רשות החדשנות תממן הקמת חממה בתחום האקלים
החממה תוקם על ידי שותפות של חברות בינלאומיות וקרנות הון סיכון ושמה יהיה 'נטזירו יזמות'. במסגרתה יוקמו חברות הזנק חדשניות בתחום האקלים. חברות ההזנק יזכו לתקציב של עד 6.5 מיליון ₪ לפרויקט
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 07/3/2022

רשות החדשנות הודיעה על 5 החברות הזוכות בהקמת חממות טכנולוגיות חדשניות שייהנו מזיכיון של 5 שנים (עם אפשרות הארכה ל-8 שנים). בינהן חממה בתחום האקלים.

לטובת הקמת החממות, הרשות תיתן לזוכות מעל 150 מיליון ₪. מלבד תחום האקלים, החממות יוקמו בתחומים נוספים: פודטק, בריאות וחלל. כמו כן, הקבוצות הזוכות יוכלו גם להקים תשתית מו"פ בתקציב של עד 4 מלש"ח, ב-50% השתתפות מצד רשות החדשנות.

כל חברה זוכה שתקים חממה צפויה לסייע להקמה של 150 חברות הזנק בתחום פעילותה. הזוכות יסייעו ליזמים וליזמיות בהענקת ידע מקצועי, ליווי טכנולוגי ועסקי, קשרים עם מומחים, משקיעים ושותפים אסטרטגיים, גישה לתשתיות ולמעבדות ועוד.


כתבות רלוונטיות:

  1. הושק מרכז החדשנות לשינוי אקלים בסביבה מדברית, 23.12.2020
  2. שיתוף פעולה עם איחוד האמירויות ובחריין, 29.9.2020
  3. התוכנית הלאומית להתייעלות אנרגטית, 26.11.2020
  4. 69 מיליון ₪ לפרויקטים להתייעלות אנרגטית06.10.2020
  5. מענק למפעלים למו"פ התייעלות במשאבים, 23.9.2020
  6. מידע נוסף על שינוי אקליםinfospot

חממת אקלים: מימן, הפחתת פליטות בתחבורה ועוד

החממה שתקום בתחום האקלים על ידי חברת 'נטזירו יזמות', תסייע לחברות הזנק הנמצאות בשלבי פיתוח ראשוניים, בדגש על תחומי המימן, הפחתת פליטות בתחבורה ובבנייה, בייצור אנרגיה ובטיפול במים וביוב.

הגופים שהגישו את ההצעה הזוכה להקמת החממה מורכבת מקרנות הון הסיכון והתאגידים הגלובליים הבאים: DK innovation, Total Energies Carbon Solutions ,Eren Industries ,IP Innovative Power , Blue Minds , BGV , OSEG Grou.

החברות שיקבלו סיוע במסגרת החממה יזכו להנגשת ידע אקדמי של מומחים ואנשי עסקים מהתחום, וגם להשקעות המשך. המטרה היא להצמיח חברות מצליחות ולחזק את האקוסיסטם בתחומי האקלים בישראל, להביא רעיונות פורצי דרך ובעלי סיכון מהאקדמיה למימוש מעשי, וכן לסייע לחברות ההזנק בגיבוש ובדיקת מוצרים, הוכחת היתכנות טכנולוגית, ביצוע פיילוטים ועוד.

כל חברת הזנק שתקודם בעזרת החממה תזכה לתקציב של עד 6.5 מיליון ₪ לפרויקט, המורכב מ- 60-85% מענק מרשות החדשנות ומימון משלים מהחממות. בנוסף לכך, ייהנו החברות מהשקעות המשך באמצעות קרנות השקעה ייעודיות אותן יעמידו החממות לטובתן, זאת לצד הליווי הטכנולוגי והעסקי, גישה לתשתיות ולמעבדות לביצוע פיילוטים ועזרה ביצירת קשרים עם מומחים, משקיעים ושותפים אסטרטגיים.

התייחסויות

שרת המדע, החדשנות והטכנולוגיה, אורית פרקש הכהן: ״רשות החדשנות בוחרת הבוקר 5 קבוצות מעולות שיביאו לבשורה אמיתית בתחומים טכנולוגים אסטרטגיים מגוונים שמהווים את עתיד ההייטק הישראלי. מדובר בפעולה חשובה בחיזוק הקמת חברות הזנק וסטרטאפים לטווח הארוך שיהוו קטליזטור לחדשנות בתחומים בהם הסיכון גבוה והחדשנות פורצת דרך. החשיבות של ביזור ההשקעות של מדינת ישראל בתחומי טכנולוגיה רחבים תביא להרחבת הבסיס האיתן של ההייטק לטווח ארוך ותאפשר לכלכלה הישראלית לצמוח ולהתפתח לכיוונים חשובים נוספים. שמחה שהתחומים שנבחרו הם רבים ושונים זה מזה, החל מתחום האקלים וכלה בתחום החלל ותחומים חשובים נוספים. כל אלה יצמיחו חברות חדשות רבות לרווחת הכלכלה".

ד"ר עמי אפלבום, יו"ר רשות החדשנות: "ההצעות שהוצגו על ידי קבוצות החברות השונות היו מצוינות ומגוונות. הקבוצות הורכבו מחברות ענק גלובליות ושחקנים מקומיים מהשורה הראשונה שביכולתם להביא ערך מוסף אדיר לחברות הזנק הצפויות לקום וכוללות גם מעורבות מרשימה של שחקנים מהאקדמיה הישראלית. התחומים בהם יפעלו החממות הם חלק מאסטרטגיית הרשות לגיוון ההייטק הישראלי, החשובה מאד להגדלת כמות החברות החדשות שקמות וליצירת מנועי צמיחה. בתחומים הללו אין עדיין צבר עסקאות  (Deal Flow)  מספק ולכן הצפייה היא כי החממות תהיינה פרואקטיביות בהקמת החברות, אשר ברובן תתבססנה על ידע שימוסחר מהאקדמיה, ואשר יוכלו להתפתח ולצמוח בעזרת החממה וליצור אקוסיסטם תומך בתחומים אלו.

חלק גדול מהמציעים יתמקדו בתחומי הקיימות – אקלים, פודטק, health-tech בדגש על Bio-convergence בהם יש צורך בבניית אקוסיסטם תומך, ובשילוב ידע ומומחיות חסרים ובהבאת משקיעי הון סיכון לתמיכה המשכית בחברות ובעיקר בהון אנושי חזק".


עורכי דין בתחום איכות הסביבה: