התוכנית האסטרטגית לענף הפסולת העירונית שפרסם המשרד להגנת הסביבה ממשיכה לעודד יזמויות להקמת מתקנים למיחזור פסולת. לפני כחודש פרסמנו מספר יוזמות בתחום, ביניהן: הקמת מפעל למיחזור פסולת ליד בז"ן, השנייה של איגוד ערים השרון הצפוני והשלישית של חברת החשמל להקמת מפעל לייצור דלק מפסולת. וכעת אנו מדווחים כי גם החברה הממשלתית לשירותי איכות הסביבה מצטרפת למגמה ופרסמה מכרז לתכנון מתקן פל"א (פסולת לאנרגיה).
לחברה לשירותי איכות הסביבה מספר יתרונות להקמת מפעל להפקת אנרגיה משריפת פסולת בשל מיקומה, במועצה התעשייתית נאות חובב, ובגלל הניסיון הרב שלה עם 'אקוסול' של חברת ורידיס - מתקן שריפת הפסולת האורגנית המסוכנת הפועל בלעדית תחתיה ומהווה את מתקן שריפת הפסולת היחידי הקיים כיום בישראל.
על פי תנאי המכרז שפורסם בימים האחרונים, מדובר בתכנון ראשוני, כאשר הזוכה יצטרך תוך שנה לסיים את תכנון המתקן מבחינה אדריכלית כולל ההליכים הסטטוטוריים והתכנון ההנדסי.
כאמור, מתקני הפקת אנרגיה מפסולת הם חלק מהותי באסטרטגיה החדשה של המשרד להגנ"ס לענף הפסולת העירונית עליה דיווחנו לפני כשלושה וחצי חודשים, המעודדת הקמת מתקני מיון וטיפול בפסולת במטרה לצמצם את ההטמנה תוך עידוד חלופות סביבתיות לטיפול בפסולת. זאת במסגרת היעדים החדשים שהמשרד להגנ"ס הציב לשנת 2030 - 51% מיחזור, 23% השבה ו-26% הטמנה. כאשר כיום שיעור המיחזור עומד על 21% בלבד.
כחלק מהתוכנית, עד שנת 2030 צפויים לקום 3 מתקני הפקת אנרגיה מפסולת בתקציב של כ-2.8 מיליארד ₪.
----------
כתבות רלוונטיות בנושא:
חברות לטיפול בפסולת מסוכנת: