יוזמה: שינוע מכלי משקה מחיילים בשטח למיחזור וקבלת דמי פיקדון
עובד במשטרה הירוקה הרים את הכפפה ויזם פרויקט של איסוף מכלי משקה מחיילים בשטח. עד כה נאספו כ-15,300 מכלי משקה
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 16/1/2024

על רקע הלחימה המתמשכת, עולה השאלה מה עושה יחידה צבאית שפרושה בשטח ורוצה לאסוף ולהעביר למיחזור את מכלי המשקה המשומשים עליהם חל חוק הפיקדון?

מסתבר שבעקבות כמות תרומות המזון הגדולה שהגיעה ליחידות הצבאיות הפרושות בשטח, שכוללת בין היתר מכלי משקה, הצטברו אצל היחידות הצבאיות כמויות גדולות של בקבוקים משקה משומשים עליהם חל חוק הפיקדון. אך ליחידה צבאית שפרושה בשטח אין אפשרות להתקשר ישירות עם תאגיד מיחזור מוכר, וגם אין לה אפשרות להעביר את הבקבוקים המשומשים לרשתות השיווק.

בעקבות פנייה של חיילים לחגי בלכנר, מנהל תחום אכיפה על מערכת הביטחון במשטרה הירוקה, הוא החל להפעיל בשבועות האחרונים מיזם לאיסוף מכלי משקה (שחל עליהם חוק הפיקדון) מחיילים שנמצאים בשטח, והעברתם לגופים אזרחיים שפועלים לרווחת החיילים, כך שאותם גופים יכולים לקבל את דמי הפיקדון כשהם משיבים את הבקבוקים כחוק, ולהשתמש בהם לרווחת החיילים. עד כה נאספו יותר מ 15,300 מכלי משקה במיזם הנ"ל.

בלכנר מקווה להרחיב את המיזם על ידי הפצת הבשורה. בעמוד הפייסבוק שלו כתב: "יש פוטנציאל ענק של איסוף בקבוקים, חיילי צה"ל רוצים לשמור על הסביבה". יחידות צבאיות שמעוניינות גם הן לאסוף את מכלי המשקה המשומשים ולהעבירם למיחזור, מוזמנים לפנות לבלכנר דרך עמוד הפייסבוק שלו – קישור.


כתבות רלוונטיות:

  1. ענף הפסולת מתגייס למאמץ המלחמתי, 17.12.2023
  2. 43 מיליון ₪ לרשויות מקומיות לטיפול בפסולת עודפת, 27.12.2023
  3. המשרד להגנת הסביבה מחזיר את חוק הפיקדון, 31.10.2023
  4.  19מיליון ₪ לטיפול בפסולת ביישובי קו העימות, 5.11.2023
  5. 4.5 מיליון ₪ לרשויות מקומיות בגבולות הצפון והדרום, 29.10.2023

פתרון ליחידות צבאיות למיחזור בקבוקי פיקדון

כיום, הדרך העיקרית להחזרת בקבוקים לפיקדון, הוא ברשתות השיווק והחנויות שמוכרות בין היתר משקאות. אותן חנויות מתקשרות עם אחד מכמה תאגידי מיחזור, שמחויבים לאסוף מהם את הבקבוקים, ודואגים למחזר אותם. מסעדות ובתי מלון בהם מתרכזים כמות גדולה של מיכלים, יכולים גם הם להתקשר ישירות עם אחד מתאגידי המיחזור המוכרים שאוספים מהם את הבקבוקים.

אך כאמור, ליחידות צבאיות שפרושות בשטח אין פתרון לפינוי של בקבוקים משומשים, ולאור התמשכות הלחימה וכמות החיילים הנמצאים בשטח, המיזם קם.

תמיכה ברשויות מקומיות עקב המלחמה

כפי שדיווחנו בחודש הראשון למלחמה, המשרד להגנת הסביבה החליט להקל על רשתות השיווק וחנויות הכפופות לחוק הפיקדון והצהיר שלא יאכוף את חובתן לקבל מהציבור מכלי משקה ולהשיב בגינם דמי פיקדון, זאת עקב מחסור בכוח אדם ברשתות ועקב אתגרי מצב החירום.

עם זאת, באותה הודעה ציין המשרד כי על רשתות המזון עדיין לנקוט מאמצים כדי לקבל מהציבור מכלי משקה. אלא שכעבור שבוע בלבד בוטלה ההקלה לאחר שהמשרד קיבל תלונות מאזרחים שרשתות השיווק מסרבות לקבל מהם את מכלי המשקה.

לאחרונה דיווחנו כי המשרד להגנת הסביבה פרסם קול קורא שנועד לתמוך בהוצאות העודפות שיש לרשויות מקומיות בתחום הפסולת מאז פרוץ המלחמה. סכום הקול הקורא הוא 43 מיליון ₪ והוא יחולק לרשויות הנגב המערבי וליתר הרשויות המקומיות שיגישו בקשה שתאושר.

לפני חודשיים דיווחנו כי מאז תחילת המלחמה כבר אושרו או הוקצו 19 מיליון ₪ לטיפול בפסולת ביישובי קו העימות. התמיכה ניתנה עבור רכישה והצבה של כלי אצירה, טיפול במפגעי פסולת, פינוי פסולת ופעילות למניעת מפגעי פסולת.


גופים לייעוץ ויישום חוק פסולת אריזות:

חברה איש קשר טלפון מייל
ערנות ערן בושארי 072-3713040 eranut@infospot.co.il
נגב אקולוגיה מאיה כהן 072-3712247 Negev@infospot.co.il
לאינדקס הספקים >>