בשבוע שעבר הודיע המשרד להגנ"ס לעיריית ירושלים על כוונתו להטיל עיצום כספי לפי חוק להסדרת הטיפול באריזות. על פי כתב ההודעה, לעירייה נשלחו מספר הודעות והתראות, והתקיימו מספר ישיבות שבכולם הובהרה לרשות חובתה לקבוע הסדרי הפרדה ואיסוף של פסולת אריזות וחובתה להתקשר עם גוף יישום מוכר (תמיר).
כל הרשויות המקומיות מחויבות להתקשר עם גוף היישום המוכר תמיר לצורך מימוש הסדרי הפרדה ואיסוף של פסולת אריזות. עד עתה, כ- 210 מתוך כ- 250 רשויות בישראל כבר התקשרו עם תמיר, וירושלים נותרה אחת הערים הגדולות האחרונה שטרם התקשרה עמו.
על פי הודעת החיוב, עד עתה, עיריית ירושלים לא השיבה למשרד להגנ"ס ולא יישמה את הדרישות.
לכן, המשרד מטיל 2 עיצומים על רשות העיר ירושלים, בסכום כולל של 685,140 ש"ח:
תגובת עיריית ירושלים: "מדובר בהחלטה פזיזה ושערורייתית של פקיד במשרד להגנת הסביבה, המנותקת לחלוטין מהמציאות כהווייתה ומהכשלים שגרם להם המשרד להגנת הסביבה במדיניות ההפרדה במקור, אותה אימץ לפני מספר שנים ואשר השר הנוכחי הודיע כי היא נכשלה. המשרד להגנת הסביבה יצר לפני שנים מונופול אריזות ששמו 'תאגיד תמיר', שמנסה לכפות על הרשויות המקומיות הסדרי הפרדה במקור. שהינם בלתי מתקבלים על הדעת וכאמור מיישם מדיניות שהשר עצמו הכריז עליה כנכשלת. יש לציין כי המשרד להגנת הסביבה השקיע כ- 15 מיליון ₪ במתקן ייחודי להפרדה ולמיון של פסולת ביתית (מפעל גרין נט בעטרות), אשר הוקם בהשקעה כוללת של כ- 80 מיליון ₪, הנותן פתרון קצה יעיל הרבה יותר מפתרון ההפרדה במקור, אשר עליה הכריז השר להגנת הסביבה כנכשלת. עיריית ירושלים מקיימת שיח מקצועי בדרג מנכ"לים עם המשרד להגנת הסביבה סביב הנושאים הללו, ומן הראוי היה כי שיח זה יימשך ולא ינקטו פעולות חד צדדיות כה חסרות טעם ומבישות. העירייה תאבק לביטולן בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותה".
לאחרונה דיווחנו על התייחסות השר להגנת הסביבה, אבי גבאי, לגבי הפרדה במקור והצורך ביצירת תחרות בשוק האריזות.
נראה כי המשרד להגנ"ס מעלה הילוך באכיפה של חוק האריזות, לאחרונה דיווחנו על מקרים בהם התקבלו קנסות בגין הפרת חוק האריזות בגובה 3.7 מיליון ש"ח ו- 750,000 ש"ח.
----
קישורים רלוונטיים
-----------
גופים לייעוץ ויישום חוק פסולת אריזות:
חברה | איש קשר | טלפון | מייל |
---|---|---|---|
ערנות | ערן בושארי | 072-3713040 | eranut@infospot.co.il |
נגב אקולוגיה | מאיה כהן | 072-3712247 | Negev@infospot.co.il |
לאינדקס הספקים >>> |