מפעל המיחזור החדש קיבל אישור מנהל רוחבי
מפעל המיחזור של עלה שרותי אקולוגיה בקריית גת קיבל אישור לשלוח אליו אריזות המכילות שיירי חומרים מסוכנים
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 09/4/2017

המפעל החדש לטיפול ומיחזור בפסולת תעשייתית של 'עלה שרותי אקולוגיה' בקריית גת קיבל לאחרונה אישור מנהל רוחבי שיאפשר לשלוח למפעל אריזות המכילות שיירי חומרים מסוכנים או שזוהמו על ידי חומרים מסוכנים ללא צורך באישור המשרד להגנ"ס.

הקמת מפעל המיחזור בקריית גת (1:30 דק')

מה זה אישור מנהל רוחבי לפסולת מסוכנת?

המשרד להגנת הסביבה מעניק בשנתיים האחרונות, החל מחודש מאי 2015, אישורי מנהל רוחביים לטיפול בפסולת מסוכנת לגופים נוספים מלבד לחברה לשירותי איכות הסביבה ברמת חובב, לה אישור מנהל רוחבי המעוגן בחקיקה.

החלטה על כך התקבלה כחלק מרפורמה רחבה יותר שמבצע המשרד במדיניות פסולת מסוכנת, ומטרתה לעודד יישום של טיפולים סביבתיים יותר לפסולת מסוכנת, כגון מיחזור, העדיפים על השריפה או ההטמנה המבוצעות ברמת חובב במסגרת החברה לשירותי איכות הסביבה ואקוסול.

בנוסף למפעל המיחזור החדש של עלה שרותי אקולוגיה בקריית גת, מתחילת השנה כ- 9 גופים קיבלו או שהוארך להם אישור המנהל הרוחבי, ביניהם: מ.י.ש שיווק וסחר, ש.ד מחזור, בוטבול דניאל מיחזור, פולקום, דור אקולוגיה, מ.ט.א, דלקסן ודיפוכם.

אישור מנהל רוחבי לעלה שרותי אקולוגיה

המשרד מתנה את האישור הרוחבי בתנאים מסוימים. למשל, שיצרן הפסולת ישמור את החשבוניות המעידות על קבלת הפסולת ואת הסכמת החברה לטפל בה, שמובילי הפסולת יהיו בעלי היתר רעלים ועוד.

זרם הפסולת וסוג הטיפול המאושרים באישור המנהל הרוחבי החדש של עלה שרותי אקולוגיה הם:

  • זרם הפסולת: אריזות שהכילו חומרים מסוכנים
  • סוג ‏הטיפול‏: הכנה‏ לשימוש ‏חוזר, ‏‏למחזור ‏או ‏‏לסילוק‏

סוגי הפסולת אריזות המותרים לקליטה ולטיפול במפעל:

  1. אריזות פלסטיק ריקות כגון קוביות , חביות, ג'ריקנים
  2. אריזות מתכת
  3. אריזות זכוכית (בקבוקים ריקים ממעבדה)
  4. אריזות נייר כולל קרטונים
  5. אריזות דליים
  6. אירוסולים
  7. טונרים למדפסות
  8. ניילונים
  9. קנים
  10. שקי פלסטיק    

-----------------

קישורים רלוונטיים:

  1. אישור מנהל רוחבי של מפעל עלה שרותי אקולוגיה [pdf]
  2. רשימת מתקנים עם אישור מנהל רוחבי לטיפול בפסולת מסוכנת | infospot
  3. מפעל חדש לטיפול בפסולת תעשייתית בהשקעה של 30,000,000 ₪, 10.08.2016
  4. אישור מנהל רוחבי למתקן אקוכם, 6.09.2015
  5. אישור מנהל רוחבי למ.י.ש, 28.01.2016
  6. הרפורמה בפסולת מסוכנת, 25.05.2015

חברות לטיפול בפסולת מסוכנת: