חדש! איך מפעל יכול לקבל ניקוד חיובי בדירוג ההשפעה הסביבתי של המשרד להגנ"ס?
המשרד להגנת הסביבה מאפשר למפעלים המדורגים במדד ההשפעה הסביבתי לקבל ניקוד חיובי. כעת הוא מפרסם את הטפסים הרלוונטיים. מומלץ לנצל לפני שהדירוג השנתי הבא יפורסם
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 14/7/2016

המשרד להגנת הסביבה מפרסם מדי שנה דירוג של מדד ההשפעה הסביבתי של חברות בישראל, שבדרך כלל תופס כותרות בתקשורת הארצית מסוג "איזה מפעל הכי מזהם" ולכן הדירוג משמש בעיקר ככלי הרתעתי לדרבן חברות לשפר את ביצועיהן. לאחרונה, נערכו מספר שינויים בשיטת חישוב הניקוד, ובה אפשרות לקבל ניקוד חיובי בגין פעילות וולונטרית. כעת המשרד מפרסם את טפסי הבקשה אותם יש להגיש על מנת לקבל את הניקוד החיובי.

תזכורת | מה זה מדד ההשפעה הסביבתי?

במדד ההשפעה הסביבתי מדורגות כ- 46 חברות הנסחרות בבורסה אשר גם חייבות בדיווח שנתי לפי חוק המפל"ס. הדירוג מתבסס על נתונים הנמצאים ברשות המשרד להגנ"ס, ומחושב על-פי ההשפעה הסביבתית של החברה, הכוללת נתונים אובייקטיביים על פעילות המפעלים שבבעלות החברה (כמות פליטות, שימוש בחומרים מסוכנים, רגישות מיקום המפעל), והתנהלות החברה מבחינת רמת הציות לחקיקה בתחום הגנת הסביבה ומידת ההטמעה של מערכות לניהול סביבתי, דיווח ושקיפות.

מטרת המדד הרשמית היא הנגשת מידע למשקיעים אודות פוטנציאל ההשפעה הסביבתי של החברות הנסחרות, שכתוצאה ממנו רווחיהן עלולים להיפגע. אך נדמה כי המשקיעים בישראל טרם אימצו את המדד ככלי משמעותי המשפיע על קבלת החלטות השקעה, כך שבינתיים, המשרד להגנ"ס משתמש במדד בעיקר ככלי ציבורי מרתיע לדרבן חברות לשפר את ביצועיהן הסביבתיים.

מה חדש? ניקוד חיובי במדד ההשפעה הסביבתי

המתודולוגיה של מדד ההשפעה הסביבתי עברה שינויים מדי שנה מאז השקתה לפני 4 שנים. רק לפני פחות מחודש דיווחנו כי המשרד פרסם עדכון ובו תוספת של כ – 15 מתקנים/חברות שידורגו לראשונה בגין שנת הפעילות 2015.

בין השינויים במתודולוגיה של מדד ההשפעה הסביבתי שפורסמו לפני כחודש, דיווחנו כי הוספו פעולות וולונטריות בגינן ניתן לקבל ניקוד סביבתי חיובי והגדלת המשקל שלהן בחישוב הכולל. עתה, המשרד להגנת הסביבה מפרסם את טפסי הבקשה שיש להגיש על מנת לקבל את הניקוד הסביבתי החיובי. להלן תמצית הפעולות הוולונטריות החדשות בגינן ניתן לקבל ניקוד חיובי:

  • בקשה לניקוד חיובי עבור התייעלות סביבתית - כללי: ניתן לקבל ניקוד חיובי על התייעלות סביבתית בגין התייעלות ב: צריכת מים, צריכת אנרגיה, צריכת חומרי גלם או חומרי עזר, העברת פסולת, הזרמות שפכים ועוד. הניקוד ניתן בגין שיעור התייעלות סביבתית העולה על 10% ביחס לשנת הבסיס ורק במידה והתהליך בוצע ביוזמת החברה ומבלי שהיא נדרשה לעשות כן על פי כל דין או חובה אחרת.
  • בקשה לניקוד חיובי עבור פעולות להפחתת סיכון - תחנת דלק: הניקוד ניתן בגין ביצוע פעולות להפחתת סיכון שנעשו ביוזמת החברה ומעבר לנדרש בדין הסביבתי או מכוח חוק או חובה אחרת. פעולות להפחתת סיכון הן: בדיקות אטימות מכלים ו/או צנרת בתדירות גבוהה מהרגיל, התקנה והפעלה של מערכת הגנת קתודית, החלפת צנרת או מכלים או התקנת מערכת מישוב אדים stage2 תחת התנאים המפורטים במתודולוגיה.

---------------------

מסמכים רלוונטיים

---------------------

קישורים רלוונטיים

  1. מדד ההשפעה הסביבתי: עשרות מתקנים מתווספים לרשימה וידורגו לראשונה, 20.06.2016
  2. שינויים בשיטת דירוג ההשפעה הסביבתית של חברות בישראל, 09.05.2016
  3. מדד ההשפעה הסביבתי מתפרסם, האם המשקיעים מתייחסים? 27.10.2015
  4. פורסם המדד הסביבתי לנתוני 2013, 24.11.2014
  5. אילו חברות ידורגו במדד ההשפעה הסביבתי השנה? 7.7.2015
  6. דיווח סביבתי | infospot

 
תגיות: מדד ההשפעה הסביבתי , ניקוד חיובי , התייעלות סביבתית ,