עיריית ראשון לציון משיקה מפעל למיחזור פסולת בניין
המפעל, בניהול "נגב אקולוגיה", יספק לתושבים המשפצים מכולות לפסולת בניין במחיר נמוך ממחירי השוק
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 25/1/2018

תיקון החקיקה שנועד להסדיר את הבעיה של השלכת פסולת בניין בשטחים ציבוריים מתעכב, אך מסתבר שיש לפחות עירייה אחת שהחליטה לא להמתין ולטפל בבעיה באופן עצמאי. עיריית ראשון לציון השיקה מפעל למיחזור פסולת בניין, שינוהל ע"י חברת "נגב אקולוגיה" בפיקוח אגף התברואה במינהל איכות הסביבה בעירייה. המפעל, הממוקם בסמוך לאתר השפד"ן, הוקם בהשקעה משותפת עם המשרד להגנת הסביבה. מפעל המיחזור משתרע על שטח של כ-20 דונם, וכושר המיחזור שלו יעמוד על כ-1,000 טון פסולת בניין ביום.

מפעל המיחזור בעיר הוא הראשון בארץ שיספק שירות מכולות לתושבים דרך העירייה. לדברי עיריית ראשל"צ, תושב המשפץ את ביתו יוכל להזמין מכולה לפסולת בניין תמורת 600 ₪ ועם סיום העבודה ייצור קשר עם מפעל המיחזור ויבקש את פינוי המכולה. לדברי העירייה, עלות הזמנת מכולת לפסולת בניין דרך העירייה נמוכה מהמחיר שהציעו עד כה חברות פרטיות.

בחברת "נגב אקולוגיה" שתנהל את המפעל מסבירים, כי המתקן למיחזור פסולת בניין בראשון לציון הוא הגדול ובעל היקף הפעילות הרחב ביותר בארץ. המתקן יתמחה בהפרדת סוגי הפסולות השונות שיגיעו אליו וישלח את הפסולת שאיננה פסולת בניין אל מתקני המיחזור הנוספים של החברה המתמחים בסוגים נוספים של פסולות.

כך למשל, במקרה בו מגיעה פסולת קרטון יחד עם פסולת הבניין, היא תופרד ותשלח לטיפול מתאים במפעל תעשיות מיחזור של "נגב אקולוגיה" בדרום. חומרי הפחת ואלו שלא ניתנים למיחזור, יעברו גם הם להטמנה מסודרת במתקני החברה השונים.

נזכיר, כי תזכיר לחוק פסולת בניין פורסם לפני כחצי שנה, ולפיו המשרד להגנ"ס מציע להעביר את האחריות בפינוי פסולת בניין לרשויות המקומיות ולאפשר להן לגבות תשלום עבור השירות, ובכך למנוע השלכת פסולת בניין פיראטית בשטחים הפתוחים.

התייחסויות

מוטי עג'מי, מ"מ וסגן ראש עיריית ראשל"צ: "דב צור, ראש העירייה, הוביל את היוזמה החשובה הזו, שתתרום לסביבה, תקל על התושבים ותייצר הכנסה של כ-7 מיליון ₪ בשנה לקופת העירייה. סכום זה יוחזר  לתושבים בהשקעה בחינוך, סביבה, רווחה, תשתיות ועוד".

חברת מועצת העיר ומחזיקת תיק איכות הסביבה והבריאות, יפעת מאירוביץ יפת, ציינה: "אני שמחה שהחלום שלנו הפך למציאות ושהעירייה הקימה את המפעל לפסולת בניין. ראשון לציון היא עיר ענקית ומדי יום נוצרות בה כמויות אדירות של פסולת בניין, עד היום נאלצו התושבים והיזמים להעביר את הפסולת לאתרים רחוקים מהעיר ועכשיו, אנחנו נקלוט את הפסולת, נמיין ונמחזר אותה. התוצרים של המיחזור ישמשו לפרויקטים עירוניים ויאפשרו הפחתת עלויות בחומר הגלם לפרוייקטי תשתית. זוהי בשורה של ממש עבור התושבים והסביבה".

------

כתבות קודמות לנושא:

  1. פורסם תזכיר חוק פסולת בניין, 08.08.2017
  2. המשרד להגנ"ס: משרד הפנים ומרכז השלטון המקומי מעכבים קידום החקיקה בנושא פסולת בניין, 29.06.2017
  3. אם לא תקדם חקיקה בנושא פסולת בניין ננקוט בצעדים משפטיים, 18.06.2017
  4. משרד להגנ"ס מקדם חוק חדש לטיפול במפגעי פסולת בניין, 20.6.2016
  5. ראיון עם איש המקצוע הבכיר בישראל בתחום הפסולת, 20.11.2016
  6. נוהל חדש לפינוי פסולת בניין, 18.04.2016
  7. מידע נוסף בנושא פסולת בניין | infospot