ברצף האירועים הדרמטיים שמלווה את פרשת האמוניה ההולכת ומסתעפת כמעט ונשכח הדד ליין המתקרב, ה-31 ביולי, המועד שהציב בית המשפט העליון לריקונו הסופי של מיכל האמוניה. חיפה כימיקלים הגישה בקשה לדחיית מועד הריקון לתחילת ינואר 2018, כדי לאפשר ריקון בטיחותי של המיכל. לקראת התאריך המתקרב המדינה שלחה את תגובתה בה היא מצדדת בבקשת חיפה כימיקלים ומבקשת את הכרעת ביהמ"ש בסוגיה.
כמו כן המדינה מציינת, כי עד לבירור סוגיית ניגוד העניינים של מנכ"ל המשרד להגנ"ס, הטיפול בנושא חלופות האמוניה הועבר לגורם אחר במשרד להגנת הסביבה.
בתגובה לבית המשפט מציינת המדינה, כי לאחר בחינת תוכנית הריקון שהגישה חיפה כימיקלים, ולאחר התייעצות עם מומחה בין לאומי, היא סבורה כי אין אפשרות לרוקן את המיכל, מתחת לקו אי ספיקת המשאבות, באופן בטיחותי עד ה-31 ביולי. לטענת המשרד להגנת הסביבה, אין הצדקה לקיים הליך ריקון מהיר שאינו בטיחותי ולכן המשרד והמדינה מאמצים את התוכנית של חיפה כימיקלים לפיה ריקון המיכל יסתיים בחודש ינואר 2018.
המדינה מוסיפה, כי מאחר וריקון המיכל יתבצע בדרך של אידוי טבעי באמצעות מפוחים חיצוניים, שנמצא עדיף מבחינה סביבתית ע"י המשרד להגנ"ס, והיות והתהליך אינו עתיד להסתיים עד המועד שקבע בית המשפט, נדרשת החלטה שיפוטית.
בתגובתה מציינת המדינה, כי ריכוז הטיפול בנושא האמוניה הועבר לטיפולה של שולי נזר, סמנכ"ל תעשיות במשרד להגנ"ס בעקבות מניעתו של מנכ"ל המשרד, ישראל דנציגר, לעסוק בנושא עד בירור סוגיית ניגוד העניינים. כמו כן המשרד להגנ"ס פועל להוצאת היתר רעלים כדי לקדם פתרונות לאספקת אמוניה לטווח הקצר והארוך, בהתאם להחלטת הממשלה.
לסיום, חוזרת המדינה על עמדתה לפיה סוגיית ההכרעה בחלופות לייבוא האמוניה, חורגת מהמסגרת המשפטית הזו, וכי ההליך מוצה ודינו להימחק.
--------------
קישורים רלוונטיים: