קפסולת קפה סביבתית? נספרסו מציבה יעדים סביבתיים מרחיקי לכת
עד 2020: מיחזור 100% מקפסולות הקפה ו- 0% פליטות גזי חממה
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 15/9/2014

נספרסו העולמית מציגה תוכנית פעולה לשיפור הביצועים הסביבתיים שלה בשם "The Positive Cup". במסגרת התוכנית, יושקעו כ - 536 מיליון דולר במספר יוזמות סביבתיות חדשות, על פני 6 שנים.

יעדי התכנית באים כהמשך ליעדים שכבר הוצבו על ידי נספרסו בשנת 2009 עבור שנת 2013, בהם עמדה החברה לרב בהצלחה יתרה:

  • יכולת מיחזור של לפחות 75% מקפסולות הנספרסו הנמכרות בעולם – בפועל 80%.
  • צמצום כמות גזי החממה הנפלטים כתוצאה מייצור כוס אחת של קפה נספרסו ב-20% - בפועל הושג צמצום של 20.7%.

בין יעדי התכנית החדשה, "The Positive Cup", המיועדים להשגה עד שנת 2020:

  • הרחבת יכולת איסוף הקפסולות המשומשות ל- 100% בארצות הפעילות, והגדלת היקפי המחזור.
  • צמצום מאזן פליטות גזי החממה לאפס, תוך קיזוז 100% מעודפי הפליטות ב insetting[1].

מיחזור אלומיניום לקפסולות

נספרסו רואה באלומיניום את החומר המתאים ביותר להכנת קפסולות, היות והוא משמר את הטעמים והארומה של הקפה ומגן עליו מחמצן, אור ולחות. האלומיניום ניתן למיחזור מס' רב של פעמים, כאשר בעזרת מיחזור ניתן לחסוך כ - 95% מהאנרגיה הנדרשת לייצור אלומיניום מקורי (מבוקסיט גולמית - המינרל ממנו מכינים אלומיניום בתהליך סינון כימי). תודות למיחזור נחסכות גם פליטות גזי החממה מתהליכי הכרייה, הזיקוק וההתכה.

גם בישראל מתבצע איסוף קפסולות לצורך מיחזור בשתי דרכים:

  1. איסוף קפסולות למיחזור בחלק מנקודות המכירה.
  2. איסוף קפסולות למיחזור מהבית באמצעות שליח החברה שבא למסור הזמנת קפה.

לדברי החברה, הקפסולות המשומשות מועברות לקבלן המיחזור "אמניר" המבצע הפרדה בין האלומיניום לקפה. האלומיניום נשלח למיחזור ומשמש כחומר גלם בתעשייה המקומית ואילו הקפה משמש כחומר דישון וכמקור אנרגיה לתעשיות שונות.

פליטות גזי חממה

על מנת לצמצם את טביעת הרגל הפחמנית שלה, נוקטת נספרסו במספר תהליכי ייעול להפחתת צריכת האנרגיה (חשמל, גז ודלקים) שהיא המקור העיקרי לפליטת גזי חממה של החברה. להלן מספר דוגמאות:

  1. במפעל בעיר אורב (שוויץ) נעשה שימוש במי נהר על מנת לקרר את המפעל, במקום ע"י יחידות קירור הצורכות חשמל.
  2. במפעל באוונצ'ס (שוויץ)  יושם לאחרונה שימוש במערכת לניצול חום שיורי הנפלט מתהליכים שונים על מנת לחמם את המפעל, ובכך נחסכים 230,000 מ"ק גז כל שנה. 
  3. 100% מהקפה המסופק לתהליך הייצור מוסע על ידי רכבת, שצורכת פחות דלק לטון-ק"מ ממשאית.
  4. החברה מבצעת אופטימיזציה של מרחקי המשלוח בין היצרנים ללקוחות – מרכז הייצור ברומונט (שוויץ) נבחר עקב קרבתו לתשתיות הרכבת הקיימות, על מנת להקל על הלוגיסטיקה.

להלן השוואה של טביעת הרגל הפחמנית של נספרסו בין השנים 2008 ו-2012:


*ניתן ללחוץ על התמונה להגדלה

להלן הרכב טביעת הרגל הפחמנית של נספרסו בשנת 2012:


*ניתן ללחוץ על התמונה להגדלה

-------

קישורים רלוונטיים:

  1. פרסום של נספרסו בנוגע לאחריות סביבתית - "Taking responsibility for environmental performance[pdf]
  2. פרסום של נספרסו בנוגע למיחזור קפסולות - "Implementing recycling capacity for used capsules
    [pdf]

[1] תהליך של insetting שואף לצמצום פליטות גזי החממה על ידי פרויקטים ברמה המקומית של המפעל (הכוונה לפרויקטים ברמת הלקוחות, הספקים, אנשי הצוות והשכנים). זאת בשונה מתהליך Offsetting, שבמסגרתו תהליך פליטת גזי החממה של המפעל מקוזז חיצונית למפעל, בדמות הסכם עסקי עם מוקדי צמצום פליטת גזי חממה ברחבי העולם.