ביקור במפעל החדש לטיפול בפסולת תעשייתית
האם ההשקעה הגדולה בתכנון השתלמה? האם היקפי העבודה גדלו? איזה יכולות יש למפעל החדש? וגם הזמנה למרכז המבקרים החדשני
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 12/6/2017

לפני כשנה דיווחנו על הקמה של מפעל חדש לטיפול בפסולת תעשייתית בהשקעה של 30 מיליון ₪, כעת, אחרי שהמפעל נפתח, ביקרנו בו שוב על מנת ללמוד על היכולות שלו ולברר האם ההשקעה השתלמה. הנה הדברים.

חברת 'שרותי אקולוגיה' מציעה פתרונות לטיפול בפסולת תעשייתית כבר 25 שנה. אתר הטיפול המרכזי של החברה בשנים האחרונות פעל עד לאחרונה באזור התעשייה של באר טוביה, אך בשל הגידול בפעילות החברה והרצון לייעל ולפתח את אתר הטיפול, הוקם מפעל טיפול חדש באזור התעשייה קריית גת – שהחל לפעול בחודשים האחרונים.

ההשקעה בתכנון השתלמה

בביקורנו הקודם במפעל החדש במהלך הקמתו, נחשפנו להשקעה האדירה שנעשתה בתכנון, שכלל בין השאר ביקורים לימודיים באתרי טיפול מובילים באירופה, עבודה עם יועצים ומתכננים מנוסים ויישום הדרישות המחמירות ביותר של הרגולציה הסביבתית והבטיחותית.

הקמת מפעל המיחזור בקריית גת (1:30 דק')

בשרותי אקולוגיה מספרים, כי כבר עתה לאחר חודשי פעילות ספורים בלבד, ניכר כי ההשקעה הגדולה בתכנון המתחם השתלמה. המפעל החדש הכפיל את יכולת הקליטה של החברה ומאפשר לקלוט זרמי פסולת חדשים ומגוונים. דוגמא מצוינת לתכנון המוצלח הוא הבנייה ב-3 קומות תפעוליות לגובה, המאפשרת הצבת מתקני טיפול אנכיים התופסים שטח רצפה קטן יותר, בהם מנוצל כוח הכבידה ונחסך שימוש במנועים ומשאבות לשינוע הפסולת. לא פחות חשוב מכך, הושג שיפור משמעותי בבטיחות בעבודה, בעקבות ההפרדה המוחלטת בין זרמי הפסולת ופעילויות הטיפול והמיחזור השונות.

בהתאם ליכולות החדשות שמאפשר המפעל, החברה מזמינה מפעלים ועסקים הזקוקים לפתרונות עבור זרמי פסולת תעשייתית ופסולת מסוכנת – לפנות אליהם על מנת לבחון את האפשרויות החדשות ולפתח טכנולוגיות מותאמות.

יכולות המפעל החדש לטיפול בפסולת תעשייתית

  • איסוף ואיחוד שפכים תעשייתיים מכל הסוגים (אורגני ואנאורגני): איסוף מהלקוח, בכל סוגי האריזות, שינוע למתחם החדש בו ניתן לבצע איחוד עם שפכים אחרים (האיחוד מיועד ליצרני פסולת מסוכנת קטנים עם כמות קטנה מ-50 טון בשנה) ואריזה מחדש על מנת לייעל את ההעברה של הפסולת למתקן הקצה דוגמת: אלקון, החברה לשירותי איכות סביבה, יצוא לחו"ל וכו'.
  • ריענון שרפים (מי תעשיה) אניוני / קטיוני / מעורב / פחם: שרפים משמשים לניטרול וסינון של נוזלים בתעשייה, אך דורשים ריענון תקופתי על מנת לשמר את יעילותם. במהלך הריענון, מחליפים את עמודות השרפים ומוציאים מהם את המזהמים. שרפים שלא עוברים ריענון בזמן, עלולים לגרום לזליגת מזהמים לקו הייצור.
  • השמדה של תוצרת גמורה או פגי תוקף: מיועד בעיקר למפעלי פרמצבטיקה ותמרוקים (קוסמטיקה). מטרת ההשמדה היא מניעה של החזרה לשוק. לאחר ההשמדה, החומר מועבר למיחזור, הטמנה, שריפה לפי סוג החומר.
  • טיפול בבוצה: טיפול בבוצות אנאורגניות ואורגניות מסוננות ולא מסוננות. בוצות אנאורגניות עוברות תנור ייבוש והעברה בנפח מופחת לאתר קצה. בוצות לא מסוננות עוברות פילטר פרס המקטין את נפח ומשקל הבוצה בכ-70% כך שהנוזלים הנקיים שיוצאים ממנה הולכים לשימוש חוזר והבוצה מועברת לאתרי קצה.
  • טיפול באריזות ריקות רכות / קשות: אריזות מתכת ופלסטיק מזוהמות מכל הסוגים. באריזות הפלסטיק הקשות מטפלים ב'אליזבת' - מכונה ייעודית שפותחה בשרותי אקולוגיה. 'אליזבת' גורסת ושוטפת את אריזות הפלסטיק המזוהמת לטובת מיחזור. בנוסף, פותחה בחברה גם 'דיאנה'- מכונה המטפלת באריזות רכות (ביג בג) מזוהמות. 'דיאנה' מבצעת תהליך דומה לטובת הכנת אריזות הפלסטיק הרכות למיחזור. אריזות מתכת עוברות ניטרול ודחיסה לטובת מיחזור.
  • טיפול במיכלי אירוסולים (תרסיסים): ניקוב המיכלים מתבצע במתקן מיוחד ולאחר מכן הם נשטפים ומועברים לתעשיית מיחזור הפלדה בארץ. איסוף הנוזל מתבצע לטובת יצוא במידה והוא בעל ערך קלורי גבוה.
  • יצוא פסולת מסוכנת: שרותי אקולוגיה מייצאים הן פסולת מוצקה והן נוזלית. בהתאם לרישיונות היצוא שמעניק המשרד להגנת הסביבה.
  • פסולת מעבדה: בכל מעבדה, ללא קשר לגודלה ומטרתה יש פסולת מסוכנת בה יש לטפל כחוק. התהליך מתחיל במיון וסיווג של הפסולת והתאמת טיפול רלוונטי.

מרכז המבקרים

במפעל החדש, הוקם מרכז מבקרים חדשני וייחודי להדרכת קבוצות שונות של לקוחות, תלמידים, משפחות, גמלאים, סטודנטים ואנשי מקצוע החושף את המבקרים לנושא איכות הסביבה בכלל ובפרט לתהליכים שעובר ענף הפסולת ולפעילות של שרותי אקולוגיה. כבר בחודשים הראשונים לעבודת המפעל החדש, ביקרו במרכז המבקרים יותר מ-2,000 איש. גם אתם מוזמנים!

קישור לתיאום ביקור במרכז המבקרים של חברת שרותי אקולוגיה

--------

קישורים רלוונטיים:

  1. מפעל חדש לטיפול בפסולת תעשייתית בהשקעה של 30 מיליון ₪, 10.08.2016
  2. מתקן מיחזור חדש בישראל לטיפול באריזות וציוד מזוהם, 16.05.2016
  3. עדכון מחירון לטיפול בפסולת מסוכנת, 25.05.2017
  4. שוק הפסולת המסוכנת מצטמצם ויוצר חדשנות, 27.09.2016
  5. המגמות בענף הפסולת המסוכנת נחשפות, 01.05.2016
  6. מידע נוסף על פסולת מסוכנת | infospot

------------

חברות לטיפול בפסולת מסוכנת: