במסגרת ועדת חומרים מסוכנים של התאחדות התעשיינים שהתקיימה לפני כשבוע, הודיעה ראש אגף רישוי כימיקלים במשרד להגנת הסביבה, רומי אבן דנן, כי החל מהחודש הבא (אפריל) מתקני טיפול בפסולת מסוכנת יוכלו לקבל אישור לקלוט פסולת מסוכנת מבלי שיצרני הפסולת, המפעלים, יצטרכו לקבל אישור מנהל מהמשרד להגנ"ס טרם שליחת הפסולת מסוכנת.
מתקן השריפה באקוסול הוא האתר היחיד כיום שלקוחותיו אינם נדרשים לקבל אישור מנהל לפני שליחת הפסולת אליו משום שהמשרד להגנ"ס העניק לו אישור מיוחד המכליל את כל לקוחותיו, בתמורה לעמידה בדרישות מחמירות יותר ממתקני טיפול אחרים. כעת יעניק המשרד בהדרגה אישור דומה למתקני טיפול בפסולת מסוכנת נוספים על מנת לעודד יישום של טיפולים סביבתיים יותר לפסולת, כגון מיחזור והשבה לאנרגיה שעדיפים על פני שריפה או הטמנה שמתבצעים בנאות חובב.
לדברי שולי נזר, סמנכ"לית בכירה וראש אשכול תעשיות במשרד להגנ"ס, האישורים הנוספים יוענקו, במקביל להגברת הפיקוח על המתקנים, עמידה בתנאים מחמירים, כולל ביקורות פתע, ביצוע תיעוד מדוקדק והעברת דו"חות מקיפים למשרד. עוד היא הדגישה כי על מנת ליצור תחרות שיוויונית, תנאים זהים יחולו על כל מתקני הטיפול השונים ובכללם מתקן אקוסול בנאות חובב. השנה הראשונה תהווה שנת ניסיון. נזר הוסיפה כי המהלך יגביר את התחרות וצפוי להוריד את מחירי הטיפול בפסולת לתעשייה, נושא שחשוב גם למשרד להגנ"ס והוא פועל למענו.
במקרים של מתקני טיפול שלא יקבלו אישור רוחבי, יצרני הפסולת יחוייבו להמשיך לקבל אישור מנהל עבור שליחת הפסולת אליהם. בינואר האחרון דיווחנו כי המשרד להגנ"ס פרסם טפסי בקשת אישור מעודכנים ומורחבים יותר לאישורי מנהל. המשרד ציין כי לא יבדוק בקשות שיוגשו עם מידע חלקי או בקשות שלא תואמות את המדיניות שלו בעניין.
עד שמתקני הפסולת הנוספים יאושרו, לאור העיכובים שחלו בתקופה האחרונה במתן אישורי מנהל, המשרד הציג לוחות זמנים פנימיים מרביים אליהם הוא שואף, למשך הטיפול בבקשות הרגילות לאישורי מנהל:
------
קישורים רלוונטיים:
חברות לטיפול בפסולת מסוכנת: