מינויים וחילופי תפקידים בתחום איכות הסביבה
יו"ר חדש לרשות החדשנות, מינויים במשרד להגנ"ס ומנכ"ל חדש לחברת הפסולת הגדולה
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 26/9/2017

ד"ר עמי אפלבום מונה ליו"ר הרשות לחדשנות ולמדען הראשי במשרד הכלכלה והתעשייה. אפלבום הוא בעל תואר דוקטור ותואר מאסטר מהפקולטה להנדסת חומרים בטכניון בחיפה, ובעל תואר ראשון מהפקולטה להנדסת חומרים באוניברסיטת בן גוריון. הוא בעל ניסיון של 35 שנה כמדען, כיזם, כמנהל עסקי, תפעולי וטכנולוגי בחברת מפא"ת, כמנהל פיתוח טכנולוגי והנדסה בחברת רוקוול איטרשוונל. ב-6 השנים האחרונות  שימש כנשיא חברת ההיי־טק  KLA-Tencor , החברת הגדולה בעולם לייצור בתעשיית הסמיקונדקטורס (מוליכים למחצה), בה מילא שורה של תפקידים ביניהם, מנכ''ל חטיבת האוטומציה והרובוטיקה של KLA-Tencor העולמית ומנכ"ל מערך התפעול של 4 החטיבות המרכזיות של החברה. אפלבום הוביל את גידול הפעילות של החברה בישראל ממכירות של 30 מיליון דולר ל-500 מיליון דולר בשנה.

אהרון אהרון, לשעבר מנכ"ל אפל ישראל, יכהן כמנכ"ל הרשות לחדשנות.

אגף קרקעות מזוהמות במשרד להגנת הסביבה

במסגרת יום עיון שנערך לאחרונה, ציין אבי חיים, ראש אגף שפכי תעשייה, דלקים וזיהום קרקעות במשרד להגנת הסביבה, כי לאחרונה הצטרפו אנשי צוות חדשים לאגף, בהם איתי הרלינג, עובד המשרד להגנת הסביבה ששימש בעבר כראש ענף היתר רעלים ורישוי עסקים במחוז דרום ובתפקידים נוספים במשרד. גם ד"ר הילה עבו, ששימשה כיועצת למודלים מטאורולוגיים ברשות המים וכעת ממונה על סקרי סיכונים באגף. בנוסף, נועם פוניה, שסיים הנדסת סביבה בטכניון לפני כשנה ועבד זמן מה בחברת ייעוץ סביבתי בשוק הפרטי, הצטרף לאגף. העובדים החדשים הצטרפו לצוות הקיים באגף: אריה פיסטנר, רחלי דויד, עפרי חזיז, שרון דניאל ומרים מונדרי.

אגף שפכי תעשיה, דלקים וזיהום קרקעות מלווה בין השאר את פרויקט שיקום קרקעות המדינה, שיקום שמורת עברונה, הסדרת שיקום הקרקעות המזוהמות של תחנות הדלק ופרויקטים נוספים. האגף פעל בשנתיים האחרונות לריענון והסדרת הרגולציה בתחום הקרקעות המזוהמות ובמקביל, בשנה החולפת החל לפעול להסדרת הרגולציה בתחום שפכי התעשיה.

מנכ"ל חדש בנגב אקולוגיה

ערן שמרלק מונה למנכ"ל חברת 'נגב אקולוגיה' לאחר 4 שנות עבודה בחברה שהחלו במחלקת הכספים. שמרלק, רו"ח במקצועו, יחליף את נתי פז ששימש כמנכ"ל החברה בעשור האחרון, מיום היווסדה.

חברת נגב אקולוגיה הוקמה בשנת 2007 על רקע חוק הצמיגים ומאז התפתחה לתחומים רבים בענף המיחזור והטיפול בפסולת והפכה לאחת המובילות בתחום. החברה מעסיקה כיום למעלה מ-160 עובדים במספר אתרים ופעילויות ביניהם:

  • אתר חרוב: מתקן לטיפול בשפכים אורגניים שמקורם בתעשיות מזון, שפכים סניטריים, ושפכים מינרליים שמקורם בתחנות דלק, מוסכים ומפעלים.
  • מפעל נגב מיחזור: מיון ומיחזור של פסולת חקלאית. הפסולת של צנרת השקיה, ביגבגים וניילונים משמשים של חממות נגרסת ונמכרת כחומר גלם ובנוסף מייצרים ממנה צנרת להובלת חשמל.
  • אתר רימון: ייצור ושיווק של קומפוסט אורגני.
  • מפעל תעשיות מיחזור: מיון ומיחזור של פסולת שמקורה בתעשייה.
  • מטמנת דודאים: תפעול אתר דודאים המשמש כמטמנה ותחנת מיון ומיחזור לפסולת עירונית ופסולת יבשה (בניין וגזם).
  • בוצת השפד"ן: שיווק הובלה ופיזור של דשן חקלאי שמקורו בבוצת השפד"ן. נגב אקולוגיה היא כיום המשווקת הגדולה בארץ של דשן אורגני לחקלאות. 

בנוסף, אלי בן סימון, מנהל העסקים של קיבוץ חצרים מונה ליו"ר 'נגב אקולוגיה', בעקבות רכישה של נתח משמעותי בחברה ע"י הקיבוץ.

----------------

קישורים רלוונטיים:

  1. חילופי תפקידים ומינויים בתחום איכות הסביבה, 29.08.2017
  2. חילופי תפקידים במשרד להגנת הסביבה, 17.04.2016
  3. ראש אגף במשרד להגנת הסביבה מסיימת את תפקידה, 6.04.2016
  4. 3 חילופי בכירים במשרד להגנת הסביבה, 30.03.2016
  5. דוברת חדשה במשרד להגנת הסביבה, 30.03.2016
  6. מנכ"לים חדשים בארגונים הסביבתיים, 24.01.2016

ספקים לטיפול בזיהום קרקע:

חברה איש קשר טלפון מייל
LDD ד"ר רפי מנדלבאום 072-3712254 Ldd@infospot.co.il
WINDEX דורון בכר 054-9360419 windex@infospot.co.il
קומפוסטאור ליאת גרוס 072-3719906 compost@infospot.co.il
איזיטופ טל אביטוב 072-3712248 easytop@infospot.co.il
לאינדקס הספקים>>