נחתם: כימוביל רכשה את החצי הנוסף בטביב ב-92 מיליון ₪
50% מחברת טביב כבר היו בבעלות של כימוביל והשבוע היא רכשה את 50% הנותרים מהאחים עופר ואייל טביב תמורת 92.5 מיליון ₪
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 12/1/2023

חברת כימוביל, שמחזיקה ב-50% מחברת טביב לצד האחים עופר ואייל טביב, רכשה מהם השבוע את חלקם בחברה (50%) תמורת 92.5 מיליון ₪.

באוגוסט האחרון דיווחנו כי חברת האם של כימוביל, אמיליה, הודיעה כי היא מממשת את זכות הסירוב שלה למכירת החלק של האחים טביב לקרן ג'נריישן, ורוכשת בעצמה את המניות. כעת הושלמה העסקה.

הצדדים סיכמו עוד כי בנוסף לסכום העסקה, האחים טביב יקבלו עד 20 מיליון ₪ נוספים בהתאם לתוצאות העתידיות של חברת טביב בשנים 2025-2024.

חברת טביב מתמחה בטיפול בפסולת מסוכנת ומציעה שירותים מגוונים בתחום. לפי אתר החברה, היא מעסיקה כ-260 עובדים וצי של כ-100 כלי רכב יעודיים לשינוע של פסולת מסוכנת על סוגיה.


כתבות רלוונטיות:

  1. מסתמן: אמיליה תרכוש את מניות האחים טביב בחברה, 30.8.2022
  2. לאחר גידול של 4 שנים, ירידה בכמות הפסולת המסוכנת, 11.1.2022
  3. המשך עלייה בכמות הפסולת המסוכנת הנוצרת בישראל, 26.1.2021
  4. אושר המס על ממסים ושמנים כנגד תופעת זיוף דלקים, 04.1.2022
  5. מידע נוסף על פסולת מסוכנת infospot

חברת טביב: טיפול בפסולת מסוכנת

חברת טביב הוקמה לפני כ-30 שנה על ידי האחים עופר ואייל טביב. היא מתמחה בטיפול בפסולת מסוכנת ומציעה שירותים מגוונים בתחום. לפי אתר החברה, היא מעסיקה כ-260 עובדים וצי של כ-100 כלי רכב יעודיים לשינוע של פסולת מסוכנת על סוגיה.

טביב מחזיקה ב-2 תחנות מעבר לפסולת מסוכנת (מתוך ה-3 שיש בישראל בעלות אישור רוחבי), אחת בפתח תקוה והשנייה במעלה אפריים (אקומדיקל). שתיהן בעלות אישור מנהל רוחבי של המשרד להגנת הסביבה לקליטת סוגים מגוונים של פסולת מסוכנת: שפכים מינרליים, תרסיסים, נורות פלורסנט, מסנני שמן, אריזות פסולת מסוכנת, בוצת צבע, אמולסיות, פחם פעיל ועוד.

בנוסף, החברה מטפלת בקרקעות מזוהמותשפכים תעשייתיים, תימלחות, אסבסט, שמן משומש, פסולת כימית, פסולת מעבדה, פסולת רפואית ועוד.

לקוחותיה מגיעים מענפי פעילות מגוונים כגון: מפעלי תעשייה, תחנות דלק, מוסכים, בתי חולים ומרפאות, מסעדות ועסקי מזון, גופים בטחוניים, מעבדות ועוד.

הרוכשת: כימוביל מקבוצת אמיליה

חברת כימוביל מקבוצת אמיליה של עודד פלר, אשר רכשה את השליטה המלאה בטביב, פועלת באמצעות חברות בנות ומספקת שירותים לתעשייה לאורך שרשרת האספקה במספר תחומים – ייבוא, ייצור, והפצת חומרי גלם, הובלת כביש מתמחה, פינוי, טיפול וניהול פסולת, שירותי בקרה, פיקוח, לווי טכנולוגי-הנדסי ובדיקות מעבדה.

רכישות ומיזוגים בענף הפסולת

בשנתיים האחרונות דיווחנו על לא מעט רכישות והתמזגויות בענף הפסולת, ככל הנראה כחלק ממגמה כללית של התמקצעות הענף וצפי להקמת מתקני פסולת גדולים בעשור הקרוב, שייתנו מענה לכמות הפסולת הגדלה בישראל, לצד הגידול הדמוגרפי.

לפני 4 חודשים דיווחנו שחברת ורידיס רכשה את חברת נייר חדרה (אינפיניה) מידי קרן פימי בתמורה ל 2.35 מיליארד ₪. לפני שנה דיווחנו כי קרן אלייד תשתיות רכשה 60% מחברת הטיפול בפסולת נגב אקולוגיה תמורת 300 מיליון ₪. בעסקת רכישה אחרת בתחום הפסולת עליה דיווחנו, חברת GES הנמצאת בבעלות קרן ג'נריישן קפיטל, רכשה את השליטה ב"ק.מ.מ מפעלי מחזור" בסכום של כ-195 מיליון ₪ עבור 75% מהחברה. זאת שנתיים לאחר שחברת GES  בעצמה נרכשה ע"י קרן ג'נריישן.

בעסקה אחרת של קרן ג'נריישן בתחום איכות הסביבה עליה דיווחנו לפני שנתיים, הקרן רכשה 50% ממניות פעילות איכות הסביבה של האחים יעקובי. הפעילות כללה את גרין נט עם מתקן מיון הפסולת של ירושלים, גרינסויל עם אתר טיפול בבוצה וקרקעות מזוהמות וחברת ניטרה שמספקת שרותי זיהוי וטיפול בקרקעות מזוהמות.


חברות לטיפול בפסולת מסוכנת: