המשרד להגנת הסביבה פרסם השבוע הנחיות לחקירת קרקע במקרה של חשד לדליפה ממיכל או צנרת תת קרקעית בתחנות דלק. במקביל, הסוכנות להגנת הסביבה של ארה"ב, ה-EPA עדכנה בחודש שעבר את ערכי הסף למזהמים בקרקע שאין למשרד להגנ"ס עבורם ערכי סף, זאת בהתאם ל-RSL - Regional Screening levels Table.
הנחיות לחקירת קרקע בתחנות דלק
לפי תקנות המים, נדרשים בעלי תחנות הדלק לבצע בדיקות אטימות למיכלי הדלק והצנרת התת קרקעית בתחנה. על כל מיכל או צנרת תת קרקעיים שאינם אטומים, יש לדווח לממונה. אם הממונה סבור כי נוצר זיהום קרקע בשל אי אטימות המתקן או מדליפה אחרת, הוא יכול לדרוש ממפעיל התחנה לטפל בקרקע שזוהמה.
במסמך ההנחיות החדש, המשרד מחדד את ההנחיות לחקירת קרקע, בתחנת דלק:
ה-EPA (המשרד להגנ"ס האמריקאי – Environmental Protection Agency) עדכן לאחרונה את ערכי הסף למזהמים בקרקע RSL - Regional Screening levels Table. ערכים אלה רלוונטיים כאן בישראל משום שחוברת ערכי הסף למזהמים בקרקע של המשרד להגנ"ס שעודכנה לאחרונה, מציינת כי במקרים בהם יתגלו מזהמים שאין להם התייחסות בחוברת הישראלית, יש להתבסס על ערכי הסף של ה- EPA.
---------
מסמכים רלוונטיים:
---------
קישורים רלוונטיים:
ספקים לטיפול בזיהום קרקע:
חברה | איש קשר | טלפון | מייל |
---|---|---|---|
LDD | ד"ר רפי מנדלבאום | 072-3712254 | Ldd@infospot.co.il |
WINDEX | דורון בכר | 054-9360419 | windex@infospot.co.il |
קומפוסטאור | ליאת גרוס | 072-3719906 | compost@infospot.co.il |
איזיטופ | טל אביטוב | 072-3712248 | easytop@infospot.co.il |
לאינדקס הספקים>> |