שלח מנכ"ל משרד הפנים מכתב הזמנה לשימוע לפני סיום כהונה לאנדרי אוזן. הסיבה הרשמית לשימוע היא מדיניות משרד הפנים שכביכול הוחלטה עוד טרם מינויו של אוזן לתפקיד, לקצוב את תקופת כהונתו של ראש מועצה מקומית תעשייתית לתקופת כהונה אחת של 5 שנים.
מנגד טוענים גורמים מצד אוזן, כי למדיניות הקצבת תקופת הכהונה המדוברת אין כל בסיס חוקי, היא לא פורסמה מעולם ולא נאמרה לאוזן בשום שלב. לכן הם אומרים, מדובר בהדחה ממניעים זרים.
מבירור שערכנו עם גורמים בתחום, הועלתה אפשרות שח"כ אריה דרעי, שר הפנים מטעם מפלגת ש"ס, מעוניין להחליף את אוזן שמונה בזמנו על ידי ח"כ לשעבר אלי ישי, אז בש"ס והיום מתחרה פוליטי של דרעי, שכיהן כשר פנים בין השנים 2009 - 2013. כמובן שזאת הזדמנות לדרעי למנות איש מטעמו.
בידיעה שפורסמה בגלובס הוזכרו 2 שמות: הראשון הוא אלי סויסה, לשעבר שר מטעם ש"ס, והשני הוא ראש עיריית באר-שבע לשעבר דוד בונפלד, שמינה לרב העיר את יהודה דרעי, אחיו של שר הפנים.
אוזן, מהנדס בהשכלתו ותושב באר שבע, נכנס לתפקידו כראש מועצה תעשייתית נאות חובב בפברואר 2010. הוא החליף בתפקידו את גיורא מיוחס. אוזן כיהן במשך כעשור (1994 – 2004) כסגן ראש עיריית באר שבע מטעם הליכוד.
בתקופת כהונתו, הוביל אוזן את המהפכה שהחלה תחת קודמו בתפקיד, והפך את המועצה לסמל השילוב בין תעשיה, סביבה וקהילה. אם נציין רק מקצת הפרויקטים שקרמו עור וגידים בתקופתו: מרכז מבקרים ע"ש אלי הורוביץ (שנמצא בשלבי סיום), שביל האופניים מנאות חובב לבאר שבע, בוסתן אקולוגי המופעל על ידי נוער בדואי, שיקום בריכות האידוי שהיו מפגע סביבתי חומר, הקמת מערך סולארי, מחלף הכניסה החדש לאזור, תחנת הדלק שעתידה לקום בקרוב, מערך ניטור איכות אוויר מתקדם ועוד.
ראשי רשויות, עובדי ומנהלי מפעלים, עמותות סביבתיות וכפרים בדואים מכל מחוז הדרום שלחו למשרד הפנים מכתבי תמיכה באוזן.
רק לפני חודשיים דיווחנו על כנס אקו תעשייה שיזמה המועצה התעשייתית נאות חובב לציון עשור להסכם הגישור שנחתם בין המפעלים, למועצה ולמשרדי הממשלה, שהוביל למהפכה מרשימה במועצה.
תגובת אנדריי אוזן: "ההודעה על ההדחה השרירותית שלי מתפקיד ראש המועצה הדהימה אותי. אין לי ספק כי הדחה זו מונעת משיקולים זרים שבינם לבין טובת הנגב אין כל קשר. אני רואה את עבודתי כשליחות למען אזור הנגב ואני פועל מתוך שליחות זו. ענייני האישי אינו חשוב אלא טובת האזור. עם פרסום כוונת שר הפנים לסיים את כהונתי לטובת מינוי אדם מטעמו, הצעתי מיוזמתי לגבש תהליך מסודר שיאפשר להשלים את הפרויקטים הייחודיים והתהליכים הסביבתיים המורכבים שנמצאים בנקודת זמן מכרעת, לצד קביעת מועד מוסכם לסיום הכהונה ותקופת חפיפה כנדרש לאור המאפיינים הייחודיים והרגישים של פארק התעשייה.
לצערי שר הפנים בחר להביא לסיום כהונתי לאלתר תוך התעלמות מהטיעונים שהוצגו ומהפניות שנעשו, וביניהן של ראשי הרשויות באזור בראשותו של רוביק דנילוביץ, ראשי החברות בפארק התעשייה, הארגונים הירוקים, ועדי העובדים וראשי השבטים הבדואים הסמוכים.
בימים אלו אני מתייעץ עם העו"ד שלי, ככל הנראה לא יהיה מנוס מלעתור לבית המשפט הגבוה לצדק בנושא זה."
ממשרד הפנים נמסר כי אין להם מה להוסיף על הנאמר בכתבה.
-------
קישורים רלוונטיים: