חברת עמיעד רכשה חברה קנדית לטיפול במים ושפכים ב-24 מיליון ₪
עמיעד, חברה ישראלית המתמחה במערכות סינון מים לשימושים חקלאיים ותעשייתיים, תרחיב את הפתרונות ללקוחותיה עם מוצרי החברה הנרכשת שמגיעה מהתחום
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 01/3/2023

חברת עמיעד המתמחה במערכות סינון מים לשימושים חקלאיים ותעשייתיים ונמצאת בבעלות קרן פימי, רכשה השבוע את החברה הקנדית אסלן טכנולוגיות, חברה רווחית בבעלות פרטית המספקת פתרונות לטיפול וסינון מי שתייה ושפכים. עמיעד רכשה 100% ממניות החברה בסכום של כ-24 מיליון ₪ (9 מיליון דולר קנדיים). מנכ"ל אסלן הנוכחי יישאר בתפקיד.

לדברי חברת עמיעד, רכישת חברת אסלן תאפשר לה סינרגיה מסחרית ותפעולית. בין היתר, היא תאפשר לה להרחיב את מגוון הפתרונות לסינון וטיפול במים ושפכים שהיא מציעה ללקוחותיה בתעשייה ובענף החקלאות ותסייע לה להגדיל את פעילותה בענפים העירוניים, הכפריים והתעשייתיים ברחבי צפון אמריקה.


כתבות רלוונטיות:

  1. קרן פימי רוכשת את מפעילת תחנת המעבר בחירייה, 15.9.2020
  2. פימי התחרטה, שיכון ובינוי הגישה הצעה לרכישת תהל, 09/12/19
  3. קרן פימי רוכשת את דלק סן, 09/10/2016
  4. הושלמה רכישת 50% מפעילות הסביבה של האחים יעקובי, 01/07/2020
  5. למידע נוסף על שפכים | infospot

חברת עמיעד: לקוחות מענפי התעשייה והחקלאות

מוצרי חברת עמיעד משמשים להגנה על מערכות השקיה, ממברנות מים, מתקני טיפול בשפכים, הפקת מי שתייה, מערכות קירור, מתקני התפלה ומערכות תעשייתיות נוספות.

מלבד רכישת חברת אסלן הקנדית, חברת עמיעד, המעסיקה מעל 700 עובדים, רכשה לאחרונה חלק מחברה שעוסקת בתחום פתרונות סינון מים ומשווקת את מוצריה לשוק הטורקי ולכל המזרח התיכון.

חברת עמיעד מציעה 4 טכנולוגיות סינון שונות אותן פיתחה: רשת, דיסקיות, חוטים ומדיה, כפי שהיא מפרטת באתר האינטרנט שלה:

  1. טכנולוגיית רשת: טכנולוגיית ניקוי עצמי יעילה ומהירה המאפשרת זרימה רציפה של מים מסוננים במהלך הניקוי.
  2. טכנולוגיית דיסקית: סינון עומק העשוי כולו מחומרים פולימרים להתמודדות עם קיבולת לכלוך גבוהה, ניקוי יעיל ותוצאות סינון עקביות.
  3. טכנולוגיית חוטים: חוטי מיקרו-סיבים עדינים המלופפים היטב בשכבות סביב קסטה פלסטית מחורצת.
  4. טכנולוגיית מדיה: הפעלה ידנית או אוטומטית, מיכל יחיד או שרשרת מיכלים לפיתרון סינון הכולל מכשור היקפי, ותאימות לפתרונות מבוססי מכולה.

מי שמחזיקה בחברת עמיעד היא קרן פימי שמחזיקה גם בחרות נוספות מתחום איכות הסביבה, בין היתר היא מחזיקה בחצי מחברת אליקים בן ארי שמפעילה את תחנת המעבר לפסולת בחירייה, היא מחזיקה בחברת דלקסן המתמחה במיחזור של ממסים (סולבנטים). כמו כן, לאחרונה דיווחנו כי קרן פימי מכרה את אחזקותיה בחברת נייר חדרה לחברת ורידיס.

קרן פימי נוסדה ב-1996 על ידי ישי דוידי כקרן הון פרטי להשקעות בישראל, המנהלת נכסים בהיקף של יותר מ-5.5 מיליארד $. שיטת הפעולה של הקרן הוא רכישת השליטה בחברות ריאליות (ללא חברות פיננסיות) וניסיון להשביח את שווי החברה בעזרת צוות הקרן וקשריה הענפים.


חברות ומעבדות לטיפול ובדיקה של שפכים תעשייתיים: