ההשקעה של אסם בקיימות תגיע ל-115 מיליון ₪ ב-2025
תצמצם 800 טון חומרי אריזה, תפחית פליטות, תעבור לצי רכב ירוק, תשתמש בחשמל מאנרגיה סולרית ותשתף פעולה עם סטארט אפים של קלינטק
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 07/6/2021

חברת אסם-נסטלה פרסמה יעדים מעודכנים לשנת 2025 לצמצום השפעתה המזיקה על הסביבה מפעילותה בישראל, מהם ניכרת מחויבותה לנושא.

עד 2025 צפויה השקעתה של החברה בתחום הסביבה להגיע ל-115 מיליון ₪. תקציבים רבים מושקעים בצמצום אריזות, מעבר לצי רכב ירוק, הפחתת פליטות, שיתופי פעולה עם סטארט אפים ישראליים, חיסכון במים ועוד.

בין יעדיה לשנת 2025:

  • צמצום 800 טון חומרי אריזה במוצריה (בהשוואה לשנת 2021)
  • 100% שימוש בחשמל מאנרגיה סולארית
  • חיסכון ב 15% מצריכת המים (בהשוואה לשנת 2021)

בעבר, החברה עמדה ביעדים הסביבתיים שהציבה, ביניהם הגעה לאפס הטמנה במפעליה עד שנת 2020, צמצום אריזות הבמבה והפודינג ומעבר לשימוש בגז טבעי בחלק מהמפעלים.

אסם-נסטלה כפופה לנסטלה העולמית. בהתאם לכך היא מיישמת במפעלי אסם בארץ את אסטרטגיית הקיימות של החברה.


כתבות רלוונטיות:

  1. אסם מצמצמת את אריזות הבמבה, 21.2.2021
  2. אסם-נסטלה ישראל עמדה ביעד אפס הטמנת פסולת, 23.12.2020
  3. אסם מצמצמת ומייעלת את אריזות הפלסטיק, 17.9.2020
  4. נסטלה תשקיע 2 מיליארד פרנק במעבר לפלסטיק ממוחזר, 26.01.2020
  5. מידע נוסף על פסולת אריזות | infospot

לפחות 800 טונות אריזות יצומצמו עד 2025

אחד היעדים שחברת אסם-נסטלה הגדירה לעצמה ומאז מציגה שיפור מתמיד בו, הוא תחום צמצום האריזות. החברה הודיעה כי עד שנת 2025 היא תצמצם לפחות 800 טונות מאריזות מוצריה. בימים אלה שונו אריזות הבייגלה במהלך שיחסוך לסביבה 10 טונות של פלסטיק ו-35 טונות קרטון לשנה. כמו כן, פודינג 1 ק"ג הועבר ממיכלי פלסטיק לשקיות, והחיסכון מכך צפוי להיות 47 טונות פלסטיק לשנה. גם הערגליות נפרדות מאריזת הקרטון, והמשמעות היא חיסכון של 35 טונות נייר ושל עוד 6 טונות פלסטיק בשנה.

אך הפחתת הפלסטיק מאריזות המשמעותית ביותר עוד לפנינו: התכנון לשנת 2022 הוא לשנות את אריזות אבקת המרק למיכל דק יותר וללא פוליליד, ובכך להפחית את השימוש בפלסטיק בכ-30%, המסתכמים בכ-100 טון פלסטיק בשנה. בנוסף לכך, יוסרו אריזות קרטון מדגני הבוקר קראנץ' רולס, המיוצרים במפעל אסם נסטלה בשדרות, והדבר יוביל לצמצום נוסף בשימוש בקרטון.

מהלכים אלה מצטרפים לצמצום האריזות שנעשה עד כה על ידי החברה. לפני מספר חודשים דיווחנו כאן כי אסם-נסטלה מקצרת את אריזות הבמבה וחוסכת בכך שימוש ב-7 טונות פלסטיק לשנה. לפני פחות משנה החברה אף הסירה את עטיפות הצלופן מאריזות הפודינג והג'לי – מהלך שחסך 12 טונות פלסטיק בשנה - ועברה למגשיות שקופות בלבד כדי להקל על המיחזור שלהן.

החברה עברה לשימוש במגשיות שקופות במוצרים נוספים, כמו עוגיות, עוגות, קרקרים, מוצרים מסדרת בונז'ור ולתנור ועוד. הדבר יכול להגביר את היקף המיחזור משום שהביקוש לחומר גלם שקוף גבוה יותר וניתן למחזר אותו למוצרים בכל הצבעים.

עוד במסגרת מאמץ החברה לעודד מיחזור: עד סוף 2022, 100% מאריזות מוצריה יהיו עם סמל המכוון לפח המחזור המתאים, הודות לשיתוף הפעולה שלה עם תאגיד תמיר.

מבחינת ייצור של אריזות ברות מיחזור או שימוש חוזר, החברה מתכוונת להגיע ל-100% אריזות כאלו עד 2025, לפי הצהרה שפרסמה בתחילת השנה. התכנון שלה לבקבוקי ויטמינצ'יק, לדוגמה, כולל ליריעות המתכווצות המיועדות לאריזת משטחים ומוצרים, יהיו מיוצרים מ 50% חומר ממוחזר.

100% חשמל סולארי עד שנת 2025

יעד נוסף של החברה לשנת 2025 הוא לעבור ל-100% שימוש בחשמל שמקורו באנרגיה מתחדשת, באמצעות צריכת אנרגיה מחוות סולאריות, וחיסכון ב-10% באנרגיה על ידי שיפור היעילות.

במקביל, החברה מתכוונת להפחית 20%  עד 2025 מהפליטות על ידי העברת המפעלים לגז טבעי ושינויים בצי הרכב. חלק מהמשאיות כבר מוחלף לדגמים מתקדמים וירוקים יותר העומדים בתקן האירופי. בהמשך, החברה תסב את המשאיות להנעה ירוקה ותשפר את מסלולי החלוקה, כך שהן ייסעו פחות. עד 2025 תחליף החברה את מרבית המכוניות הפרטיות המשמשות את העובדים לכלי רכב היברידיים ותחסוך 23% בצריכת הדלק. גם צורת ההנעה העתידית של משאיות החברה תשתנה. בימים אלה הקבוצה בוחנת את האופציה של הנעה חשמלית או הנעה בעזרת מימן.

החברה צפויה לחסוך גם 15% בצריכת המים שלה (3% בשנה עד 2025) באמצעות מחזור מים ושימוש בשעוני מים חכמים.

לצד זאת, כחלק מפעילות נסטלה העולמית והבטחתה לנטוע מדי שנה 20 מיליון עצים, אסם-נסטלה החלה לבחון פרויקטים בתחום החקלאות המקיימת ולבדוק מול קק"ל אפשרות נטיעת עצים וסיוע בייעור ישראל. הפרויקט עתיד לצאת לפועל לאחר שנת השמיטה.

כמו כן, אסם-נסטלה משקיעה בפיתוח טכנולוגיות בתחום הקיימות והיא איתרה סטארט אפים ישראליים בתחום האריזות המתכלות ובתחום החלבונים האלטרנטיביים, איתם היא מתעתדת לשתף פעולה. החברה עומלת גם על פיתוח מוצרים מהצומח השיקה טבעול, מקבוצת אסם, סדרת מוצרים המציעים חוויית "בשר ללא בשר".

התייחסויות

מנכ"ל אסם-נסטלה, אבי בן אסאייג: "ישראל היא מדינה קטנה ואחת המדינות הצפופות בעולם, עם מעט שטחים פתוחים ועם גידול אוכלוסייה גבוה ביחס למדינות המערב. נסיבות אלה מחייבות אותנו לפעול למען הסביבה ביתר נחישות. כל ארגון צריך להשקיע משאבים כלכליים וניהוליים לטובת הפלנטה וכל אדם צריך לקחת על עצמו אחריות אישית. גם בתחום הקיימות המפתח הוא בחשיבה חדשנית. לכן, במטרה להשיג את היעדים השאפתניים שהצבנו לעצמנו, הקצנו משאבים ניכרים ליישום שיפורים שיביאו להפחתה משמעותית בהיקף פליטות גזי החממה ובנוסף בחרנו לפעול עם חברות טכנולוגיה ישראליות, שמפתחות רעיונות פורצי דרך בתחומי איכות הסביבה ביניהם- חלבונים אלטרנטיביים להחלפת חומרי גלם קיימים, טכנולוגיות מיחזור, אריזות מתכלות, חסכון באנרגיה ועוד. מדינת ישראל יכולה להוביל בחדשנות הקלינטק לא פחות מאשר בסייבר".   

אריס פרוטונוטריוס, סמנכ"ל אסם נסטלה לתחום התפעול: "אנחנו משקיעים במחקר ופיתוח ובשיתופי פעולה שיובילו לפיתוח אריזות מתכלות מחומרים כמו אצות, למציאת דרכים יצירתיות למילוי חוזר של אריזות, תחום שכבר קיימים בו פיילוטים של נסטלה בקפה ובמזון לבעלי חיים. במקביל, אנחנו משתפים פעולה עם שורה של סטארטאפים מרשימים, שפיתחו טכנולוגיות פורצות דרך לצמצום השימוש באנרגיה ומים, מניעת בזבוז, וצמצום ההשפעה הסביבתית בכללותה. סה"כ ההשקעה של אסם נסטלה למען הסביבה תסתכם בכ 115 מיליוני שקלים עד 2025".


עורכי דין בתחום איכות הסביבה:

חברה איש קשר טלפון מייל
ליפא מאיר ושות'- עורכי דין ד"ר ציפי איסר-איציק 072-3718653 Lipameir@infospot.co.il
קובי בר-לב עורכי דין קובי בר-לב 072-3712012 KB@infospot.co.il
לאינדקס הספקים>>