ביום ראשון קבע בית המשפט כי על עיריית חיפה לחדש את ההיתר הזמני להזרמת חומרים מסוכנים בצנרת התת קרקעית של מפעל גדיב מקבוצת בז"ן, המובילה אל נמל חיפה. זאת בכפוף לעמידה בתנאים שנקבעו על ידי המשרד להגנ"ס לתיקון הליקויים בצנרת. כך מדווחים בבז"ן.
בחברת בז"ן מוסיפים כי המשרד להגנ"ס קבע תנאים להזרמה בצנרת כבר לפני חודש, והחברה עמדה בהם עם קביעתם וממשיכה לעמוד בהם גם היום, כך שהיא ממשיכה את הפעלת הצנרת וההזרמה בה.
בחודש שעבר דיווחנו כי עיריית חיפה מסרבת לחדש את היתר השימוש בצנרת, דבר שעלול לגרום לעצירת הפעילות של גדיב ולהשפיע באופן מהותי על מתקניה האחרים של חברות הקבוצה, לפי בז"ן.
כתבות רלוונטיות:
כזכור, במרץ 2019 התגלו ליקויי תחזוקה במערכת ההגנה הקתודית נגד קורוזיה בקווי הצנרת החוץ מפעלית של "גדיב", ששימשו לשינוע חומרים מסוכנים מהמפעל לנמל חיפה.
לפני כחודשיים התקיימו שני שימועים של המשרד להגנ"ס לחברת "גדיב" במחוז חיפה, וניתנה לחברה שהות של חודשיים להשלים את הליך הוצאת היתרי החפירה ולהתחיל בשיקום הצנרת, כך שהעבודות יסתיימו עד ה-31 במאי.
על פי המשרד להגנ"ס, הליקויים שהתגלו מהווים הפרה של היתר הרעלים ותקנות חוק המים. כתוצאה מכך, אסרו עיריית חיפה והמשרד להגנ"ס לחדש את האישורים לשימוש בצנרת עד שיטופלו הליקויים.
אלא שבז"ן העבירה למשרד להגנ"ס תוכנית עבודה לתיקון הליקויים וביצעה את התיקונים ההכרחיים באופן מיידי. זאת במקביל לביצוע עבודות תיקון נוספות שיימשכו, לפי החברה, עוד כשנה. החברה הבהירה כי במסגרת הערכת הסיכונים שנערכה על ידי חברה בין-לאומית נמצא כי אפשר להשלים את הזרמת החומרים המסוכנים בקו הצנרת ולהשלים את ביצוע שאר התיקונים עד לחודש מארס 2021.
כעת, לאור החלטת בית המשפט, יותר המשך השימוש בצנרת באופן זמני.
ספקים לטיפול בזיהום קרקע:
חברה | איש קשר | טלפון | מייל |
---|---|---|---|
ורידיס | דורון בכר | 054-9360419 | verisoil@infospot.co.il |
קומפוסטאור | ליאת גרוס | 072-3719906 | compost@infospot.co.il |
גרינסויל | סתיו אמרוסי | 054-9360575 | greensoil@infospot.co.il |
טיבכו | רותם נסל | 072-3942060 | tibco@infospot.co.il |
לאינדקס הספקים>> |