חדש: עיריית תל אביב העניקה תו ירוק למסעדות
20 בתי אוכל קיבלו הסמכה של "התו הירוק", בו עיריית תל אביב מעמידה לרשותם צוות מקצועי המלווה אותם בתהליך התייעלות סביבתי שנבחן בהסמכה של מכון התקנים
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 25/5/2016

בשבוע שעבר פורסמו שמות 20 בתי האוכל (מסעדות, בתי קפה, בארים וכו') שעברו בהצלחה את תהליך ההסמכה לקבלת "התו הירוק" שיזמה הרשות לאיכות הסביבה בעיריית תל-אביב-יפו בשיתוף מכון התקנים והמשרד להגנת הסביבה.

הרעיון מאחורי התו הירוק הוא שבעלי העסקים יאמצו פתרונות התייעלות סביבתית שבמקביל מביאים לחיסכון בהוצאות ותורמים לאיכות החיים והסביבה בעיר. העירייה העמידה לרשות העסקים צוות מקצועי המלווה אותם בתהליך הסמכה מול מכון התקנים. ההשתתפות בתהליך לא כרוכה בתשלום ונמשכת מספר חודשים - מרגע הפנייה לעירייה ועד השלמת ההסמכה, בכפוף למידת הרצינות ושיתוף הפעולה של העסק.

חשוב לציין שגם עסקים מחוץ לתל אביב, יכולים לקבל הסכמה של התו הירוק ממכון התקנים. אלא שעיריית תל אביב, שהייתה מיוזמות התו הירוק, מציעה מנגנון תמיכה וליווי ללא תשלום לעסקים בעיר המעוניינים לעבור את תהליך ההסמכה וגם כתבה ופרסמה חומרי עזר מקצועיים המיועדים לבעלי העסקים שרוצים להתייעל סביבתית.

התחומים הסביבתיים בהם עוסק התו הירוק לעסקים:

  • רכש ירוק: רכש של מוצרים ושירותים מקומיים וידידותיים לסביבה
  • התייעלות אנרגטית: ייעול צריכת החשמל בעסק באמצעות החלפת לתאורת LED חסכונית, בידוד והצללה ועוד.
  • חיסכון במים: רכש של מוצרים חסכוניים במטבח, כגון ברזי מים, מדיחים או מכונות קרח חסכוניים
  • שינוע חומרי גלם: ייעול של מערך הזמנת חומרי גלם מספקים מביא לצמצום פקקי תנועה, רעש וזיהום האוויר.
  • פחות פסולת ויותר מיחזור: צמצום פסולת חד פעמית בעסק (מפיות, קשיות, תחתיות לבירה, שקיות סוכר ועוד), צמצום של פסולת אורגנית (שאריות מזון, עודפי מזון וכו'), העברת הפסולת האורגנית למיחזור על ידי הפיכתה לדשן חקלאי.
  • תרומה לקהילה: תרומות מזון, הכשרות בישול לבני נוער ולאוכלוסיות מוחלשות, קידום של חקלאים מקומיים ועוד

התנאים לקבלת התו הירוק לעסקים

לצורך קבלת התו הירוק - מסעדות, בתי קפה ופאבים בעלי רישיון עסק בתוקף, צריכים לעמוד, במספר דרישות סף. בנוסף, על העסק לבחור מתוך מספר רחב של דרישות רשות (וולונטריות) את הפעולות המתאימות ביותר לייעול סביבתי של העסק שלו.

התו העירוני הירוק תקף לשנתיים - בתום תקופה זו, העסק יוכל לגשת לחידוש הסמכה.

העסקים הזוכים בתו הירוק

רשימת 20 העסקים שהוסמכו "בתו הירוק"  (לפי סדר א' ב'):

  1. אוזריה
  2. אורנה ואלה
  3. באצ'ו
  4. ביתא קפה - רמת אביב
  5. ג'ספר בר
  6. הבר קיימא
  7. זכאים
  8. לאביט- סניף דיזנגוף
  9. לאביט- סניף ברזילי
  10. מיס קפלן
  11. מרסנד
  12. משק ברזילי
  13. נולה
  14. ננוצ'קה
  15. סואי סושי - רמת אביב
  16. ספסל בן גוריון
  17. פיקניק
  18. פרלה
  19. קפה לואיז- רמת החייל
  20. תמרה יוגורט- סניף רוטשילד
  21. בית השגריר הצרפתי

התייחסויות

השר להגנת הסביבה, אבי גבאי: "התקן החדש הוא בשורה משמעותית לעסקים הקטנים, הוא יסייע בהתייעלות אנרגטית וכלכלית וגם בשמירה על הסביבה. נמשיך ביוזמות דומות גם במקומות נוספים בארץ." 

ראש עיריית תל-אביב-יפו, רון חולדאי: "עיריית תל-אביב-יפו שמה דגש על נושא הקיימות האורבנית באופן יומיומי ובכל תחומי העשייה העירוניים. יוזמת "התו הירוק" הינה צעד נוסף שנועד לפתח את תחום הקיימות בעיר באמצעות רתימת קהילת העסקים והציבור הרחב למאמץ משותף. העירייה משקיעה מאמצים ומשאבים רבים לעידוד וקידום תחום איכות הסביבה בעיר ו'הריאה הירוקה' - לא רק בדיבורים, אלא גם בעשייה רחבת היקף ופועלת בתחומים רבים, לשמירה על איכות החיים והסביבה. ביניהם: טיפול בתשתיות, שמירה על חופי הים, הפחתת זיהום אוויר, הפחתת מטרדי רעש, מיחזור והפרדת אשפה, חיסכון במים, עידוד השימוש בתחבורה ציבורית ובאופניים, בין השאר על ידי סלילת כ-130 קילומטרים של שבילי אופניים בעיר, ועוד."     

-------------

קישורים רלוונטיים:

  1. מענקים להתייעלות אנרגטית ברשויות מקומיות עד 4 מיליון ₪, 23.05.16
  2. לראשונה: תו תקן ירוק למתחמי תעשייה, 10.01.2016
  3. תקן חדש לבניה ירוקה של מתחמי תעשיה בישראל, 23.07.2014
  4. אחריות תאגידית סביבתית | infospot

תגיות: תקן ירוק לעסקים , תל אביב , התייעלות אנרגטית , חסכון במים ,