9 מיליון ₪ לקידום שטחי טבע עירוני
המשרד להגנת הסביבה אישר תמיכה ב-75 רשויות מקומיות ברחבי הארץ במטרה לקדם שטחי טבע עירוניים
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 11/5/2021

המשרד להגנת הסביבה הודיע כי קרן הניקיון אישרה תמיכה בקידום שטחי טבע עירוניים ל- 75 רשויות מקומיות בתקציב כולל של עד 9 מיליון ₪ במסגרת הקול הקורא "סביבטבע 2020".

75 הרשויות המקומיות יזכו למימון הכנת סקר טבע עירוני, מיפוי מפגעים סביבתיים באתרי טבע, הכנת מדריך לטיפוח אתרי טבע עירוני והפקת אירועי חינוך בנושא.

בשנים הקודמות, כ-50 רשויות ביצעו סקרים מסוג זה בתמיכת המשרד. בסבב התמיכות הנוכחי, "סביבטבע 2020", אושרו לראשונה תמיכות גם למועצות אזוריות, וכן הורחבו הרכיבים הזכאים לתמיכה.


כתבות רלוונטיות:

  1. הגדלת התקציב לסקרי טבע עירוניים, 20.1.2021
  2. המשרד להגנ"ס מסבסד סקרי טבע בכ-1.2 מיליון ₪, 25.2.2018
  3. הצעת חוק שתאפשר לתבוע בגין פגיעה בטבע, 1.02.2018
  4. מענק של 400 אלף ₪ ל-4 חברות להטמעת שיקולי מגוון ביולוגי, 25.12.2017
  5. לא רק במגזר העסקי. עיריית ראשל"צ מפרסמת דו"ח אחריות, 31.08.2016

התקציב לקידום טבע עירוני גדל ב-4 מיליון ₪

בחודש אוגוסט 2020 המשרד להגנ"ס פרסם את הקול הקורא "סביבטבע 2020" שנועד לתמוך ברשויות מקומיות ומועצות אזוריות בביצוע סקרי טבע, מיפוי מפגעים סביבתיים, הכנת מדריך לניהול אתרי הטבע העירוני וקיום אירועים חינוכיים באתרי הטבע.

סכום התמיכה שהוצע אז עמד על 5 מיליון ₪ אך לאור ריבוי הבקשות לתמיכה הוחלט להגדיל משמעותית את הסכום כדי לתמוך בכמה שיותר רשויות ומועצות, לסכום כולל של עד 9 מיליון ₪. בסך הכול הוגשו בקשות תמיכה מטעם 95 רשויות ל-200 פרויקטים מגוונים במסגרת הקול הקורא. אך לבסוף אושרה תמיכה ל 75 רשויות מקומיות.

פרויקט סביבטבע 2020 נולד מתוך הבנת החשיבות שיש לשמירה על השטחים הטבעיים והפתוחים בכלל, ובסביבה העירונית בפרט. בשנת 2020 המשרד איפשר לראשונה גם למועצות אזוריות להגיש בקשה לתמיכה ואף הרחיב את רכיבי התמיכה, כך שרשויות שכבר ביצעו סקר בעבר יוכלו לקדם את הנושא באמצעות פרויקטים נוספים.

 עד היום כ-50 רשויות ביצעו סקרי טבע עירוני בתמיכת המשרד להגנ"ס, ביניהן תל אביב, ירושלים, חיפה ואילת.

מה זה סקר טבע?

סקרי טבע עירוני מתבצעים על ידי אקולוגים ומומחים בשטח השיפוט של רשויות מוניציפליות, על מנת לבחון את המצב הקיים של אתרי הטבע העירוני והשטחים הפתוחים שבגבולות הרשות.

במהלך הסקר מתבצע איתור, אפיון, סיווג ומיפוי של תשתיות הטבע בעיר. לאחר מכן המידע מסודר ומונגש למקבלי ההחלטות ולציבור. ממצאי הסקר מהווים בסיס לתכנון עירוני התומך בשמירת הטבע והמגוון הביולוגי, למען הקהילה ורווחת הציבור, בריאות וחינוך סביבתי.

התייחסויות

השרה להגנת הסביבה גילה גמליאל: "אתרי הטבע העירוניים תורמים רבות לאיכות החיים של התושבים. אנחנו מברכים על ההיענות הגדולה של הרשויות המקומיות לתמיכת המשרד במהלך שמירת שטחי טבע עירוניים. נמשיך ללוות את הרשויות בשמירה על השטחים הפתוחים, מיפוי המפגעים הסביבתיים, הכנת סקרי טבע עירוני וחיזוק המערכת האקולוגית".

---

מסמכים רלוונטיים:

להמשך קריאת הכתבה המלאה