קול קורא: מימון פרויקטים סביבתיים בשטחים הפתוחים
קול קורא של הקרן לשמירה על השטחים הפתוחים מזמין רשויות מקומיות וגופים סטטוטוריים להגיש בקשות לקידום פרויקטים סביבתיים של שמירה, פיתוח סביבתי וטיפוח השטחים הפתוחים. התמיכה המרבית עד 6 מיליון ₪ לפרויקט
- מאת: מערכת infospot
- פורסם בתאריך: 30/6/2020
הקרן לשמירה על שטחים פתוחים פרסמה קול קורא למימון פרויקטים סביבתיים לשמירה ופיתוח של השטחים הפתוחים שמחוץ לשטחים העירוניים הבנויים. לא ידוע לנו היקף התקציב, אך בשנה שעברה (2019) הקרן הקצתה 100 מיליון ₪ ל 93 פרויקטים סביבתיים, כלומר ממוצע של כמיליון ₪ לפרויקט.
מדובר על פרויקטים שיעסקו, בין היתר, בתחומי השמירה, הפיתוח הסביבתי והטיפוח של השטחים הפתוחים. הפרויקטים יכולים לכלול ביצוע, תכנון, איסוף וריכוז נתונים, סקרים ומחקר. השנה, לצד הקטגוריות השונות, תקצה הקרן תקציב ייעודי נוסף לפרויקט אשר יש בו תרומה ייחודית לצמצום הידרדרות מצב המגוון הביולוגי בישראל ולטובת שיקומן של המערכות האקולוגיות.

כתבות רלוונטיות:
- 100 מיליון ₪ ל- 93 פרויקטים סביבתיים, 03/2/2020
- הקרן שמממנת שיקום מחצבות ואתרים נטושים, 17/2/2020
- המשרד להגנ"ס ישקיע השנה 200 מיליון ₪ באתרי פסולת בניין, 08/7/2019
- הנחיות לניצול חומר גלם לפני פיתוח, 28/1/2020
הקרן לשמירה על השטחים הפתוחים
הקרן לשמירה על שטחים פתוחים הוקמה בשנת 2009 והיא מופעלת וממומנת על ידי רשות מקרקעי ישראל במטרה לסייע במימון פעולות לשמירה, פיתוח הסביבתי וטיפוח של השטחים הפתוחים שמחוץ לשטחים העירוניים הבנויים, לרבות שטחים פתוחים שיש להם חשיבות לשמירה על המגוון הביולוגי והמערכות האקולוגיות בישראל, פארקים ואזורי נופש ופנאי.
במסגרת פעילותה מקצה הקרן מדי שנה עשרות מיליוני שקלים לסיוע במימון פרויקטים העוסקים בשמירה, פיתוח סביבתי וטיפוח של השטחים הפתוחים שמחוץ לשטחים העירוניים הבנויים.
4 קולות קוראים: תכנון | ביצוע | מחקר | מגוון ביולוגי
הקול הקורא השנתי מחולק לארבעה קולות קוראים נפרדים, כדלקמן:
- קול קורא 1/2020 – ביצוע או תכנון ביצוע בשטחים פתוחים: פעולות מעשיות שיכללו את שלבי הביצוע השונים החל משלבי התכנון, כולל כתב כמויות ועד סיום הפרויקט. ניתן לכלול פעולות בהתאם למטרות הקרן לרבות רכישת קרקע
- קול קורא 2/2020 – תכנון בהתאם למטרות הקרן לשטחים פתוחים: תכנון סטטוטורי, תכנון מפורט לביצוע, תוכניות אב שאינן סטטוטוריות שמטרתן גיבוש מדיניות שימוש בשטחים הפתוחים.
- קול קורא 3/2020 – איסוף, ריכוז ועיבוד נתונים, סקרים, ניטור ומחקר: בשני סוגי פעולות בלבד:
- סקר מתחם מפורט רב תחומי במרקמים לשימור ארצי ומכלולים נופיים. הסקר ישמש בסיס לקידום תוכניות ו/או פרויקטים לטיפוח ושמירה על השטחים הפתוחים וערכיהם.
- סקר ממוקד מפורט לשטח מוגדר, לשאלה מוגדרת, לנושא מוגדר. הסקר יתמקד בשטחים בסדרי גודל קטנים יחסית או נושאים ממוקדים אשר תורמים משמעותית לשמירה על המגוון הביולוגי והמערכות האקולוגיות.
- קול קורא 4/2020 – ביצוע שנת המגוון הביולוגי: שמירה ושיקום מערכות אקולוגיות פגועות ומאוימות באמצעות הגנה, שיקום אקולוגי או פיתוח של אתר חיוני למגוון הביולוגי, אישוש מין ביולוגי בסיכון ועוד.
גובה התמיכה המרבי עד 6 מיליון ₪
סכום התקצוב לא יעלה על 6 מיליון ₪ לפרויקט ביצוע (קול קורא 1 ו־4), 1 מיליון ₪ לפרויקט תכנון (קול קורא 2), 300 אלף ₪ לסקר מתחם מפורט, 400 אלף ₪ לסקר ממוקד מפורט / מחקר / ניטור (קול קורא 3).
אילו גופים יכולים להגיש בקשה עבור הקרן?
הגופים שרשאים להגיש בקשה לתמיכה הם:
- רשות מקרקעי ישראל
- משרדי ממשלה
- חברות ממשלתיות
- רשויות סטטוטוריות
- רשויות מקומיות ,לרבות עיריות, מועצות מקומיות ומועצות אזוריות
- גופים ממשלתיים
- אשכולות של רשויות מקומיות
- בקול קורא 3/2020 – מחקר, סקרים, איסוף, ריכוז ועיבוד נתונים – גם גופים אקדמאיים
- קול קורא 4/2020 – לשמירה על המגוון הביולוגי - רק רשויות סטטוטוריות, משרדי ממשלה, חברות ממשלתיות ואיגודי ערים לאיכות סביבה
איך מגישים בקשה לתמיכה מהקרן לשטחים פתוחים?
ניתן להגיש בקשות לתמיכה בהתאם להנחיות המפורטות במסמכי ה"קול קורא" המפורסמים באתר רשות מקרקעי ישראל, עד לתאריך 03.09.2020. הבקשות תוגשנה דרך אתר הרשות באמצעות טפסים מקוונים של ממשל זמין, ומילוי הטופס דורש הזדהות חכמה במערכות ממשל זמין.
לפניות ובירורים ניתן לפנות לכתובת הדוא"ל: Kol.koreh.2020@gmail.com
------
מסמכים רלוונטיים: