ביום עיון שהתקיים לאחרונה בהתאחדות התעשיינים, הוצגה המדיניות הממשלתית הנוגעת להגנה מפני לוחמת סייבר באופן כללי וכן עקרונות הגנת סייבר למפעלי תעשייה בעלי היתר רעלים. את הדברים הציג יעקב דולמצקי, מנהל יחידת ההגנה על מידע וסייבר בתעשייה, במשרד להגנת הסביבה.
לדברי דולמצקי, על רקע התגברות איומי הסייבר בעולם ובישראל בפרט, הממשלה מכינה בימים אלה טיוטה של חוק סייבר הצפוי לעבור את אישור הכנסת עד סוף שנת 2017. החוק מתבסס על שתי החלטות ממשלה בנושא. הראשונה - החלטה 2443 בנושא קידום אסדרה לאומית והובלה ממשלתית בהגנת הסייבר. השנייה - החלטה 2444 בנושא קידום ההיערכות הלאומית להגנת הסייבר.
לוחמת סייבר מוגדרת כפעולה התקפית הננקטת על ידי מדינה, ארגון טרור וכדומה, על מנת לחדור ולגרום נזק למערכת מחשוב או למערכות אחרות המסתמכות עליה. לפי הסטטיסטיקה עולה כי 21% מהחברות בעולם חוו מתקפת סייבר בשנת 2015.
בין יעדי תקיפות הסייבר נכללים מפעלי תעשייה רגישים בתחומי הכימיה והפרמצבטיקה בעלי היתר רעלים. מפעלים אלו עתידים, בנוסף לתנאים המפורטים בהיתר הרעלים, לקבל רשימת דרישות בנושא הגנת הסייבר בנוגע להיתרי רעלים.
בין הנזקים האפשריים מתרחיש של מתקפת סייבר:
המשרד להגנת הסביבה אומר כי הוא רואה בתעשייה ובהתאחדות התעשיינים שותפים בתהליך גיבוש התנאים להגנת הסייבר ומזכיר כי לכל מפעל יש אינטרס להגן על תהליכי הייצור ועל המידע שנמצא ברשותו, זאת בלי קשר לדרישות המשרד להגנ"ס שנועדו לצמצם את הסיכון לבריאות הציבור והסביבה.
4 היעדים הראשונים של המשרד להגנ"ס בנוגע להגנת סייבר בתעשייה:
-------------------
קישורים רלוונטיים: