התייעלות במערכת אויר דחוס מזכה את תרמוקיר בפרס תעשייה בסביבה
החברה הגישה את מועמדותה בעקבות שיפור הביצועים שערכה במערכת האוויר הדחוס במפעל. בזכות השיפור צמצמה החברה בשנת 2014 את צריכת החשמל שלה ב- 13%
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 26/2/2015

חברת תרמוקיר, המפתחת ומשווקת מוצרים ומערכות לבניה ירוקה, זכתה יחד עם קוקה קולה, נשר ופז בתחרות "תעשייה בסביבה" לשנת 2015 של המשרד להגנת הסביבה והתאחדות התעשיינים. התחרות הייתה בין פרויקטים לשיפור ביצועים סביבתיים, במטרה לעודד מפעלים להצטיין בתחום הגנת הסביבה ולזכות בהכרה ציבורית.

תרמוקיר זכתה בתחרות בעקבות פרוייקט התייעלות אנרגטית במפעלה אשר בקיבוץ חורשים, במרכזו עמד שיפור הביצועים של מערכת האוויר הדחוס במפעל, בין היתר על ידי החלפת מדחס ושינוי תוואי הצנרת.

רונן ויתרי, מנהל האחזקה בחברה: "בתחום ההתייעלות האנרגטית ביצענו מספר פעולות: רכשנו מדחס חדש, שיפרנו את תוואי הצנרת שבמפעל, שידרגנו את מערכת המיחשוב ברצפת הייצור וייעלנו את תהליך הזרמת החומרים ברצפת הייצור. לצורך צמצום הפסולת במפעל, חומרים שניתנים היו למיחזור כגון נייר וקרטון, דחסנו ומיחזרנו והקטנו את שטח האחסון שלהם.  אנחנו הפחתנו גם את כמות הפחת ברצפת הייצור. בנוסף, חומרים שניתנים למיחזור, אנחנו שולחים לרצפת הייצור חזרה דרך מספר מקורות, כמו גם מוצרים הם פגי תוקף. אם בעבר פינינו 5 מכולות לחודש, היום לאחר שהשלשנו את התפוקות שלנו אנחנו מצליחים לפנות מכולה אחת בחודש".

ההתייעלות האנרגטית הביאה להפחתה של מעל ל-50% בצריכת החשמל במפעל ביחס לכל יחידת תפוקה. כמו כן, תרמוקיר הצליחה להשיב לתהליך הייצור כ-300 טונות חומר בשנה ולמנוע את פינויו כפסולת. שני אלו הביאו לחברה חסכון תפעולי של כ-700 אלף ש"ח בשנת 2014 לבדה.

לדברי אלי כהן, מנכ"ל החברה, פרוייקט המיחזור בחברה החל בעקבות משבר חומרי הגלם שהיה במדינת ישראל בשנת 2001-2002 וגרם לה לפנות למיחזור. מנגד, פרוייקט ההתייעלות האנרגטית החל כשהוא נכנס לתפקיד ונתקל בציוד מאוד מיושן.

כהן מוסיף כי הצעדים הסביבתיים שנקטה בהם החברה השתלמו לה בסופו של דבר גם כלכלית: "מבחינת פרוייקט המיחזור, מדובר פה על החזר השקעה של שנה וחצי-שנתיים, ובנושא של ההתייעלות האנרגטית מדובר בהחזר השקעה של בין 3-4 שנים מקסימום. כל דירקטוריון ישמח לאשר דברים כאלה".

גדעון מזור, מנהל מחוז מרכז של המשרד להגנ"ס, אמר בתגובה לזכיה כי "הדבר היפה כאן הוא שמדובר במפעל לא גדול ובכל זאת מנוהל עם הרבה מאוד חשיבה סביבתית. תהליכי החשיבה כאן הם בהחלט יפים, יש בהם הרבה חזון וחשיבה קדימה".


תחרות תעשיה בסביבה היא יוזמה משותפת של המשרד להגנת הסביבה והתאחדות התעשיינים שמשווה בין פרויקטים שהביאו לשיפור סביבתי. הזוכים לשנת 2015: קוקה קולה, נשר, תרמוקיר ופז שמנים וכימיקלים.

עמודי מידע על הפרויקטים הזוכים:

  1. חברת "נשר" זוכה בפרס תעשיה בסביבה בגין פרויקט ה- RDF
  2. קוקה קולה זוכה בתחרות סביבה בתעשייה בגין פרוייקט חסכון במים ואנרגיה
  3. פז שמנים וכימיקלים זוכה בפרס תעשיה בסביבה בגין פרויקט

---------

קישורים רלוונטיים:

המשרד להגנ"ס משיק תחרות פרויקטים לשיפור ביצועים סביבתיים בתעשייה, ידיעה מה – 16.11.2014, infospot.