בשל התנאים המטאורולוגיים הקשים, זיהום האוויר בל"ג בעומר היה גבוה פי 11
מנתוני הניטור עולה, כי בחיפה, בנשר, בקרית אתא ובאשדוד חלה ירידה משמעותית ביחס לשנים קודמות
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 29/5/2019

למרות היענות הציבור להימנע מקיום מדורות ל"ג בעומר, בשל התנאים המטאורולוגיים הקשים ששררו בערב החג, זיהום האוויר היה גבוה עד פי 11.1 לעומת 7.1 בשנה שעברה, כך מדווח המשרד להגנת הסביבה.

יחד עם זאת מוסיף המשרד כי נרשמה ירידה בזיהום האוויר באזורים רבים בארץ בהשוואה לשנים הקודמות בכ-150 תחנות ניטור האוויר של מערך ארצי לניטור אוויר של המשרד הפזורות ברחבי הארץ וכן בהפחתה בריח החריף גם בימים שלאחר המדורות, אך תנאי מזג האוויר הקשו על פיזור האוויר.

רשויות מקומיות רבות עודדו את התושבים לצמצם ולהימנע מהבערת מדורות, מספר רשויות מקומיות הציעו לתושבים כניסה חינם לבריכות השחייה העירוניות, רשויות נוספות הציעו תמריץ כספי לתנועות נוער שיאחדו מדורות ועוד.

עלייה בריכוז החלקיקים הנשימים

אחד המאפיינים הבולטים ביותר בשריפות הוא עלייה ניכרת בריכוז החלקיקים העוברים בדרכי הנשימה העדינים הקטנים מ-2.5 מיקרון. ביום רגיל מהווים חלקיקים אלה בממוצע כ-50% מהערך המדוד של חלקיקים הקטנים מ-10 מיקרון, אולם בעת שריפות ריכוז החלקיקים הקטנים מ-2.5 מיקרון עשוי להגיע ל-80%-100% מהערך המדוד של ריכוז החלקיקים הקטנים מ-10 מיקרון.

מנתוני הניטור עולה, כי בתחנות הניטור בחיפה, בנשר, בקרית אתא ובאשדוד חלה ירידה משמעותית ביחס לשנים קודמות, היחס בין החלקיקים הנשימים העדינים לחלקיקים הנשימים הגסים הוא 83%-34%.

המשרד מציין כי ריכוזי החלקיקים הנמדדים מושפעים בין השאר ממיקום המדורות יחסית לתחנת הניטור ובתנאים המטאורולוגיים כגון: כיוון ומהירות הרוח ותנאי הערבול באטמוספירה. 


כתבות רלוונטיות לנושא:

  1. מאמצים לצמצום זיהום אוויר ממדורות ל"ג בעומר, 19.05.2019
  2. בכמה מתגבר זיהום האוויר בל"ג בעומר? 29.04.2018
  3. זיהום אוויר חריג צפוי בל"ג בעומר, 09.05.2017
  4. תעשיה או תחבורה? הקרב על זיהום האוויר ביום כיפור, 13.102016
  5. מידע נוסף על זיהום אוויר | infospot

ספקים מומלצים לטיפול בזיהום אוויר: