מינהל הבטיחות במשרד העבודה פרסם לאחרונה שני עדכונים חשובים. האחד פורסם להערות הציבור וקשור להשכלה הנחוצה כדי להפוך לממונה בטיחות. האחר קשור לאפשרות לבצע לימודים מרחוק של הכשרות וקורסים בתחום הבטיחות במכללות שנמצאות בפיקוח מינהל הבטיחות, זאת עקב המלחמה.
לגבי העדכון הראשון שעוסק בהשכלה הנחוצה כדי להתמנות לממונה בטיחות - כיום על מועמדים לתפקיד ממונה בטיחות להיות בעלי ניסיון רלוונטי, לעבור בהצלחה קורס ממוני בטיחות, ולהיות בעלי תואר ראשון מסוים או טכנאי/הנדסאי או בעלי השכלה שוות ערך לפי רשימת מקצועות (קורסים ותארים אקדמיים) של מינהל הבטיחות. העדכון הנוכחי מרענן את רשימת המקצועות שמוגדרים כהשכלה שוות ערך.
העדכון השני של מינהל הבטיחות מהימים האחרונים, מבהיר למכללות שמבצעות הכשרות בתחום הבטיחות ונמצאות בפיקוח מינהל הבטיחות, כי עליהן לדאוג שקיום הלימודים לא פוגע בתלמידים מגויסים, מפונים, פצועים, מתגוררים באזורי סכנה ובתלמידים נוספים שלא יכולים לחזור ללימודים בשל המצב. על המכללות לאפשר לתלמידים הללו לבצע השלמות בתיאום המינהל.
כמו כן, מינהל הבטיחות ציין כי בדומה לתקופת הקורונה, ניתן לקיים לימודים מרחוק בתחום הבטיחות ללימודים שהיקפם יותר מ-32 שעות. הלמידה מרחוק תוגבל ל-30% מהיקף הקורס.
כתבות רלוונטיות:
כאמור, לפי סעיף 3 לתקנות ארגון הפיקוח על העבודה (ממונים על הבטיחות), ממונים על הבטיחות אמורים להיות בעלי אחד מהשלושה:
בעדכון הנוכחי, מינהל הבטיחות מעדכן את רשימת המקצועות (קורסים והכשרות) שנחשבים ל'השכלה שוות ערך' (סעיף 3 לעיל) לצורך מינוי לתפקיד ממונה בטיחות.
במסגרת העדכון, מינהל הבטיחות מציע להפסיק להכיר בחלק מהמקצועות ככאלה שמוכרים כ'השכלה שוות ערך' לצורך תפקיד ממונה בטיחות, ומנגד לאפשר לבעלי מקצועות אחרים להתמנות לתפקיד ממונה בטיחות.
להלן תמצית העדכונים המוצאים:
בחלק מהמקצועות המוכרים כ'השכלה שוות ערך' יהיה צורך להשלים קורס טכנולוגי ייעודי כדי לקבל הרשאה להפוך לממונה בטיחות. בעדכון הנוכחי מוצע להוסיף 50 שעות לימוד לקורס זה, אולם מנגד ניתנה הקלה לבעלי תואר ראשון, כך שלאחר השלמת הקורס הטכני הם לא יידרשו יותר להשלים עוד 100 שעות טכניות.
יצוין ששינויים אלה ייכנסו לתוקף בכפוף להערות הציבור שיתקבלו והחלטת מינהל הבטיחות בהתאם. קישור לנוסח הפרסום המלא מופיע בתחתית הכתבה.
זה המקום להזכיר כי לפני ימים אחדים דיווחנו כי הכנסת אישרה הקלה למינוי עוזרי בטיחות באתרי בנייה, באמצעות תיקון לחוק ארגון הפיקוח על העבודה. לפי התיקון ניתן יהיה למנות כעוזרי בטיחות באתרי בנייה גם מהנדסים והנדסאים ללא ניסיון של שנתיים בתחום, אפשרות שלא הייתה פתוחה בפניהם קודם לכן.
עוזרי בטיחות נועדו להגביר את בטיחות עובדי הבנייה. תפקידם לסייע למנהל העבודה באתרי בנייה ליישם הוראות בטיחות כדי למזער ככל הניתן את הסיכון לעובדים. עד כה אפשר היה למנות לתפקיד רק אנשי מקצוע שצברו ניסיון של שנתיים בביצוע עבודות בנייה ועברו הכשרה יעודית שהיקפה בין 80-45 שעות.
אלא שנמצא כי תנאי הסף לתפקיד לא עולים בקנה אחד עם אופי התפקיד ומונעים מכוח אדם איכותי להתמיין אליו, ולכן כעת הוחלט על קריטריונים אחרים, לפיהם יוכלו להתמנות לתפקיד גם אנשים שלא צברו ניסיון בעבודות בנייה, אם עברו בהצלחה הכשרה ייעודית בהיקף רחב יותר של שעות מאלה שכן צברו ניסיון – 150-100 שעות. כמו כן, יהיה ניתן למנות לתפקיד מהנדס או הנדסאי אזרחי שקיבלו הדרכה מקצועית.
---
מסמכים רלוונטיים: