עסק המחויב להיתר רעלים חייב למנות אחראי רעלים מבין עובדי העסק שאחריותו לטפל ברעלים בשגרה ובעת אירוע חומ"ס. אחראי רעלים צריך להיות נוכח בכל שעות פעילות העסק. שלושה מסמכים רשמיים מתייחסים לאחראי רעלים (החוק והתקנות לא מציינים את התפקיד):
אחראי רעלים יהיה עובד של התאגיד אשר מכיר היטב את תכונותיהם של הרעלים המפורטים בתוספת הראשונה של ההיתר ואת אופן הטיפול בהם, הן בטיפול שוטף והן באירוע חומרים מסוכנים (טופס בקשה, עמ' 15 – נספח א').
בכל שעות פעילות העסק, יהיה נוכח אחראי רעלים (טופס בקשה, עמ' 15 – נספח א').
הפסקת עבודתו של אחראי רעלים מהווה הפרת תנאי מיוחד בהיתר. יש להודיע לממונה על החלפת אחראי רעלים מבעוד מועד כדי לאפשר הוצאת היתר רעלים חדש או תיקון ההיתר הקיים (תנאים מיוחדים לעניין בעל ההיתר ואחראי הרעלים, חלק ב', סע' ב').
המשרד להגנ"ס לא מפרט מה ההכשרה הנדרשת מאחראי רעלים מלבד הדרישה הכללית להכרת תכונות הרעלים ואופן הטיפול בהם. אם זאת, נהוג לשלוח אחראי רעלים חדשים, אשר אינם בעלי רקע הולם, לקורס ייעודי, על מנת לספק להם את כלי העבודה הבסיסיים הנחוצים לעבודתם. מספר ארגונים מציעים הכשרה לאחראי רעלים.
המשרד להגנ"ס, אינו מאפשר מינוי אחראי רעלים חיצוני. הדבר מצוין בעקיפין בטופס בקשה, עמ' 15 – נספח א': "אחראי הרעלים יהיה עובד של התאגיד ... ". אם זאת, עסקים רבים בוחרים להעסיק ספק חיצוני מומחה לתחום שמציע ליווי לאחראי הרעלים בעסק בעבודת הניהול השוטף, הוצאת היתר הרעלים ועוד.
-----------
קישורים רלוונטיים:
עמודי המדריך הבאים:
מדריך יישום:
מידע נוסף: