בימי שגרה רוב החשמל בישראל מיוצר מגז טבעי. אולם בתחילת המלחמה עם איראן הורה משרד האנרגיה להשבית זמנית את שתי אסדות הגז לוויתן וכריש מחשש לפגיעה בהן בזמן פעילות. בנוסף לכך, היו שני לילות בהם גם פעילות האסדה השלישית (תמר) הופסקה. אם כן, מה היו מקורות האנרגיה ששימוש לייצור חשמל במהלך המלחמה?
מבדיקת נתוני הפקת החשמל הארציים שביצע infospot, והשוואתם לנתוני שגרה מהתקופה המקבילה בשנה שעברה, עולה שבמהלך ימי המלחמה עם איראן תמהיל הדלקים ששימש לייצור חשמל בישראל התבסס אומנם עדיין ברובו (52%) על גז טבעי, אבל שיעורו ירד בכ-30% בהשוואה לתקופה המקבילה בה הוא עמד על 74%.
לעומת זאת, השימוש בפחם לייצור חשמל גדל פי 2 וסיפק 23% מהחשמל, והשימוש באנרגיה מתחדשת (בעיקר סולארית) עלה בשיעור של כ-27% וסיפק 19% מהחשמל במלחמה. כמו כן, 5% מהחשמל בתקופה זו יוצר מסולר, דלק יקר ומזהם שלא משתמשים בו בימי שגרה לייצור חשמל.
כלומר, היערכות משק החשמל בישראל לאירועי חירום הוכיחה את עצמה במלחמה עם איראן. למרות השבתת מאגרי הגז הטבעי כריש ולוויתן, ולמרות פגיעת טילים במתקנים אסטרטגיים כמו בזן, אספקת החשמל לא נפגעה, אם כי תמהיל הדלקים השתנה ושיעור החשמל שיוצר מפחם גדל פי שניים בהשוואה לשגרה.
כתבות רלוונטיות:
כשמשווים את נתוני הפקת החשמל בתקופת המלחמה עם איראן (12-14.6.2025) לאלה של חודש יוני בשנה שעברה (01-30.06.2024), שהיה חודש שגרתי, רואים שייצור החשמל מגז טבעי ירד בשיעור של