סטטוס התוכנית הלאומית להתייעלות אנרגטית
משרד האנרגיה פרסם דוח שלפיו למעלה מ-90% מסעיפים התוכניות יושמו או מיושמים כעת. בין הצעדים: מענקים לתעשייה ולרשויות המקומיות, תקנות חדשות המחייבות התקנת מערכות סולאריות במבנים חדשים, הרפורמה בייבוא מוצרי חשמל ועוד
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 10/7/2025

משרד האנרגיה פרסם לאחרונה דוח בנושא סטטוס יישום התוכנית הלאומית להתייעלות באנרגיה לשנים 2020–2030.

התוכנית, שאושרה בהחלטת ממשלה בחודש אוקטובר 2021, קבעה לראשונה צעדי מדיניות להתייעלות באנרגיה בכלל משק האנרגיה, ולא רק בתחום צריכת החשמל.

התוכנית הגדירה צעדים להתייעלות אנרגטית במגזר המסחרי/ציבורי, במגזר הביתי, במגזר התעשייתי ובמגזר התחבורה. כמו כן נקבע בתוכנית יעד ממשלתי חדש של עצימות באנרגיה (סך צריכת האנרגיה בהשוואה לתמ"ג) עם יעדים שאפתניים לשיפור ב-11% אחוז בשנת 2025 ו-18% בשנת 2030 (בהשוואה לשנת 2015).

הדוח שהתפרסם עתה מצביע על כך שמשרד האנרגיה הצליח ליישם את רוב צעדי המדיניות שהוגדרו בתוכנית מ-2020 ושיותר מ-95% מהסעיפים בהחלטת הממשלה יושמו או נמצאים בתהליכי יישום מתקדמים, אף שחלק ניכר מהתקציבים לתוכנית לא הועברו למשרד.

הדוח מציג בין היתר את ההישגים הבולטים של משרד האנרגיה ביישום התוכנית, בהם:

  • מענקים להתייעלות אנרגטית והפחתת פליטות בתעשייה.
  • מענקים לקידום מעבר לאנרגיה מקיימת ברשויות המקומיות.
  • תקנות המחייבות להתקין מערכות סולאריות מבנים חדשים שהם לא למגורים.  
  • השקת מערכת דיגיטלית למיפוי פוטנציאל הייצור של מערכות סולאריות שהותקנו על גגות ובשטחי ציבור.
  • הרפורמה בייבוא מוצרי חשמל.

קישור לדוח המלא בתחתית הכתבה.


כתבות רלוונטיות:

  1. אנרגיה מקיימת ברשויות המקומיות, 13.05.2025
  2. אנרגיה סולארית: צעדים חדשים כדי לעמוד ביעדים ל-2030, 27.05.2025
  3. התייעלות אנרגטית ברשויות המקומיות, 25.01.2024
  4. המשרד להגנ"ס: ישראל רחוקה מהשגת יעדי האקלים לשנת 2030, 23.04.2025
  5. שר האנרגיה: נעמוד ביעד של 30% אנרגיה מתחדשת ב-2030, 04.02.2025
  6. למידע נוסף על שינוי אקלים | infospot

תוכנית פעולה לאנרגיה מקיימת בשלטון המקומי

עוד סעיף בתוכנית שמיושם בימים אלה הוא מתן מענקים לקידום מעבר לאנרגיה מקיימת ברשויות המקומיות. החלטת הממשלה מחייבת את משרד האנרגיה והמשרד להגנ"ס להקצות 8 מיליון ₪ כל אחד כדי לסייע לרשויות מקומיות וללוות אותן בגיבוש תוכניות פעולה להיערכות לשינוי אקלים (אדפטציה) ולמעבר לאנרגיה מקיימת (מיטיגציה).

המשרד להגנ"ס הקצה מענקים בהיקף של כ-13 מיליון ₪ לגיבוש תוכניות היערכות לשינוי אקלים ב-64 רשויות מקומית. משרד האנרגיה נתן מענקים בהיקף של כ-8 מיליון ₪ לגיבוש תוכניות פעולה למעבר לאנרגיה מקיימת ב-51 רשויות מקומיות.

