חברת המיחזור All Recycling זכתה בפרס התעשייה הכימית הירוקה
החברה זכתה בפרס הודות למיחזור פסולת אלקטרונית מסוגים שונים, בשיטות ובטכנולוגיות מתקדמות, ותרומה לפיתוח כלכלה מעגלית ולחיסכון בפליטות
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 25/2/2024

חברת מיחזור הפסולת האלקטרונית אול ריסייקלינג All Recycling)) היא הזוכה בפרס התעשייה הכימית הירוקה לשנת 2023 מטעם החברה הישראלית לכימיה. הפרס יוענק ל-  All Recyclingהודות ליישום טכנולוגיה מתקדמת למיחזור אלקטרוניקה וייצור חומרי גלם חדשים ויקרי ערך. בדברי ההסבר לפרס צוינה פעילות החברה כתורמת להפחתת הצורך לכריית משאבי טבע מוגבלים ולהפחתת עלויות האנרגיה.

פרס החברה הישראלית לכימיה לתעשייה הכימית הירוקה הוא אות כבוד שמוענק למפעל תעשיה כימית על הצטיינות יוצאת דופן בהגנה על הסביבה. הפרס מוענק בכל שנה בטקס הפתיחה של הכינוס השנתי של החברה הישראלית לכימיה.

אול ריסייקלינג ((All Recycling  היא החברה המובילה בישראל לטיפול ולמיחזור פסולת אלקטרונית מסוגים שונים. החברה מפעילה מתקני מיחזור מגוונים לרבות מתקן למיחזור סוללות ומפעל למיחזור מקררים ומזגנים. החברה הוקמה בשנת 2010 כחלק בלתי נפרד מקבוצת אול טרייד המתמחה בעולם הLife-Cycle  (מחזור החיים) בשווקי המיחשוב, החשמל והאלקטרוניקה. הקבוצה נשלטת בידי טדי שגיא ובידי משפחת רייכמן,  העוסקת בתחומים שונים, ביניהם רכב, נדל"ן והשקעות.


כתבות רלוונטיות:

  1. היכרות עם החברה שממחזרת לכם את הפסולת האלקטרונית, 25.10.2022
  2. פארק המיחזור אור זכה בפרס התעשייה הכימית הירוקה, 31.10.2022
  3. אימוץ תקן מיחזור אירופי בענף פסולת אלקטרונית, 19.12.2023
  4. תנאים חדשים למתקני טיפול בפסולת אלקטרונית, 11.6.2023
  5.  למידע נוסף על פסולת אלקטרונית | infospot

המפעלים של All Recycling

בשני העשורים האחרונים All Recycling הייתה חלוצה בפיתוח תעשיית מיחזור האלקטרוניקה בישראל, כולל הכנסת טכנולוגיות מודרניות למיון והפרדת פסולת, המבוססות על הפרדת כבידה, השראות אלקטרומגנטית, משקל סגולי, לחץ אטמוספרי וממיינים אופטיים.

החברה מפעילה מספר מתקני מיחזור מתקדמים:

  1. מתקן ה-SDA (Small Domestic Appliances) למיחזור מוצרי חשמל קטנים (מחשבים וציוד היקפי, מוצרי חשמל קטנים במטבח וכו').
  2. מתקן למיחזור מתכות אל-ברזליות המטפל בסוגים שונים של מתכות וסגסוגות כגון ברזל, ניקל ונירוסטה, אלומיניום, נחושת, בדיל, ניקל, טיטניום, טונגסטן, קובלט ואבץ.
  3. מתקן ה-LDA (Large Domestic Appliances) למיחזור מוצרי חשמל ביתיים גדולים עם דגש על מקררים ומזגנים, בשותפות עם קבוצת אלקטרה מוצרי צריכה ותאגיד מ.א.י.
  4. מתקן Get-Deal לחידוש מערכות מיחשוב וסלולר ממצבם כ-SCRAP למוצר במצב "כחדש" עם אחריות ושירות.
  5. מתקן למיחזור סוללותLI-ION  שמקורן באלקטרוניקה ובקורקינטים ואופניים חשמליות.
  6. כמו כן, החברה מקדמת הקמת מתקן למיחזור פלסטיק WEEE  מתערובות פלסטיק לזרמים נקיים לתעשייה וייצור, PS, ABS ו-PP.

מתקני המיחזור של החברה נבנים לפי תקנים אירופאים מחמירים (תקני CENELEC) שמבטיחים מיחזור ראוי והולם, תוך שמירה על הסביבה ועל תהליכי ייצור מוקפדים. כך מופקים חומרי גלם ברמה ובאיכות ראויים לשימוש בתעשייה. בנוסף לכך, החברה מטפלת בהשמדה של מידע רגיש וגורסת מוצרים מדיה מגנטית, כגון דיסקים קשיחים, להבטחת שמירה על סודיות מסחרית.

כך All Recycling שומרת על הסביבה

לחברה יש יכולת מיחזור של 20 אלף טונה בשנה של מכשירים אלקטרוניים קטנים ובינוניים, ועוד 25 אלף טונה בשנה של מכשירים גדולים כמו מקררים ומזגנים, המכילים גזי קירור שדורשים טיפול נפרד. בכך היא מונעת פליטה של 500 אלף טונה גזי חממה.

החברה פועלת ליצירת כלכלה מעגלית. כל חומר שהיא "כורה" מהפסולת מונע כרייה של חומר גלם בתולי חדש. כרייה של חומר בתולי לא רק יקרה יותר בדרך כלל אלא גם מזהמת ומדלדלת את משאבי כדור הארץ המוגבלים. הגידול הצפוי של אוכלוסיית כדור הארץ מחייב להגדיל את המיחזור כדי לצמצם את התהליך ההרסני של כריית חומרי גלם בתוליים.

גם המיחזור של גזים ממוצרי חימום וקירור תורמים לסביבה, בכך שהם מונעים את שחרור הגזים האלה לאטמוספירה ומונעים את התחממות כדור הארץ באופן פעיל, משום שגזי הקירור הם גזי חממה מזיקים במיוחד. מקרר אחד שמכיל CFC (גז קירור) שלא ממוחזר כראוי מייצר נזק סביבתי, מבחינת פליטת גזי חממה, השקול ל-100,000 ק"מ נסיעה ברכב בנזין פרטי.

בתחום השימוש החוזר החברה מציעה חלפים וציוד מחודש שנמכר עם אחריות ושירות במחירים חסרי תחרות ובהתאמה מלאה לצורכי משתמשי הקצה. רכישת ציוד מחודש מפחיתה גם היא כרייה של חומרי גלם בתוליים ומסייעת לביסוס כלכלה מעגלית, תוך התייעלות כלכלית. 

הטכנולוגיות החדשניות של All Recycling

מתקני המיחזור של החברה תוכננו מתוך מחשבה על שימוש בטכנולוגיות מיון והפרדה מתקדמות עם מינימום מעורבות אנושית.

לדברי המנכ"ל גדי רייכמן בראיון ל-infospot ב-2022: "אנו מבצעים הפרדות לפי משקל סגולי, השראה אלקטרו מגנטית, לחצי אוויר ומיון אופטי.  לאחרונה התחלנו לבחון תהליכים טכנולוגיים נוספים. בנוסף לכך, במפעל ה-LDA שהקמנו עם אלקטרה ומ.א.י, אנחנו מנזילים גזי חממה לצורך טיפול סביבתי בהם, מייצרים חנקן מהאוויר לטובת יצירת סביבת גריסה לא מסוכנת. בשנים האחרונות נכנסנו למו"פ, תוך פיתוח טכנולוגיות כימיות ייחודיות להפקת בדיל מ-PCB  ומיחזור של קובלט, ליתיום, ניקל ונחושת מסוללות LI-ion. חלק מהטכנולוגיות שלנו מוגנות בפטנט".

---

מסמכים רלוונטיים:

  1. האתר הרשמי של חברת Allrecycling