ישראל ואוסטרליה מהדקות שיתוף פעולה בתחום איכות הסביבה
ביקור באוסטרליה של השר החדש להגנת הסביבה, זאב אלקין, נוצל על מנת להדק את שיתוף הפעולה הסביבתי בין המדינות. האם ישראל תתקבל כחברה ב Umbrella Group? האם הקלינטק הישראלי יקבל דריסת רגל ביבשת הדרומית? התשובות לפניכם
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 22/9/2016

השר החדש להגנת הסביבה, זאב אלקין, נפגש בשבוע שעבר עם עמיתו האוסטרלי, השר לאיכות הסביבה והאנרגיה, ג'וש פריידנברג [Josh Frydenberg]. בפגישה, שהתקיימה בעיר הבירה של אוסטרליה, קנברה [Canbarra], נידונו שיתופי פעולה עתידיים בין ישראל ואוסטרליה בתחום איכות הסביבה.

ישראל ואוסטרליה משלבות ידיים במאבק בשינוי אקלים

שני השרים הסכימו כי שינוי האקלים הוא אחד האתגרים הגדולים ביותר של דורנו עם השלכות סביבתיות, כלכליות וחברתיות מקיפות. השרים החליפו דעות לגבי שיתוף פעולה בינלאומי וסקרו את הצעדים שכל מדינה נוקטת לקראת צמצום משמעותי של פליטות גזי חממה.

השרים הביעו נכונות לשתף פעולה בפרויקטים שבהם כל צד יביא את היתרונות היחסיים שלו לשולחן. לדוגמה: הניסיון של ישראל בתחום הקלינטק ובעיקר בטכנולוגיות מים, והניסיון של אוסטרליה במגוון של כלי מדיניות לחיסכון באנרגיה לרבות בתחום התחבורה.

השר האוסטרלי הנחה את מנכ"ל משרדו כי יפעל נחרצות לקדם את חתימת הסכם שיתוף הפעולה בין המדינות, על מנת שעוד השנה ייפגשו השרים שוב לחתימת ההסכם.

ישראל רוצה להצטרף ל UMBRELLA GROUP

במהלך הפגישה העלה השר אלקין את נושא ההכרה בישראל כחברה מן המניין בקבוצת המדינות המכונה Umbrella Group. מדובר בקבוצה לא רשמית שמתאמת עמדות ושיתופי פעולה בכל הקשור לחתימה על אמנות שינוי האקלים, כמו הסכם האקלים האחרון שנחתם בפריס. הקבוצה הוקמה סביב פרוטוקול קיוטו (1997), האמנה המייסדת של המאבק בשינוי אקלים.

בקבוצה חברות מדינות מפותחות שאינן באיחוד האירופאי: ארה"ב, קנדה, יפן, רוסיה, ניו זילנד, אוקראינה, קזחסטאן איסלנד ונורבגיה. עד היום, ישראל הייתה במעמד משקיפה בלבד, יחד עם שווצריה ובלארוס. חברות מלאה תשקף את המחויבות הישראלית לאמנה והשגת יעדי הפחתת פליטות גזי חממה שהיא קיבלה על עצמה.  היו"ר של הקבוצה כיום היא אוסטרליה, לכן בכוחה לקדם את הנושא.

ג'וש פריידנברג [Josh Frydenberg], השר האוסטרלי לאיכות הסביבה ואנרגיה אמר: "ישראל היא מובילה עולמית בפיתוח של אנרגיה הסולארית ומשקיעה רבות כדי לשפר את היעילות האנרגטית. המפגש סיפק הזדמנות חשובה לדון באינטרסים משותפים של אוסטרליה וישראל בתחומים של שינוי אקלים, שימור הסביבה, התייעלות אנרגטית וקידום אנרגיות מתחדשות."

-------------

קישורים רלוונטיים:

  1. מאחורי הקלעים של היעד להפחתת פליטות גזי חממה בישראל, 06.10.2015
  2. האנושות חצתה 4 מתוך 9 גבולות פלנטריים, 22.10.2015
  3. הדיווחים השנתיים של חברות על פליטת גזי חממה פורסמו, 23.06.2016
  4. הגבלה חדשה על שימוש בגזי קירור, 25.07.2016