רק בשבוע שעבר דיווחנו על מאחורי הקלעים של הסערה התקשורתית סביב זיהום האוויר בחיפה, והנה, צירוף מקרים מביא את הכנס של החטיבה האירופאית בארגון הבריאות העולמי [WHO] המתקיים אחת למספר שנים, לראשונה לישראל, לחיפה, השבוע. הכנס צפוי להביא לחיפה את שרי איכות הסביבה של פורטוגל, מונטנגרו, ארמני ורוסיה יחד עם שרי הבריאות של קרואטיה, גאורגיה, ליטא וספרד. גם נציגים בכירים של ארגון הבריאות העולמי, וסוכנויות שונות של האו"ם צפויים להגיע.
הכנס, המכונה European Environment and Health Process – Mid-term Review (EHP-MTR) בא לבחון את ההתקדמות של ביצוע התחייבויות הצהרת פארמה, שנחתמה על ידי נציגי מדינות אירופה (ישראל) בכנס שהתקיים בעיר פארמה באיטליה ב 2010. הצהרת פארמה, מתווה את המדיניות של חטיבת אירופה בארגון הבריאות העולמי לשנים הקרובות, במסגרתה, המדינות התחייבו לשמור על בריאות ילדים ולמנוע מחלות והרעלות באמצעות סביבה בטוחה: לאפשר זמינות מים נקיים, שיפור באיכות האוויר, הגנה מפני כימיקלים מזיקים ומפגעי רעש ועוד.
בין השאר, יציגו בכנס מסקנות של דו"ח חדש בנושא חשיפה של אוכלוסיה למזהמים אורגנים כגון כספית, עופרת, די.די.ט, פתאלטים ועוד. הדו"ח טוען כי חשיפה למזהמים אלה בקרב נשים בהריון או מניקות יכולה לגרם לנזקים בריאותיים לתינוקות. להלן דוגמא לממצאים מהדו"ח:
די.די.טי [DDT] בחלב אם במדינות אירופה (2002-2012)
לקריאת הדו"ח המלא: ניטור ביולוגי של אנשים - מספרים ועובדות.
האירוע המתקיים השבוע בחיפה, סגור למוזמנים בלבד.
-------
קישורים רלוונטיים: