250 מיליון ₪ תמיכה במערכי פסולת אזוריים
פורסם הקול הקורא לשנים 2029-2025 ותקציבו הכולל הוא 250 מיליון ₪. ניתן לקבל תמיכה למגוון רחב של פרויקטים, ביניהם: כוח אדם ושירותי ייעוץ בתחום הפסולת, מימון עלויות כניסה למתקני מיון ורכישת כלי אצירה
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 05/6/2024

המשרד להגנת הסביבה פרסם קול קורא לסיוע לאשכולות של רשויות מקומיות בהקמה ובהרחבה של משקי פסולת אזוריים לאיסוף, פינוי ומיחזור פסולת בשנים 2029-2025. סכום התמיכה הכולל שיוקצה מקרן הניקיון לטובת העניין – עד 250 מיליון ₪. התמיכה פר תושב תנוע מ-30 ₪ ל-100 ₪, בהתאם למצב הסוציו-אקונומי של הרשות המקומית, או עד 90% מעלות הפרויקטים.

התמיכה תינתן לאיגודי ערים או אשכולות של רשויות מקומיות עבור איסוף, טיפול ומיחזור של פסולת מעורבת, אורגנית, גושית וגזם וכן עבור מיזמים נוספים הקשורים בפסולת, ביניהם: רכישת כלי צמ"ה רלוונטיים, רכישת ציוד וטכנולוגיות נלוות בתחום הפסולת, הקמת מרכזי מיחדוש חפצים ברשויות ועוד.

מטרת הקול הקורא היא לעודד הקמה והרחבה של מערכי איסוף וטיפול אזוריים בפסולת, שיביאו לידי ביטוי את היתרונות לגודל ויגבירו את הכדאיות הכלכלית בהקמת מתקנים לטיפול בפסולת המהווים חלופה להטמנה. הקמתם של המערכים כאמור יביאו גם ליתרונות נוספים, כגון: הקטנת עלויות לטיפול בפסולת לרשויות המקומיות, התייעלות בביצוע האיסוף והטיפול בפסולת, שיפור רמת השירותים לתושבי הרשויות בנושאים אלו והפחתת מפגעי פסולת בשטחי אותן רשויות.

ניתן להגיש בקשה לקבלת תמיכה עד לתאריך 1.10.2024. מסמכי הקול הקורא מצורפים בתחתית הידיעה.


כתבות רלוונטיות:

  1. מאות מיליוני ₪ לרשויות המקומיות ותעשיית המיחזור, 28.3.2024
  2.  110מיליון ₪ לתמיכה ביחידות סביבתיות, 7.2.2024
  3. הצפי: 2.9 מיליארד ₪ תמיכות יאושרו בקרן הניקיון, 1.8.2023
  4. חשש למשבר בענף הפסולת, 17.3.2024
  5. למידע נוסף על פסולת עירונית | infospot

למי מיועדת התמיכה במערכי פסולת אזוריים?

ככלל, הקול הקורא מיועד לאשכולות פסולת שכל הרשויות המשויכות להן הגישו דיווח לשנת 2022 על כמות הפסולת שלהן, כנדרש בחקיקה, ושיש להן (או היה להן עד לאחרונה) חוזי התקשרות עם גופים מוכרים לטיפול בפסולת אריזות (תאגיד תמיר) ולאיסוף פסולת אלקטרונית (מ.א.י. או אקומיוניטי). כמו כן, כל הרשויות ישתתפו בהליכים משותפים של האשכול שלהן לפינוי/איסוף ו/או טיפול, בלפחות בשני זרמי פסולת עירונית - עירונית מעורבת או גושית וגזם, לתקופה של 5 שנים לפחות מיום קבלת התחייבות לתמיכה.

נושאי התמיכה

התמיכה אפשרית לאחד או יותר מהתחומים הבאים:

  • מימון עלויות אנשי מקצוע בתחום הפסולת ו/או מפקחים לנושא הסדרי פינוי פסולת ו/או השתתפות בעלויות רכישת שירותי ייעוץ לאשכול בתחום הפסולת.
  • מימון עלויות כניסת פסולת עירונית ביתית למתקן מיון.
  • רכישת ציוד וטכנולוגיות נלוות למערך איסוף הפסולת והטיפול בה, כגון: ציוד ותוכנות לבקרה על איסוף הפסולת בשטח, מוקדי פיקוד ושליטה, לרבות משקלי מאזני גשר ומצלמות לפיקוח.
  • תוספת תמיכה להקמה או שדרוג מתקנים למיון פסולת עירונית – מיועד רק למי שהגיש בקשה לתמיכה במסגרת "קול קורא מספר 9383 לתמיכה בהקמה ושדרוג מתקני מיון לפסולת עירונית" ונמצא זכאי לתמיכה. היקף תוספת התמיכה יהיה 10% נוספים מעלות המתקן.
  • הקמה ושדרוג של תחנות מעבר אזוריות למיון וטיפול בפסולת יבשה או גושית וגזם עירוני  – במקרה של הקמת מתקן חדש, הוא אמור לעמוד ביעד של קליטת 50 טונות ביום לפחות של פסולת יבשה, גושית או גזר עירוני.
  • רכישת כלי אצירה או מכלים חדשים למיחזור, לרבות מתקני קומפוסטציה או עיכול אנאירוביים (ביתיים /קהילתיים/מוסדיים), לאיסוף סוגים שונים של פסולת למיחזור (לא כולל פסולת אריזות ואלקטרונית).
  • רכישת פחים ירוקים – רלוונטי רק עבור רשויות מקומיות המשויכות לאשכולות 1 עד 5 שלא השתתפו בשני הקולות הקוראים הקודמים ולא קיבלו תמיכה בהחלטת ממשלה 2825.
  • הקמה או שדרוג מרכזי מיחזור.
  • הקמת מרכז מיחדוש אזורי שיכלול איסוף מוצרים (כגון ריהוט) שניתנים לשימוש חוזר, אחסונם, הפיכתם למוצרים חדשים ומכירתם/מסירתם לציבור הרחב. במסגרת זו ניתן יהיה לקבל תמיכה גם עבור רכישת רכבי איסוף, שכירת מחסן, הקמת בית מלאכה למיחדוש ועוד.
  • רכישת רכבי איסוף וצמ"ה - רכבי איסוף לפסולת הנאספת בנפרד (למיחזור) וציוד מכני הנדסי אחר הנדרש לתפעול מערכי איסוף, לרבות צמ"ה לאיסוף גזם עירוני ומקצצת ניידת.
  • פעילויות פרסום והסברה.
  • ביצוע מיזמים (פיילוטים) בנושאי הפחתת פסולת להטמנה.
  • מימון עלויות כניסה למתקן טיפול של חומר אורגני מופרד במקור - השתתפות במימון עד 90% מעלויות כניסת פסולת עירונית ביתית בלבד למתקני טיפול בתנאים מסוימים, ביניהם איסוף פסולת אורגנית מופרדת במקור בהיקף של לפחות 10 טונות בחודש ממוצע שנתי.
  • טיפול במפגעים סביבתיים - רק עבור מפגעים ברשויות מקומיות המשויכות לאשכולות 1 עד 5.

---

מסמכים רלוונטיים:

להמשך קריאת הכתבה המלאה