המשרד להגנת הסביבה האמריקאי ממליץ להימנע מחשיפה לכימיקל נפוץ המצוי במסירי צבע
המשרד להגנת הסביבה האמריקאי מפרסם הערכות סיכונים לגבי 4 כימיקלים הנמצאים בשימוש ביתי. משניים מהם הוא ממליץ להתרחק
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 10/9/2014

המשרד להגנת הסביבה האמריקאי, (Environmental Protection Agency, או בקיצור EPA), מפרסם הערכות סיכונים עבור 4 כימיקלים הנמצאים בשימוש בסביבה הביתית. משניים מהם מומלץ להתרחק, ובשניים הנותרים לא התגלו סיכונים סביבתיים.

# שם החומר בעברית שם החומר באנגלית קיצור שימוש נפוץ ממצאי הערכת הסיכון
1 די-כלורו-מתאן (קרוי גם מתילן-כלוריד) Dichloro-methane DCM מרכיב במסירי צבע מומלץ לבדוק תווית המוצר להימצאות הכימיקל. מומלץ לצמצם חשיפה כמה שניתן ע"י שימוש בחוץ או בחלל מאוורר, לבישת ציוד מגן אטום למניעת נשימה או מגע עם העור והעיניים.
2 N-מתיל פירולידון (כרגע בשלב טיוטה סופית - אך סבירות נמוכה לשינוי המלצות) N-Methyl-pyrrolidone NMP
3 אנטימון טרי-אוקסיד antimony trioxide ATO מרכיב במעכבי בעירה הלוגניים לא התגלו סיכונים סביבתיים בבדיקה.
4

1,3,4,6
7,8 -הקסה-הידרו
4,6,6,7,8,8
הקסה-מתיל-
ציקלופנטה-
[ã]-2-
בנזופיראן

1,3,4,6,7,8-
Hexahydro-
4,6,6,7,8,8,-
hexamethyl-cyclopenta-[ã]-2-benzopyran
HHCB מרכיב ריח במוצרים שונים


די-כלורו-מתאן / מתילן כלוריד (DCM) הינו כימיקל נדיף המשמש כממס במגוון תעשיות כגון התעשייה הכימית, ייצור דבקים, מסירי צבע, תרופות, ניקוי מתכות וייצור תרסיסים. הערכת הסיכונים שביצעה ה - EPA מתייחסת לשימוש בו כמסיר צבע, והיא לוקחת בחשבון את החשיפה אליו מצד אלו המשתמשים במסירי צבע באופן מקצועי או בשימוש ביתי. הסכנות בחשיפה לטווח קצר הן נזק למערכת העצבים ובחשיפה לטווח ארוך עלולים אף להתפתח נזקים לכבד, סרטן כבד וסרטן ריאות. דיכלורומתאן ניתן לזיהוי על גבי תווית המוצר כ-"דיכלורומתאן", "DCM", "מתילן-כלוריד" או לפי מס' הזיהוי הכימי שלו .CAS no: 75-09-2. כאמור,  מומלץ להימנע מכל חשיפה אליו.

----

קישורים רלוונטיים

  1. את תוצאות ההערכות שכבר בוצעו, וכן מידע כללי לגבי התוכנית הערכת סיכונים ניתן למצוא בקישור הבא:  Assessments for TSCA Work Plan Chemicals - EPA 
  2. חומרים מסוכנים - עדכונים מהעולם