חוק פסולת בניין יועלה להצבעה בכנסת באוקטובר
ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את החוק במסגרת תיקון לחוק שמירת הניקיון. החוק יובא להצבעה בכנסת באמצע אוקטובר
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 10/7/2018

המשרד להגנת הסביבה מדווח, כי ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה בתחילת השבוע את נוסח החוק לפינוי פסולת בניין שהמשרד יזם וקידם, במסגרת תיקון לחוק שמירת הניקיון ובהסכמה עם משרדי האוצר, הפנים, המשפטים והשלטון המקומי. החוק יובא להצבעה בכנסת בשבוע הראשון של מושב החורף – במחצית השנייה של חודש אוקטובר 2018.

מטרת החוק למנוע השלכת פסולת פיראטית בצידי הדרכים תוך פגיעה קשה בסביבה. על פי הצעת החוק, יצרן הפסולת (הבונה/המשפץ/הקבלן) יחויב לפנות את פסולת הבניין, תוך התקשרות עם אתר מורשה שיספק את כלי האצירה וגם את שירות הובלת הפסולת. הרשות המקומית תהיה אחראית לקבוע תקנות המגדירות את אופן השימוש בכלי האצירה לפינוי פסולת בניין, ולפקח על יישומן.

הנזקים של השלכה פיראטית

זרם פסולת הבניין הוא זרם הפסולת המשמעותי האחרון בישראל בו עדיין קיימת הבעיה הבסיסית של פינוי הפסולת לאתרי טיפול/הטמנה מורשים. מדי שנה נוצרים כ-6.2 מיליון טון פסולת בניין, מתוכם 1.5 מיליון טון פסולת בניין מושלכים בשטחים הפתוחים ולא באתרי פסולת מוסדרים.


כתבות רלוונטיות לנושא:

  1. חוק פסולת בניין: האתגרים, הבעיות והפתרונות, 5.07.2018
  2. המחלוקת על פעילות מטמנת ברקת בשוהם נמשכת 18.06.2018
  3. עיריית ראשון לציון משיקה מפעל למיחזור פסולת בניין, 25.01.2018
  4. מידע נוסף בנושא פסולת בניין | infospot

כולנו מכירים את המפגע הנופי של ערימות פסולת הבניין בהם אנו נתקלים בשטחים הפתוחים. אך מעטים יודעים כי פסולת בניין שלא מפונה כחוק, עלולה להכיל חומרים מסוכנים כדוגמת אסבסט, דבקים, חומרי איטום, צבעים, מדללים ועוד. חומרים מסוכנים אלה, כשהם באים במגע עם גשם, עלולים לחלחל ולגרום לזיהום קרקע ומי תהום.

התייחסויות

השר להגנ"ס, זאב אלקין: "פסולת בניין הזרוקה בצידי הדרכים היא מכת מדינה והגיע הזמן לפתור אותה בשנת 70 לקום המדינה. שנים רבות קידום חוק פסולת בניין נתקע במסדרונות הממשלתיים, ועם כניסתי לתפקיד שמתי לי את קידום החוק כאחת מהמטרות המרכזיות של אסטרטגיית הפסולת החדשה. אני שמח, שלאחר עבודת תיאום מואמצת מול מרכז השלטון המרכזי ומשרדי הממשלה, הצלחנו להבטיח את תמיכת הממשלה בחוק ורכבת החקיקה של חוק פסולת בניין יוצאת לדרך. מדובר במהפכה סביבתית ואני מקווה שהכנסת תאשר את החוק במהירות האפשרית".

מנכ"ל המשרד להגנ"ס, ישראל דנציגר: "זהו עוד צעד גדול ואסטרטגי למען תושבי ישראל , שישים אחת ולתמיד סוף להשלכות פסולת בניין בוואדיות ובשטחים הפתוחים, המייצרת מפגעי זיהום אוויר, קרקע ומים הפוגעים בבריאות הציבור. אנחנו שמחים על שיתוף הפעולה עם כל הגורמים הממשלתיים, ויחד עם אכיפה ופעולות אחרות שבהן נוקט המשרד נביא לשינוי משמעותי למען הציבור והסביבה".


מסמכים רלוונטיים:

  1. טיוטת הצעת חוק פסולת בניין, 05.07.2018

להמשך קריאת הכתבה המלאה