החברה לשירותי איכות סביבה מוכרת את מתקן השריפה לפסולת מסוכנת
המתקן בנאות חובב שמופעל על ידי חברת אקוסול עבור החברה הממשלתית לשרותי איכות הסביבה ומשמש לשריפת פסולת מסוכנת, עומד למכירה לתקופה של 15 שנה
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 13/12/2022

החברה הממשלתית לשירותי איכות הסביבה פרסמה מכרז למכירה והפעלת מתקן השריפה של פסולת מסוכנת שנמצא באתר שלה במועצה התעשייתית נאות חובב.

מתקן השריפה הוקם בשנת 1996 על ידי חברת אקוסול ומאז מופעל על ידה באופן בלעדי עבור החברה לשרותי איכות הסביבה. ההסכם בין החברות יפקע ביוני 2024. מי שירכוש את המתקן יקבל עליו בעלות לתקופה של 15 שנה עם אופציה להארכה ב-5 שנים, אחריהן יוחזר המתקן לידי החברה לשירותי איכות סביבה.

הזוכה במכרז יצטרך לשלם לחברת אקוסול בגין רכישת המתקן, ובנוסף יידרש לשלם תשלום שנתי לחברה הממשלתית עבור השימוש בשטח שעליו מוצב המתקן. גם אקוסול תוכל להשתתף במכרז ולהציע לרכוש את המתקן.

לפי מסמכי המכרז הזוכה במכרז צפוי להפעיל את המתקן באופן דומה להיום: קבלת הפסולת המסוכנת באופן בלעדי מהחברה לשירותי איכות הסביבה, ללא התקשרות ישירה עם יצרני הפסולת המסוכנת. בתמורה לטיפול בפסולת, החברה לשירותי איכות סביבה משלמת לפי המחירון שקובעת המדינה ומקזזת מכך סכום של 11.5% למימון שירותים שונים שהיא מעניקה למפעילת המתקן, כגון שרותי מעבדה, טיפול באפר הנותר מהשריפה ואבטחה.

קישור לפרטי המכרז בתחתית הידיעה.


כתבות רלוונטיות:

  1. יצוא פסולת מסוכנת ללא פיקוח מחירים רק ב- 2017, 01.6.2021
  2. החברה לשירותי איכ"ס ואקוסול: תשתית לאומית מול שוק חופשי, 01.6.2015
  3. עדכון רשימת החומרים המותרים ליצוא כפסולת מסוכנת, 27.1.2022
  4. הממשלה אישרה להקים מתקן השבת אנרגיה מפסולת, 18.10.2022
  5. פסולת מסוכנת - עמוד ראשי infospot

40 אלף טון, 60 מיליון ₪ בשנה

לפי מסמכי המכרז, בין השנים 2021-2019 טופלו במתקן התרמי של אקוסול

להמשך קריאת הכתבה המלאה