כמו כן, במסגרת קול קורא משנת 2022 המשרד הקצה 25 מיליון ₪ שיושקעו בפרויקטים בתחום ההצללה וקירור הרחב העירוני.

נוסף על כך, משרד האנרגיה נותן מענקים למיזמי אימפקט שמסייעים לרשויות המקומיות לקדם מעבר לאנרגיה מקיימת. כך למשל ניתנו מענקים עבור הקמה של 14 מרכזי יישום למעבר לאנרגיה מקיימת שמסייעים לתושבים ולעסקים להתייעל אנרגטית ולהאיץ התקנה של מערכות סולאריות ועמדות טעינה. כמו כן ניתנו מענקים לפרויקטים של עצמאות וחוסן באנרגיה בחבל תקומה לקידום הקמת מתקני אגירה, קירויים סולאריים ותוכניות למעבר לאנרגיה מקיימת.

מענקים לתעשייה

בין סעיפי התוכנית שיושמו כבר ושהמשך יישומם יחל בקרוב – מענקים להתייעלות באנרגיה והפחתת פליטות גזי חממה בתעשייה.

לפי הדוח, בשנת 2022 ניתנו מענקים להתייעלות אנרגטית בתעשייה בסכום כולל של כ-30 מיליון ₪. עם אישור מס הפחמן ב-2024, אושרו עוד תקציבים של מאות מיליוני ₪:

  • 300 מיליון ₪ עבור מענקים להתייעלות באנרגיה והפחתת פליטות פחמן בתעשייה בין השנים 2025–2027.
  • 650 מיליון ₪ עבור מענקי הסתגלות למס פחמן לתעשייה הכולל גם תמריצים להתייעלות באנרגיה עד שנת 2023. מנגנון התמיכה פורסם כבר בסוף שנת 2024 ופתוח להגשות של גורמים בתעשייה.

נוסף לכך, המשרד להגנת הסביבה חייב בשנת 2022 הרשאות תקציביות בהיקף של כ-68 מיליון ₪ בשני מסלולים: האחד, 25 מיליון ₪ למיזמים בתחום הפחתת פליטות והתייעלות אנרגטית. השני, כ-43 מיליון ₪ בתחום צמצום תופעת אי החום העירוני וייצור אנרגיה מתחדשת ברשויות המקומיות.

כמו כן, החלטת ההמשלה קבעה כי משרד האנרגיה חייב להקצות בין השנים 2022–2023 סכום של 35 מיליון ₪ לקידום מיזמי פיילוט שיוכיחו היתכנות כלכלית ותפעולית של פרויקטים בתחום ההתייעלות באנרגיה והפחתת פליטות גזי חממה, בין השאר באמצעות התייעלות בייצור או בצריכת אנרגיה, הסטת ביקושים ואגירת אנרגיה, תחבורה נקייה, הסבת דלקים וחשמול תהליכים בכלל מגזרי המשק. ואולם בגלל העיכוב באישור מס הפחמן לא התקבל תקציב ייעודי לשם כך ולכן משרד האנרגיה חייב הרשאות מתקציבו בסכום כולל של כ-85 מיליון ₪ עבור יותר מ-100 מיזמי פיילוט ומיזמי הזנק.

מערכות סולאריות, מיפוי ורפורמה בייבוא מוצרי חשמל

עוד צעדים שייושמו מתוך התוכנית הלאומית להתייעלות אנרגטית:

  • תקנות חדשות מחייבות להתקין מערכות סולאריות במבנים חדשים: לפני כמה שבועות אישר שר הפנים את התקנות המחייבות להתקין מערכות סולאריות במבנים חדשים שאינם מיועדים למגורים (בניינים ובתים פרטיים). התקנות אמורות לסייע לממשלה להשיג את יעדיה בתחום האנרגיות המתחדשות לשנת 2030 ואת יעדי צמצום פליטות גזי החממה עד שנת 2050.
  • מפת פוטנציאל סולארי על גגות ושטחי ציבור: השקת מערכת דיגיטלית מבוססת בינה מלאכותית למיפוי פוטנציאל הייצור של אנרגיה סולארית בדו-שימוש. המערכת מאפשרת לכל אזרח בישראלי לדעת כמה אנרגיה סולארית הגג שלו יכול לייצר במטרה לעודד התקנת פאנלים סולאריים.
  • הרפורמה בייבוא מוצרי חשמל של משרד האנרגיה: הרפורמה הפחיתה את הנטל הרגולטורי והביורוקרטי וסייעה להפחית את יוקר המחיה.

החיסכון הצפוי והצעדים שטרם יושמו

לפי משרד האנרגיה, צעדי התוכנית שכבר יושמו צפויים להביא לחיסכון בפליטות בשנה שיהיה שווה ערך לצריכת חשמל ב-כ-225,000 משקי בית בשנת 2030 או להספק ייצור קונבנציונאלי של תחנת כוח בהספק של 340 מגה-ואט לשעה.

במשרד האנרגיה מדגישים כי הנתונים מתייחסים רק לצעדים שאפשר לכמת, בעוד שבמסגרת ההחלטה מיושמים עוד צעדים שתורמים להתייעלות אנרגטית וייצור אנרגיה מתחדשת ושהשפעתם אינה ניתנת למדידה כמותית.

עם זאת, הדוח מצביע גם על כמה תחומים שיש להשלים או להאיץ את יישומם במסגרת עדכון התוכנית:

  1. בחינה מחודשת של מדד עצימות האנרגיה והתאמת היעדים: ישראל אומנם השיגה כבר בשנת 2020 את יעד הביניים בעצימות אנרגיה לשנת 2025, אולם התנודות הרבות מחייבות בחינה מחודשת הן של המדד והן של היעדים. כך למשל מציע הדוח לשקול יעדים ומדדים חלופיים או משלימים, כמו קביעת יעדי התייעלות באנרגיה במונחי צריכה אבסולוטית של אנרגיה סופית ו/או ראשונית, בדומה למקובל במדינות האיחוד האירופי.
  2. מעקב אחרי פעילות הממשלה בתחום התייעלות באנרגיה: במסגרת התוכנית הלאומית נקבע שמשרד האנרגיה יערוך מעקב אחר פעילות הממשלה בתחום התייעלות באנרגיה. במסגרת עדכון התוכנית, ייבחנו הרחבה וייעול של המעקב, כך שאפשר יהיה לקשור בין צעדי ההתייעלות שמקדמת הממשלה לבין ההתייעלות באנרגיה הנמדדת בפועל במשק. כמו כן תיבחן האפשרות לשפר את העברת המידע כך שיוכל להשתלב במערך הלאומי למעקב ובקרה אחר פליטות גזי חממה שבאחריות המשרד להגנ"ס.
  3. מעבר לתחבורה דלת פליטות ויעילה באנרגיה: החלטת הממשלה מתמקדת רק בהוספת עמדות טעינה, בעוד שהתוכנית הלאומית להתייעלות באנרגיה כוללת עוד צעדים לקידום המעבר לתחבורה יעילה בצריכת אנרגיה כמו הארכת ההטבות הכלכליות על כלי רכב חשמליים, הטבה במס הקנייה והנחה באגרת הרישוי.

התייחסויות

אוריאל בבצ'יק, מנהל אגף בכיר בחטיבת אנרגיה מקיימת במשרד האנרגיה : "התוכנית הלאומית להתייעלות באנרגיה היא רכיב מרכזי באסטרטגיה של משרד האנרגיה  לקידום משק אנרגיה נקי, יעיל וכלכלי. הישגי התוכנית המפורטים בדוח מצביעים על התקדמות בתחום, שכן הם מייצרים חיסכון משמעותי באנרגיה ובפלטות גזי חממה, ובאותו זמן מחזקות את הביטחון באנרגיה של מדינת ישראל. חשוב לזכור תמיד כי האנרגיה הזולה, היעילה והנקייה ביותר היא זו שלא נצרכת. לכן התייעלות באנרגיה מסייעת בהשגת יעדי הממשלה בתחום האנרגיות המתחדשות, מסייעת בשמירה על הרציפות התפקודית של משק האנרגיה, ומגדילה את הפריון והרווחה הכלכלית במשק".

---

מסמכים רלוונטיים:

להמשך קריאת הכתבה המלאה