חברת אינטל (Intel) ישראל, פרסמה לאחרונה דו"ח אחריות תאגידית, אשר מסכם בין השאר את הביצועים הסביבתיים של החברה לשנת הפעילות 2014.
חשוב לזכור כי דו"חות אחריות תאגידית מפורסמים באופן וולונטרי ולכן עצם הפרסום נזקף לזכות החברה. בישראל מפורסמים מדי שנה רק כ – 20 דו"חות אחריות תאגידית. מרבית הדו"חות נערכים על פי מתכונת הדיווח הבינלאומית המקובלת GRI – Global Reporting Initiative. גם אינטל ישראל מציינת כי הדוח נשען על הדוח הגלובלי של אינטל העולמית, אשר נכתב על-פי עקרונות ה - G4 Guidelines GRI. לאחרונה פרסמנו כי אירופה תחייב חברות בהגשת דו"ח אחריות תאגידית מדי שנה החל משנת 2017 וגם על תחילתה של מגמה בישראל להתייחס לדו"חות אחריות תאגידית בשוק ההון.
אינטל מפרסמת דו"ח אחריות תאגידית כבר תשע שנים ברצף. השנה פורסמה גם טבלת ביצועים של אינטל ישראל המציגה סיכום של מדדי מפתח בתחומים השונים, כולל תחום הסביבה, של אינטל ישראל.
לפניכם הניתוח של infospot לביצועים הסביבתיים התפעוליים של אינטל, כפי שהם עולים מהדו"ח. אנו מסקרים כהרגלנו רק את הביצועים הסביבתיים התפעוליים (צריכת מים, צריכה אנרגיה, טיפול בפסולת, טיפול בשפכים ופליטת גזי חממה(.
אינטל היא ספינת דגל בישראל בכל הקשור למיחזור פסולת עם יעד אגרסיבי של 90% מיחזור פסולת מוצקה ופסולת מסוכנת במתקניה בישראל ובעולם. עם יעדי מיחזור כמעט דמיוניים, היינו מצפים שייקח מספר שנים להשגתם, אך הופתענו לקרוא בדו"ח כי באינטל ישראל הצליחו בשנת 2014 למחזר 93% מהפסולת המוצקה באתרים השונים שלה. שאפו ענק.
איך מגיעים להישגים כאלה? באינטל מפרטים כי הורחב מערך הפסולת והוקמו מרכזי מיחזור בחלוקה לזרמי פסולת מפורטים יותר, המאפשרים תהליך מרבי של איסוף ומיחזור. כדי לעודד מעורבות עובדים, מבוצעות פעילויות לעידוד המיחזור ושילוב יעדי מיחזור כמדד לבונוס השנתי הניתן לעובדים.
בפסולת מסוכנת ההישגים עומדים על 65% מיחזור לשימוש בשוק משני. החברה משתפת פעולה עם חברות שונות בארץ המשתמשות בפסולת התעשייתית שלה למוצרי דישון, לתחליפי חומרי בעירה, לשימוש מחדש בחומצות ובממיסים שונים בתעשיות ציפוי המתכות וייצור הניילון וכן מיחזור מתכות, סוללות ומצברים.
בדו"ח מפורטים היעדים העתידיים בתחום הפסולת:
בשנת 2014 באינטל ישראל נצרכו כ - 2.27 מיליון קוב מים. החברה מציינת כי בעקבות השקעה של 400 מיליון שקל הושגו היקפי מיחזור של כ-7.5 מיליון קוב מים בשנה.
יעד לעתיד: צמצום צריכת המים לפי יחידה אל מתחת לרמה של 2010 עד לשנת 2020.
בשנת 2014 באינטל ישראל נוצלו 340 גיגהוואט שעה, GWH (של חשמל, גז ודיזל)
חיסכון באנרגיה בחיפה וירושלים: במרכזי הפיתוח הגדולים בחיפה ובירושלים הותקנו מערכות קירור מרכזי חדישות, אשר חוסכות כ-40% מצריכת האנרגיה. כן הותקנו מערכות תאורה חכמות לשימור מיטבי של אנרגיה.
חיסכון באנרגיה במפעל בקרית גת: בשנת 2014 נחסכו במפעל בקרית גת בסך הכל כ- 33 מיליון קילוואט שעה (KWH) כתוצאה מביצוע אופטימיזציה תפעולית למערכות אוורור וקירור, תוך כדי השתלת מערכות מקוונות לאיזון מתמשך של מערכות השאיבה.
אינטל לא עוצרת במה שהושג עד כה וקובעת יעדים לעתיד:
בשנת 2014 באינטל ישראל נפלטו כ 0.11 מיליוני טון של גזי חממה שווי ערך לפחמן דו חמצני [CO2]. אינטל הציבה לעצמה לצמצם ב- 10% את פליטת גזי החממה הסגולית בהשוואה לרמות של 2010, עד 2020.
אינטל ישראל מציגה בדו"ח הישגים ויעדים סביבתיים בתחומים נוספים כגון בנייה ירוקה, צי רכב ירוק ודיווח סביבתי, עליהם לא נוכל להרחיב עתה. הדו"ח מקיף ותכליתי ומציג את המדדים הסביבתיים העיקריים וכן את היעדים לעתיד. ראויים לציון ההישגים במיחזור פסולת, מהם ניתן ללמוד וליישם גם במפעלים אחרים.
לצד הדיווח וההישגים המרשימים, במרבית הנושאים הסביבתיים אין בדו"ח השוואה לשנים קודמות, השוואה למדדי ייחוס ענפיים ישראליים או בינלאומיים ושימוש במדדי ביצוע סגוליים (ביצוע סביבתי ביחס להיקף פעילות). ללא נתונים אלה לא ניתן לבחון שיפור והתייעלות משנה לשנה.
דו"ח האחריות התאגידית הקודם שניתחנו: הביצועים הסביבתיים של שיכון ובינוי
------
קישורים רלוונטיים: