"דן" ו"אגד" החלו בהתקנת מסנני פליטות לאוטובוסים
בעקבות פרסום נתוני פליטות צי הרכב הכבד, המשרד להגנ"ס מורה ל"דן" ו"אגד" להתקין מסנני פליטות
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 21/6/2015

כפי שפורסם לראשונה ב-infospotנתוני זיהום האוויר של ציי הרכב הכבד פורסמו לראשונה בישראל בחודש שעבר וחשפו את מימדי הפליטות של החברות אגד ודן. נתוני הפליטות לאוויר מבוססים על דיווחי חובה של 28 חברות בעלות ציי רכב כבד. המידע כולל את סוג וכמות הרכבים שברשותן, ממוצע הפליטות שלהן ועוד. מהדיווח עולה שציי הרכב של החברות אגד ודן מובילות בפליטת החלקיקים הממוצעת (שתיהן עומדות על 0.08 גרם חלקיקים/ק"מ נסיעה).

הדיווח מבוסס על הוראות למניעה וצמצום של זיהום אוויר מצי כלי רכב כבד, המציב יעדי סף לפליטות, לפיו בינואר 2018 יעמוד ממוצע הפליטה של כל צי רכב כבד, על 0.03 גרם חלקיקים לק"מ נסיעה. על מנת לעמוד ביעד זה, דן ואגד החלו בחודש האחרון בפיילוט להתקנת מסנני חלקיקים באוטובוסים. דן התקינה 4 מסנני חלקיקים, ובתקופה הקרובה אגד מתכננת להתקין 18 מסננים דומים.

לדברי המשרד להגנת הסביבה, מסנן החלקיקים מפחית את פליטת החלקיקים ממנועי דיזל, אשר הוגדרו על ידי ה-EPA (הסוכנות האמריקאית להגנת הסביבה) ורשויות הבריאות בארץ כמסרטנים וכגורמי תחלואה ותמותה מוקדמת בבני אדם. עוד מוסיף המשרד, כי מסנני החלקיקים צפויים להפחית מעל ל-97% מפליטת החלקיקים באוטובוסים משנות ייצור 2001/2002 בתקן יורו3.

---

קישורים רלונטיים

  1. לראשונה בישראל פורסמו נתוני זיהום אוויר של ציי הרכב הכבד; אגד ודן מובילות, 17.5.2015
  2. חקיקה חדשה להגבלת פליטות ציי רכב כבד, 8.12.2014
  3. הוראות למניעה וצמצום של זיהום אוויר מצי כלי רכב כבד, 09.2014 [pdf]
  4. עמוד ראשי - זיהום אוויר

--------

ספקים מומלצים לטיפול בזיהום אוויר:

חברה איש קשר טלפון מייל
EnviroManager גיא פרנקל 072-3712245 envirom@infospot.co.il
איירלאב אודי רועה 054-9360352 airlab@infospot.co.il
לאינדקס הספקים>>
תגיות: תקן יורו 3 , מסנני פליטות , פליטות צי רכב כבד ,