100 מדינות (מתוך 197), אשר אחראיות לכ – 70% מכמות פליטות גזי החממה העולמית אישררו [Ratified] את הסכם פריז ובכך השיגו את הרף[1] הנדרש לכניסתו לתוקף ב 4 לנובמבר. ישראל, עדיין לא אישררה את ההסכם.
4 המדינות החשובות ביותר להצלחת הסכם פריז אישררו אותו ובכך הבטיחו את הצלחתו: ארה"ב, סין, הודו והאיחוד האירופאי. נזכיר כי פרוטוקול קיוטו [1998], שהיה הסכם האקלים הבינלאומי הראשון, לא אושרר על ידי ארה"ב שהתנגדה לכך שההסכם לא מגדיר יעדי הפחתת פליטות לסין (כמו לכל שאר המדינות המתפתחות) וזאת אחת הסיבות לכך שההסכם התמסמס בשנים האחרונות.
הפעם, הסכם פריז מבוסס על יעדי הפחתת פליטות שכל מדינה הציבה לעצמה, כולל סין והודו והמדינות המתפתחות.
החל מה- 7 לנובמבר, תתחיל ועידת האקלים השנתית של האו"ם אשר תתקיים הפעם בעיר מרקש שבמרוקו. בועידה יקחו חלק כ – 200 מדינות אשר ידונו השנה ביישום הסכם פריז, אשר נחתם בוועידה האקלים השנתית הקודמת (נובמבר 2015).
ישראל, האחראית רק לכ 0.2% מהפליטות העולמיות, טרם אישררה את ההסכם אך צפויה לעשות כן בקרוב. המשרד להגנת הסביבה פרסם לאחרונה את התוכנית הלאומית ליישום הסכם פריז, המסתמכת על החלטת ממשלה מספר 542 ואשר מציגה באופן מפורט את הצעדים שישראל נוקטת על מנת ליישם את ההסכם.
הנושאים האלה ונוספים ידונו בהרחבה, ביום חמישי הקרוב, 10 לנובמבר, בועידת האקלים הישראלית, אירוע המזמין את מקבלי החלטות, ארגוני חברה והמגזר העסקי לקיים דיון ציבורי פתוח על ההתמודדות של ישראל אל מול שינויי האקלים.
לפרטים נוספים על ועידת האקלים הישראלית לחץ כאן
------------
מסמכים רלוונטיים:
קישורים רלוונטיים: