נעצרו חשודים בסחר ואחסון חומרים מסוכנים ללא היתר רעלים
9 חשודים נעצרו בחשד שייצרו והפיצו חומר המתחזה לסולר לתחבורה, תוך ביצוע עבירות הון
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 04/8/2021

לאחר חקירה סמויה ממושכת נעצרו שלשום 9 חשודים מהצפון בחשד לרכישת כמויות גדולות של חומרים מסוכנים ואחסונם ללא היתר רעלים, וכן ביצוע עבירות מס, עבירות מרמה, הלבנת הון והפצת חשבוניות פיקטיביות.

לפי החשד, בשנים האחרונות העצורים הפעילו רשת של תחנות דלק ומפעלים שעסקו בייצור חומר המתחזה לסולר והפצתו לקהל הרחב במסווה של סולר לתחבורה. ככל הנראה נעשה שימוש בממסים ושמן משומש כתחליף דלק – בעיה ידועה איתה מנסים להתמודד מזה מספר שנים.

במסגרת פשיטה על בתי החשודים, הכוחות תפסו רכוש רב בשווי מיליוני שקלים חדשים, לרבות פריטי נדל"ן, 7 רכבים, 5 מהם רכבי יוקרה, כסף מזומן, ספרי חשבונות, מסמכים וראיות נוספות.

מעצר חשודים בסחר ואחסון חומ"ס ללא היתר


כתבות רלוונטיות:

  1. הטלת המס על סולבנטים (ממסים) נדחתה בחצי שנה, 06.01.2020
  2. מעל 100 טונות חומרים מסוכנים נתפסו בתוך לול, 06.05.2021
  3. התעלמו מצו פינוי החומ"ס וישלמו כפול, 20.7.2020
  4. אלפי טון של חומרים מסוכנים פונו מאתר פיראטי במשק חקלאי30/1/2020

הפיצו סולר מזויף לקהל הרחב

לפי החשד, בשנים האחרונות העצורים הפעילו רשת של תחנות דלק ומפעלים שעסקו בייצור חומר המתחזה לסולר והפצתו לקהל הרחב במסווה של סולר לתחבורה. הפעילות כללה גם רכישה ואחסנה של כמויות גדולות מאוד של חומרים מסוכנים ללא היתר רעלים, שעלולים להוות סכנה לציבור. כדי להסתיר את פועלם הם העבירו את הכספים באמצעות חברות קש והסתייעו בנותני שירותים פיננסיים שונים.

לאחר חקירה סמויה ממושכת, אתמול פשטו שוטרים ופקחי המשטרה הירוקה של המשרד להגנ"ס, בליווי מחלקת חקירות מכס ומע"מ חיפה, על בתיהם של החשודים בצפון הארץ. הכוחות תפסו רכוש בשווי מיליוני שקלים, וכן ספרי חשבונות, מסמכים וראיות נוספות.

הטלת מס על ממסים (סולבנטים)

ככל הנראה, החשודים שנעצרו ייצרו תחליפי דלק זולים כגון ממסים (סולבנטים), שעליהם לא חל מס הבלו שמושת על דלק תחבורה, מהלו אותם בסולר ומכרו אותם במחיר מלא לנוסעים. בכך יוסי בר, ראש המשטרה הירוקה במשרד להגנ"ס, קורא להילחם. לדבריו, " שימוש פיראטי בשמנים משומשים ובממסים, ויצירת דלקים נחותים הם מכת מדינה המגלמת אינטרסים כלכליים על חשבון הסביבה, תוך פגיעה במשאבים ציבוריים". 

כבר כמה שנים שמנסים להחיל מס על ממסים (סולבנטים) ללא הצלחה. המס היה אמור להיכנס לתוקף בתחילת 2020 אך נדחה. במקביל, התאחדות התעשיינים קבלה על החלת המס באופן גורף וטענה שהוא יביא לעליית מחירים לא צודקת למפעלי תעשייה המשתמשים בממסים ובממסים ממוחזרים לתהליכי ייצור.

בחוק ההסדרים החדש הוחלט לקדם את הטלת המס על ממסים תוך החרגת שימושים תעשייתיים מסוימים.

התייחסויות

יוסי בר, מנהל המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה: "הפעילות שהתבצעה היום היא מבצע נוסף במסגרת רצף פעולות יזומות כנגד מתחמי אחסון ויצור תחליפי דלקים בכל הארץ. שימוש פיראטי בשמנים משומשים ובממסים, ויצירת דלקים נחותים הם מכת מדינה המגלמת אינטרסים כלכליים על חשבון הסביבה, תוך פגיעה במשאבים ציבוריים. הציבור משלם מחיר כבד בדמות זיהום אוויר. בשילוב כלים פליליים ומנהליים וסמכויות השותפים שלנו, מצליחה המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה להביא לפגיעה משמעותית בעבריינים, כאשר את התוצאות רואים כבר בשטח".


חברות לטיפול בפסולת מסוכנת: